גרפולוגיה והשמה

385628

New member
גרפולוגיה והשמה

שלום, האם יש אפשרות לקשר גרפולוגיה והשמה בכיוון של חיפוש עבודה ? הייתי אצל גרפולוגית והיא המליצה לי ללמוד ולעבוד בהנהלת חשבונות. למדתי הנהח"ש 1+2 ואני מחפשת בזה עבודה אבל לא מוצאת. אני חושבת (בטוחה ב- 95%) שאם המעסיק יקבל עלי המלצה מגרפולוג שעוסק גם בהשמה אני אמצא עבודה יותר בקלות. מה דעתכם ? האם יש דבר כזה ? חיפשתי באינטרנט ולא מצאתי. אשמח להארות, הערות וכו'. תודה, עמירה.

Magic54

New member
כן, הגיוני שדו"ח מפורט מגרפולוג מקצועי יעזור

בכל הקשור לתאור יכולת ארגונית, אנליטית וחישובית גרפולוגיה מדויקת מאד, ויכולה לתת אינדיקציה טובה עד כמה מישהו מתאים לעבודה מסוג זה. אני חושב שאם את מעוניינת להעזר בחוות דעת כזו, אין מנוס מלחפש גרפולוג מוסמך, לקבל חוות דעת מפורטת מודפסת על דף ולצרף זאת לקורות החיים בפעם הבאה שתהיי מועמדת לעבודה... אין בעיה למצוא גרפולוגים מוסמכים דרך גוגל ומעט בירורים... ובלי קשר..רצוי כמובן לצרף כל המלצה קודמת שנתנו עליך, זה באמת משפר את הסיכוי.

לדעתי, מעסיק שעושה שימוש באבחון גרפולוגי

ירצה חוות דעת של הגרפולוג עליו הוא סומך, ולא חוות דעת מטעם...

385628

New member
תודה, אבל -

האם יש חברת השמה שמשתמשת בגרפולוגיה, או גרפולוג שעושה השמה ? תודה.

ebt123

New member
אין זה נהוג שמועמד בא עם חוות דעת גרפולוגית

למעסיק, ואסור שזה יקרה.עוד עלולים לחשוב שמשהו לא אתי התרחש בין המועמד לגרפולוג וזה לא טוב לשניהם. מוטב שהמועמד יציג את מועמדותו ושהמעסיק כבר יבחר כיצד לבחון אותו. אליהו

Magic54

New member
או לחילופין

פשוט לשאול אם אותו מעסיק עובד עם גרפולוג ואם רלוונטי לצרף כתבי יד, מה שקורה הרבה בגופים גדולים ורשמיים וכמובן פחות בעסקים פרטיים שלא ממהרים לשלם על חוות דעת מסוג כזה.

לא ירדתי לסוף דעתך.

מדוע אדם שמגיע לראיון עבודה צריך לשאול את המעסיק עם הוא עובד עם גרפולוג???? אדם שהמעסיק ירצה להפנותו לגרפולוג יודע על כך,המעסיק יבקש ממנו כתב יד לבדיקה גרפולוגית,יש מודעות דרושים בעיתונים שהמפרסם הוא המכון הגרפולוגי עצמו ויש דרישה לקורות חיים בכתב יד. אולם עצם השאלה עם צריך לבוא עם חוות דעת גרפולוגית חיובית לראיון עבודה מגוחכת ביסודה,למה לא לצרף גם חוות דעת פסיכיאטרית שהמרואיין שפוי ונסגור ענין.

Magic54

New member
אם כך הנחת היסוד שלך היא שגרפולוגים הם רמאים

הרי שאת אותו הדבר אפשר להגיד גם על פסיכיאטרים שעלולים להטות את דעתם על הלקוח כבקשתו.

לא הנחת היסוד שלי היא........

