גרעפסים ועוד...

dutchi

New member
גרעפסים ועוד...

הי, אני מניקה מלא תינוקת בת 5 שבועות, שוקלת 4.300. מאחר ונעדרת מהבית פעמיים בשבוע למשך 3-4 שעות אני שואבת. בביקור האחרון בטיפת חלב נאמר לנו שכאשר נותנים בקבוק צריך להגביל אותה ל- 100CC לארוחה וגם אם היא רוצה עוד, לא לתת. לא ברור לי מדוע יש הגבלה...? לא מרגיש לי נכון, מה ההבדל? הרי כשאני מניקה אין הגבלה והתינוקת מכתיבה את הקצב...היא מקבלת כמה שהיא מבקשת...האם יש הבדל עם הבקבוק? אשמח להתייחסות. וכמה שאלות גרעפסים: 1. כמה זמן מחכים לגרעפס? לפעמים מוצאת את עצמי מחכה כ-20 דקות (לפעמים מגיע, לפעמים פשוט מוותרת). במהלך היום אין לי בעיה, אך מה קורה בלילה כשעייפים, מוצאת את עצמי לחוצה בלילה ומתקשה לישון כשהיא נרדמת בלי גרעפס. 2. האם להרים לגרעפס אחרי הנקה בשכיבה? (קורה בעיקר בלילה מן הסתם...). 3. לעתים נותנת "שלוקים" לא קשורים, כלומר ללא קשר לארוחה, מניקה 2-3 דקות והתינוקת נרדמת/נרגעת. יכול להגיע כשעה וחצי אחרי הארוחה, או 20 דקות אחרי הארוחה...כלומר כשהתינוקת לא רגועה אבל גם לא רעבה, מרגישה כאילו חסר לה עוד קצת ומשלימה לה...האם גם במקרים כאלה צריך להרים לגרעפס? 4. מתי מרימים לגרעפס? כמה זמן מחכים?? האם יש קשר לגיל התינוקת? אורך הארוחה? מועד הארוחה? אשמח לאיזשהו סדר בנושא. ושאלה אחרונה, לגבי חולצת הנקה. ממה שבדקתי זה מאד יקר...נראה לי שבקרוב, כשהקיץ יגיע, זה יהיה הרבה יותר קל. אני טועה?! אשמח למענה מהמנוסות. תודה מראש על הכל.

הרבה תינוקות יונקים לא עושים גרפס

זה בסדר, אם זה לא מפריע לה אין סיבה להתעקש. אפשר להרים לדקה שתיים, או יותר אם בא לך, אבל זה לא נורא אם היא לא עושה. בדרך כלל מניקים מצד אחד עד שהיא מתנתקת, מרימים לגרפס, ואז מציעים צד שני. אם יש לכם משהו אחר שעובד, זה אחלה, זה לא הנחייה מחייבת. בלילה לרוב לא הרמתי לגרפס, אלא אם ראיתי שהתינוק צריך. לגבי השלוקים - אם היא נרדמת, לא כדאי להרים. אם לא, אז איך שבא לך. יש שלב שהם גדלים ומתחילים לעשות גרפסים בעצמם. זה קורה בגיל שבו הם נהיים יותר פעילים. יש תינוקות שיונקים "מרושל" ואז נכנס אוויר, ואז הם יותר צריכים גרפסים. יש כאלו שיונקים ככה שכמעט ולא נכנס אוויר. כשיונקים מבקבוק יש יותר גרפסים.

dutchi

New member
תודה רבה

אשמח לקבל עוד תגובות והתייחסות לשאר השאלות. תודה!

נראה לי שבגיל שלכם כבר ויתרתי על הגרפסים

בטח ובטח באמצע הלילה. כמו שכבר כתבו לך, בהנקה יש פחות גרפסים. בטח שלא הייתי מחכה 20 דקות לגרפס. בלילה הייתי טופחת לה כמה טפיחות סמליות על הגב, מה שיצא יצא, ואז מניחה חזרה במיטה. לא הנקתי בשכיבה בהתחלה אבל נראה לי שכל הרעיון הוא לא ממש להתעורר, אז גרפס קצת הורס את הקטע
חולצת הנקה - מעולם לא השתמשתי, זה אכן נראה יקר. השאלה למה לא נוח לך עם החולצות הרגילות? נסי ללבוש גופית ספגטי מתחת לחולצה ואז להוריד אותה ולהרים את החולצה התחתונה. ככה יש פחות עור חשוף וזה די נוח.

למעלה