גרף המהירות במצנח תחת עומסים שונים.

מעניין...

המשמעות של הגרף כפי שהוא מופיע היא, שאין דפורמציה של הכנף כתלות בעומס. מתרחשת רק הזזה מושלמת של התנהגות הכנף. שתי העקומות נראות לי באופן חשוד זהות - נראה לי שהגרף הזה אינו מתבסס על נתוני אמת. אחרת, היו חלים שינויים - אפילו בטווח שגיאות המדידה. מה המקור של הגרפים? מהו "עומס גבוה" מול "עומס נמוך"? האם אלה עומס המקסימום והמינימום של המצנח? או בקיצור, קצת פרטים כדי שלגרף תהיה משמעות יותר קונקרטית.

פרוט.

הגרפים הם של מצנח מדגם AGT242. עומס מכסימלי מול עומס מינמלי. הגרפים נמדדו באמצעות כלי מדידה פשוטים (ואריו + GPS + מד מהירות אויר). ישנם היום אתרים ברשת אשר נותנים גרפים של כל המצנחים "המובילים" בעבר ובהווה. מה שחשוב בעיקר זה הפרופרציה שנשמרת (מבנה הגרף) ולא הנתונים הסופר מדויקים על המילימטר. איתי לנואל שמיים מצנחי רחיפה.

תמוה. נראה לי כגרף סכמטי להדגמה

מיכל ערב טוב, אם מדובר על השפעת עומס החופה על נקודת ההזדקרות כתוצאה מקריסת כנף הרי הציור כלל אינו שייך לענין, שהרי קריסה יוצרת עיוות (דפורמציה) חריף כל כך שהאוירודינמיקה הכוללת של החופה שונה לחלוטין מזו של חופה פתוחה (הגרר עולה דרמטית, וכך קטן העילוי). נראה לי שזהו גרף סכמטי המדגים באופן איכותי את השפעת העומס על הגרף הפולרי של חופה פתוחה. לילה טוב, שמשון

נתוני "אמת" ל AGT242

AGT242 (חופתי הראשונה היתה 121) תוצרת פרודיזין יצאה לשוק ב 1990/91 ב 3 דגמים. את נתוני החופה של אחד הדגמים ניתן לראות בקישור המצורף (הנתונים דומים מאד בכל הדגמים). המהירות המירבית שלו היא 38 קמ"ש והמיטבית 31 קמ"ש, רחוק מאד מאד מאד מהמופיע בגרפים שהוצגו(כ 30 וכ 26 קמ"ש בהתאמה בעומס הגבוה, ורחוק עוד יותר בעומס הנמוך) שמשון

צודק טעות שלי. אבל...

מיכל שלום, שמשון צודק מבנה הגרף נכון, פשוט כל הנתונים הוזזו לאחור (בגרף המהירות) מבלי ששמתי לב. אבל... גם הנתונים באתר האינטרנט של שמשון הם פרי דמיונו של המפרסם (לא שמשון-הצרפתי).מצנח 242 מעולם לא טס 38קמ"ש מהירות טרים!!! זאת מהירות הטיסה של מצנחים תחרותיים בני ימינו. כמו כן על פי הנתונים אין הבדל בטיסה עם ובלי מערכת האצה. עד כמה מעדכן האתר לא בפוקוס? דוגמאות: 1. הוא כותב על מצנח KEARA של עפקו שהוא DHV2. מעניין שבעפקו עוד לא קיבלו על זה אישור (רק בעוד שבועיים המצנח יעבור תקינה). נתוני הטיסה של ה-KEARA ע"פ הניסויים במפעל קובעים שמהירות BEST GLIDE של המצנח היא 45קמ"ש ולא 36קמ"ש כמופיע באתר. 2. אותה טעות מופיעה גם בנתוני הטיסה של מצנח ה-SIMBA של עפקו (וזה כבר כולל נסיון אישי שלי ולא רק ניסויים במפעל). 3. בדור החדש של המצנחים מהירות BEST GLIDE מושגת ע"י האצה ולא כמו שהאתר מציין ע"י האטה (טרים 37קמ"ש- 36קמ"ש BEST GLIDE). לסיום כמו שציינתי קודם מה שחשוב זה הגרף (העיקר) ולא כל הקישקושים מסביב (הטפל). איתי לנואל שמיים מצנחי רחיפה.

למעלה