גרסאות JAVA בספרי לימוד

demultiplexer

New member
גרסאות JAVA בספרי לימוד

הבנתי ששיחררו עכשיו את גירסא 5 של JAVA. למה בספרי לימוד שאני רואה באינטרנט יש עד גירסה 2 ?

demultiplexer

New member
הבנתי. מה ההבדלים בין הגרסאות ?

יש חדש לגבי מהירות ? גישה לחומרה וברזלים ?

DadleFish

New member
יש קצת בלבול פה...

עד היום הגרסה הייתה J2SE 1.4.2 - כלומר JAVA 2, גרסה 1.4.2. הגרסה האחרונה היא J2SE 1.5.0, אבל החליטו להפסיק עם כל המספרים האלו ולפשט את העסק - ולכן קוראים לזה J2SE 5 פשוט... הורידו מספר אחד

guznik

New member
לא בדיוק הפסיקו

פשוט גירסה 1.5 מהווה קפיצה משמעותית ביחס לגרסה 1.4 (לפחות לטענת Sun), כמו שגירסה 1.2 הייתה לעומת 1.1, ולכן שתי הגרסאות האלה זכו ל"כותרת" חדשה.

galh

New member
זה שטויות.

זו פשוט "אינפלציה" של מספרי גרסאות לצרכי שיווק.

demultiplexer

New member
אז ללמוד מספר של גירסא 2 או לא ?

או שאמורים בקרוב להתחיל לצאת ספרי לימוד של גירסא 5 ?

galh

New member
לא ממש משנה, לדעתי.

תלמד ממה שזמין כרגע. אחר כך תתעדכן.

איני בטוח שיצא לגרסא זו ספר

לפחות לא בעיברית ורישמי מ-SUN כמו The Java Tutorial בעברית שיש הוא מתייחס בכלל לJDK1.3 ולא 1.4 בתחילת יולי אני קניתי את הספר שלי (ועד היום אני לומד
בגלל שאני מטומטם ועושה הפסקות כל פעם) שזה The Java Tutorial אם אתה רוצה לחכות שיצא ספר אבל משתוקק ללמוד אז נסה את www.zindell.com אחלה ספר ובעברית. ואם בא לך לקרוא באנגלית אז יש את הספר של ברוק אקל באתרו.

demultiplexer

New member
כמה שאלות

1. אז יש לך את הספר the java tutorial. אם קנית ספר אני מניח שזה בגלל שzindell לא מכסה הכל ? אבל ברוס אקל כן מכסה לא ? אם לא זו הסיבה אז למה בכל זאת קנית ? 2.מה אתה ושב על הספר the java tutorial ? האו טוב ? מקיף ? 3.אם לא משנה לי, לא איכפת לי לקנות ספ-ר או לקרוא באנגלית אבל אני רוצה ללמוד מהדבר הכי טוב מה עדיף ? ללמוד מהספר של אקל ? מzindell ? מthe java tutorial ? אין לי בעיה לא של כסף ולא של אנגלית. יש לי רק בעיה עם זה שאני קורא ולומד מאיפשהו ואז אני מגלה שבקלות יכולתי ללמוד ממקום אחר הרבה יותר איכותי מעמיק ומקיף.

1. שמע אני קניתי ספר כי אני לא

החכמתי כמוך לשאול אחרים. ממה שהבנתי הספר של ברוק אקל Thinking JAVA הוא הספר ל-JAVA ניסיתי לקרוא בו אבל האנגלית שלי לא משהו וקצת עיצבן אותי לפתוח כל חמש שניות BBLON. Zindell הוא גם מקור טוב. 2. אני לא סיימתי את הספר עדיין (נשארו לי עוד כ-300 עמודים לקרוא
) הוא דיי מקיף בחומר שעד עכשיו קראתי (OOP + מחלקות בסיסיות). יש בו הסברים דיי טובים. אם אתה רוצה אני יכול לשלוח לך את הגרסה ה-PDFית באנגלית שלו לאי-מייל (הם מספקים אותה עם הספר בתקליטור) אבל יש אותה גם באתר של SUN (גיליתי זאת אחרי שקניתי). 3. שוב איני יודע מה בדיוק להגיד לך כי לא קראתי עד הסוף את כל 3 הספרים. אבל לפי מה שממליצים כאן בפורום זה את הספר של ברוק אקל (הוציאו לו תרגום לעברית אבל לא יצא לי לקרוא בו עד עכשיו). את האמת אני משתמש ב-zindell עבור נושאים שלא ממש הבנתי דרך הספר. ואם גם שם אני לא מבין אני בא ושואל פה. (הדרך הכי טובה להחכים - ללמוד מנייונם של אחרים
). בהצלחה

neko

New member
לא, יש כאן בלבול יותר עמוק:

הגרסא של JAVA היא למעשה הגרסא של J2SE, הוא ה Java 2 Standard Edition. כלומר, כל הגרסאות של JAVA עליהם אתם מדברים בשרשור הזה (1.3, 1.2, 1.5 החדשה וכו') כולן בעצם שייכות ל-JAVA2.

למעלה