גרעין איראני

niv1990

New member
גרעין איראני

שלום רב, אני חדש בפורום ובן 16 (לכן אני לא מצביע). רציתי לדעת מה עמדתה של מר"צ ביחס לסוגית הגרעין האיראני. בנוסף רציתי לדעת עם אילו מפלגות מר"צ מוכנה להכנס לממשלה, ואם אילו לא? האם מר"צ מוכנה לנהל משא ומתן עם החמאס, גם אם ישאר בעמדתו השוללת את הציונות? בנוסף רציתי להציע לחברי מר"צ להוסיף למצעם את ענין המדע, ובייחוד תיקצוב לחקר החלל. בתודה מראש, ניב כהן.

אני לא חבר מרצ, אבל תומך נלהב...

ואני אענה לך על השאלות (מתוך מה שאני יודע מהתקשורת, זו לא עמדה מוסמכת): א) מרצ עוקבת בחרדה ובדאגה אחר התפתחות נושא התחמשות אירן בנשק גרעיני. מרצ בנתיים לא נקטה עמדה רשמית בנוגע לדרכי פעולה, אולם נדמה שהיא מעדיפה לפתור את הסוגיה בדרכים דיפלומטיות לעת עתה. ב) מרצ תהיה מוכנה להכנס לכל ממשלה אשר קוי היסוד של מרצ יהיו מקובלים גם על הממשלה. בניגוד למפלגות אחרות, מבלי לציין שמות, מרצ זו לא מפלגה של כיסאולוגיה ולא תמכור את כל עולמה תמורת כסא זה הוא אחר. ג) מרצ לא שוללת הדברות עם החמאס, אם זה יישנה מספר עמדות ובכלל זה יכיר במדינת ישראל. בנוגע לחקר החלל, אם זה הנושא שבראש מעייניך בתקופה קשה זו, כנראה שמרצ היא לא הבחירה הראויה עבורך... אני לא צופה שמרצ תתן יד חופשית לתקצוב גדול של חקר החלל כל עוד יש בעיות חברתיות הרבה יותר קשות במדינה. עם זאת, שר חינוך מטעם מרצ בהחלט יישמח לקדם פרוייקטים בתחום חקר החלל של בני נוער בעיקר!

בגדול אתה מדייק,

בקשר לאירן, מרצ לא תומכת בפעולה צבאית. נראה שגם הממשלה הנוכחית כך - ההצהרה שהובאה לאחורה ע"י ארה"ב שהבטיחה מטריית מגן נגד תוקפנות אפשרית מצד אירן, הייתה מתואמת עם ישראל, ונועדה להבטיח שישראל לא תנקוט בפעולה עצמאית. באשר לחלוקת תקציבים - לא נראה לי שעניין ספציפי כל כך, כמו חקר החלל, ראוי להיכנס למצע המפלגה. אף שאני משער שכמו שמרצ תומכת ותמכה בחיזוק מערכת החינוך בכל הרמות, הרבה מעבר למה שעשו הממשלות האחרונות בישראל, היא תתמוך גם בפיתוח מדעי בכל התחומים כולל זה שקרוב ללבך.

niv1990

New member
תודה

אבל למה חקר החלל? הוכח כבר שהוא יוצר המון מקומות תעסוקה, בכל מיני רמות התמחות. וכסף שמשקיעים בו חוזר אל המדינה.. הנה ניסוח טוב ומפורט משלי... http://www.space.org.il/why.htm

יכול להיות שאתה צודק

מכיוון שגם אני נמצא בפורום חלל ולווינים (כמוך, גם אני לא מומחה גדול) אני מכיר את ה|הגדש|פוטנציאל בפיתוח מקומות תעסוקה ע"י קידום חקר החלל, אולם זה דורש בחינה יותר מעמיקה לגופם של דברים ואני די משוכנע שבסופו של דבר בסכום שיושקע אפשר יהיה ליצור הרבה יותר מקומות תעסוקה בסקטורים אחרים...

העמדה היא חוסר עמדה

מקסימום אם אירן תירה עלינו טיל גרעיני הם תמיד יכול להגיד "זה בגלל הכיבוש", הגיון הפוך, תמיד הפוך.

למעלה