גרסה 1

תלאבובה

New member
המשך

התודעה שלנו כמו מראה נקפיד כל יום לקנח אותה היטב כדי שלא ידבק בה אבק גרסה 2 מעולם לא היה עץ הבודהי והתודעה איננה מראה מכיוון ששום דבר לא קיים מה יש לנו לנקות?

capital

New member
אחד נבחר והשני לא

האחד לאנשי הטכניקה השני לבעלי ההבנה

capital

New member
קפצתי ../images/Emo20.gif

אך עדיין, פרח הוא פרח הוא פרח סיפרו של הוי-ננג (הפטריארך השיש) הפטריארך החמישי ביקש למנות לו יורש הוא ביקש מהנזירים לכתוב בשיר את מה שהם מבינים כ"זן". הנזיר הראשי כתב את הקטע הראשון הוי-ננג (שהיה אז נער שרות במטבח) כתב את הקטע השני הוי-ננג נבחר בחשאי (בכדי למנוע פגיעה בו) לפטריארך השישי דרך אגב, הוי-ננג הכניס כמה רעיונות טאואיסטיים לזן

capital

New member
גרסת שתי הקטעים שיש לי ../images/Emo63.gif

קטע ראשון - נכתב ע"י הנזיר הראשי גופנו תחת עץ הבודהי, ותודעתנו בוהקת כמו מראה. אנו מנגבים אותם בזהירות שעה אחר שעה, שלא ידבק בם אבק. קטע שני - נכתב ע"י הוי-ננג (הפטריארך השישי) אין עץ בודהי, אין גם מראה. אם הכול הוא אין, במה ידבק האבק?

הייתי מציע

שאם לא קראת את ה Altar Sutra של הואי-ננג אז תקרא, ואם כבר קראת אז קרא אותה שוב ביתר עיון. לפי מיטב זכרוני אין שם שום דבר טאואיסטי כשלעצמו. ובכל זאת אשאל אותך: איזה רעיונות טאואיסטים היו להואי-ננג?

לא מתכוון להיות בוטה,

באמת מעניין אותי לדעת איזה רעיונות טאואיסטים מצאת אצל הואי-ננג..

capital

New member
כרגיל, אתה מקדים אותי בידע

אינני מומחה להואי-ננג (אימצתי את הכתיב שלך) למשל, הואי-ננג דגל ב"נטישת הספרים" שזו גישה טאואיסטית ביסודה

drall

New member
ובניסוח קצת יותר עליז

העץ לגוף אינו משל אין כאן ראי , גם לא ברק אם אלו דיומם בוטל על מה ינוח האבק?

למעלה