שעל אדם לבוא לראיון עבודה שההמלצה היחידה היא ממקומות עבודה קודמים. שאדם מגיע לראיון עבודה הוא נכנס למבחן,כל דבריו ומעשיו נמדדים המעסיק מתייחס לדבריו בערבון מוגבל ובמידה והמעסיק חש שהאדם יכול להתאים ברוב המיקרים יעביר אותו עוד מיבחנים. הרי גם מכתבי ההמלצה עוברים בדיקה וכל מעסיק יתקשר לברר פרטים כך שבכל מקרה אתה במבחן עד שאתה עובר.

ebt123

New member
magif54 תגובתך נמהרת מדי

לא כל הדברים בעולם הם בנוסח שחור או לבן. מי שבא עם חוות דעת פרטית מכל גורם שהוא, חשוד שקנה אותה ושעל כן, מוטית חוות הדעת הזאת. גרפולוג רציני אינו נותן חוות דעת כזאת. אפילו אם לתפקיד מאד מוגדר מדובר. הסיבה, בכל מקום עבודה שונה הסביבה התעסוקתית, לדוגמא, מפעל קטן לעמת גדול או מנהל מחלקה קשוח לעומת אנושי, או הקף אחריות מקצועי או גם ארגוני וכן נהלי עבודה ושכר השונים ממעסיק למשנהו.גם רמות האחריות ולחץ העבודה וכו' משתנות ממקום למקום. את הנתונים הללו מקבל הגרפולוג מכל מעסיק ואתם הוא לוקח בחשבון בכל חוות דעת בנפרד. לאמור, לא די בכישורים מקצועיים, צריך לאבחן גם את יכלת ההסתגלות של המועמד לתנאים המייחדים כל מקום עבודה. לכן אני מציע לך לשקול שוב את הרעיון שלך. אליהו

385628

New member
כי -

יש לי 2 ילדים קטנים ואני יכולה לעבוד רק מ- 8 עד - 16, כי אני לא יכולה לעבוד שעות נוספות, כי למדתי רק סוג 1+2 וזה היה לפני 6 שנים ועכשיו מי שלומד לומד יותר ממה שאני למדתי אז(השתנו כמה דברים בלימודי הנהח"ש). עבדתי בתחום צר בהנהלת חשבונות, ואני לא יכולה לעבוד עצמאית כמו שהרבה מבקשים. !!!!!

לא יותר פשוט.......

ללמוד ולהשלים את הפערים בהנהלת חשבונות כך שתחזרי להיות אטרקטיבית מבחינת הידע שלך בתחום. שימי לב כמה מגבלות ציינת בעצמך לגבי מציאת עבודה בתחום,אם את בעצמך מודעת אלהם אז למה את חושבת שגרפולוג ימליץ עליך בחום למעסיק??? את מוגבלת בשעות העבודה!!! הידע שלך בהנהלת חשבונות מוגבל מאוד ולא מתאים לדרישות כיום!!! עם יד על הלב,את היית לוקחת את עצמך לעבודה בתחום???

385628

New member
יש משהו בדבריך -

רציתי להתחיל ללמוד הנהח"ש סוג 3 בספטמבר - אוקטובר, אבל אז לא היו מספיק נרשמים לקורס בוקר ולא נפתח הקורס. ואני גם לא נרשמתי כי חיכיתי לאישור מהקיבוץ (אני מקיבוץ). אני מקווה ששנה הבאה אני אוכל ללכת ללמוד (אני ארשם לפני שהקיבוץ יאשר). ואם לא אני אחכה שהילדים יגדלו עוד שנה - שנתיים, אני מקווה. אני חושבת שגם עם כל המגבלות שלי יש לי מה לתרום. תנסה להיות קצת יותר אמפטי.... עם כל הסימני קריאה האלה, אתה כותב את הדברים ככה כאילו שאני לא יודעת ולא מודעת. פורום זה משהו שאמור לעזור לא ?

נו,והפורום לא עזר לך

בזכותי תתחילי ללמוד הנהח"ש סוג 3. מובן שעם כל המגבלות יש לך מה לתרום אבל לא בהנהח"ש. לגבי אמפטיות,קשה להגדיר אדם שהתייחס אליך ולשאלתך במלוא הרצינות בחוסר אמפטיה. בברכת. דרך צלחה עלי והצלחי.

למעלה