גרפומוטוריקה

ניסנמה

New member
גרפומוטוריקה

יש לי השנה קבוצה די גדולה של ילדים עם בעיות בתחום גרפו-מוטורי. אני זקוקה לרעיונות מעבר לבצק, פלסטלינה, חרוזים וכד´.

טלגל

New member
שלום לך, השאלה היא האם הבעיות

הללו הם רק בתחום הגרפו וטורי, או שהם קשורות גם למוטוריקה גסה, הרבה פעמים, בעיות של מוטוריקה עדינה נובעות בכלל מאחזקת גוף לא נכונה, חולשה של חגורת הכתפיים, ישיבה לא מאורגנת ליד שולחן וכו´. עכשיו רעיונות לחיזוק שרירי הידיים והאצבעות, אצלי בגן הכנתי לוח מעץ ועליו מסמרים, קניתי גומיות והילדים צריכים למתוח את הגומיות על המסמרים, לא קל לבני שלוש... אבל הם אוהבים זאת. הכנתי לוח של קלקר ועליו ציור מבריסטול שקשור לנושא שלנו, למשל פרח, אני נותנת לילדים סיכות צבעוניות, והילדים צריכים לנעוץ את הסיכות על הקלקר על קוי המתאר של הפרח. גם אתגר לילדים שאהוב עליהם. בהצלחה

לינה1

New member
הצעות לשיפור המוטוריקה העדינה

יצירה: קימוטי נייר. קריעת נייר הדבקת חוטי צמר . קודם טובלים במים אחר כך בדבק ובסוף מדביקים. לטפטף בטפטפת טיפות צבע על דף לצבוע בגואש בעזרת קיסם צמר גפן (קיסם לאוזניים) במקום במכחול. משחקים: הברגת בברגים התאמת מכסים לבקבוקים קשירת רצועות בד על הגדר בחצר תליית כביסה (יבשה) באטבי כביסה מיון קיטניות (הם מאוד מאוד אוהבים את זה, גם בטרום וגם בחובה). כרדע אני בשבתון לכן, אני לא כל כך זוכרת. אך אם אזכור אחזור

למעלה