גרפולוגיה כמקצוע

גרפולוגיה כמקצוע

תגידו, אתם חושבים שיש טעם להרשם לקורס בגרפולוגיה מתוך שאיפה למצוא בזה עבודה
כי אני פשוט לא כ"כ רואה מודעות דרושים בנושא הזה... ואם כן, איפה כדאי ללמוד
אשמח לשמוע את דעתכם

כי19

New member
בגדול,רוב הגרפולוגים עודים כעצמאיים

יש מספר מכונים שנותנים אפשרות לעבוד במכון שלהם אחרי גמר הלימודים(3 שנים),וגם אז רק למצויינם ביותר. צריכים לאהוב את העבודה עם אנשים לדעת לשמוע אותם,להיות רגיש לזולת.כמה שיש יותר רקע וידע פסיכולוגי הכל טוב ומועיל יותר.צריך גם סבלנות לרדת לסימני הגרפולוגיה בכל כתב מחדש,לפחות עד שמפתחים ניסיון חזק.(אחרי מאות רבות ואולי אלפי כתבי יד). אז תנסי דבר ראשון,לקנות ספר ולקרוא.לאחר מכן תלכי לקורס להעשרה או למתחילים.ואז תראי איך זה נתפס בעיניך לעבוד כגרפולוגית.

כי19

New member
מדברי יוצא.שכדאי שלא תמצאי עצמך

עם פחות כמה אלפי שקלים כיס ובלי מקצוע.אז כדאי לך לפני זה לרכוש ספר לקרוא להתרשם,אולי מאוד תתחברי לזה? ואלוי מאוד תצליחי בכך? אולי תהיו אף מורה לגרפולוגיה פעם? הכל תלוי בך.תנסי ותראי הכל בעצמך.רק כדאי שהנסיון לא תעלה לך אלפי שקלים.אז תקני קודם 2 ספרים ב100 שח.ואז תדאי לאן פניך מועדות בקשר למקצוע.

shamon51

New member
עבודה בגרפולוגיה

הי לשואלים, לימודי הגרפולוגיה דורשים מספר קורסים ונמשכים 2-3 שנים הנושאים כוללים: גרפולוגיה, פסיכולוגיה, תורות אישיות. אחר כך צריך סטאג - כלומר לחפש גרפולוג/ית שיסכימו לאמן אתכם הלימודים + הספרים + הזמן = השקעה ניכרת בכסף והרבה סבלנות. ואז יש בחינה לא פשוטה
העבודה עצמה היא די עם עצמך כלומר === יום אחר יום, כתב אחר כתב לחפש את הסימנים ולכתוב דוחות בהחלט קשה למי שאוהב לעבוד בחברת אנישם או עם אנשים ... אז תחשבו על זה
שמעון

קודם כל תודה רבה על התשובה../images/Emo39.gif

ורציתי לשאול- לימודים בקורס כזה למשל- זה לא נחשב

shamon51

New member
נחשב או לא ?

תכנית הלימודים נראית מרשימה אבל אני לא מכיר את בית הספר. מבחינה חוקית אפשר להתחיל לעבוד כגרפולוג מחר בבוקר תעודה ישראלית או אמריקאית הם רק תעודה שמעידה על רמה מסויימת שהמוסדות הללו דורשים. בין זה ובין עבודה בשטח - יש עדיין מרחק רב. כלומר = הרבה השקעה של כסף זמן סבלנות וכדומה ושוב יש השאלה בסוף = האם את מבינה את מהות המקצוע כלומר = כתב אחר כתב יום אחרי יום דוח אחרי דוח

shamon51

New member
שלב א בקורס

לוקח 8 חודשים ואחרי כן בחינה (כתוב שם) נראה לי 3 שנים מינימום בכל מקרה

למעלה