גרניט פורצלן ?

גרניט פורצלן ?

מהם המדדים לאיכות אריח הגרניט פורצלן? כיצד אני הלקוח יכול לדעת שהאריח אכן איכותי? ( חוץ מאשר להאמין למוכר) האם יש בדיקות פשוטות שניתן לבצע בחנות על מנת לעמוד על טיבו של האריח

calya

New member
לטעמי ספיגה, הכתמה ושבירה הם המבחנים

לקנות שני אריחים ולקחת הביתה. אחד לטבול לכמה שעות באיזו מרינדה מוצלחת - קטשופ, יין, פטל, חומץ, לימון... אחר כך לשטוף ולראות מה קורה לו. את השני לנסות לכסח - להפיל עליו חפצים מכל מיני גבהים ובכל מיני משקלים ולבדוק תוצאות. בהצלחה.

יש גם שחיקה ועובי

שהם חלק מנתוני הבסיס של האריח וגם הבדיקה האם הוא pull body או בעל זיגוג דק. הנתונים האלו יכולים להשפיע אחרי זמן מה ולא תוך כמה ימים. עניין השבירה מורכב קצת יותר כי רוב השבירה בשטח היא בגלל יישום לא טוב, כלומר, הדבקה רק של מרכז האריח ולא מריחה עד הקצה של כל הפינות. כשהפינות קצת באויר הן נשברות ביתר קלות.

simenhouse

New member
נורא פשוט

2 מדדים עיקריים (בד"כ עובדים) : 1. לקנות תוצרת ספרד/איטליה/פורטוגל ובעדיפות אחרונה - טורקיה. לא סין !!!!!! (אין מספיק סימני קריאה להדגיש...) 2. לקנות ברשת (נגב / אלוני / טופולסקי / מודי / זהבי עצמון וכיו"ב) מצטער, זה מבוסס על עשרות פרוייקטים. אל תגידו לי "יש חנות אחלה פה" ו "אחד מה זה אמין" שם. ברגע האמת והצורך (אחרי המכירה) הקטנים לא יכולים לעמוד מאחורי ההבטחות שלהם. הגדולים יכולים (לא תמיד רוצים, וזה סיפור אחר)

נונשון1

New member
סוף סוף עיצה מועילה

היום במקרה הינו בפרפקט ליין ראינו אריח מזוגג איטלקי (RAGNO). לא שמעתי עליו בחיים אבל חיפוש בגוגל מראה שמדובר במפעל גדול. האריח 50/50 נראה ישר בעיין (אולי לא מושלם, אבל בטוח הרבה יותר ישר מהמון אריחים שראינו בחודשים האחרונים). מה שמוזר שכל אריח מנוסר אפילו סיני זול, הרבה יותר ישר גם מהאיטלקי הזה!!!! בקיצור אין להם תעודת בדיקה של מכון התקנים אבל נראה לי שנזמין מחר ונקווה לטוב, כי פשוט אם נחכה ליום שלישי, לא בטוח שהם יוכלו לספק את האריחים לאתר עד יום שישי. מה דעתכם, להזמין בלי שראינו תעודה?

simenhouse

New member
ragno (מבוטא ראניו) - מפעל איטלקי מצוין

גם אלוני מחזיקים כמה סדרות בבלעדיות. אני יכול לנחש שהאריח הוא מסדרת avantgarde? פשוט יש להם ב 50/50. מה הסיפור עם "נראה ישר?" שים על אריח פלס ותראה. לגבי מכון התקנים - החברה שייכת לקונצרן מאראצי - הגדול והרציני באיטליה. יש להם את כל תקינת DIN האירופית ו ISO - סמוך עליהם בהצלחה.

נונשון1

New member
לא בטוח לגבי השם של החברה

כי עכשיו ראיתי שיש כמה מפעלים עם שמות ממש דומים (בשיכול אותיות). לגבי הדגם גם לא יודע כי קיבלנו רק מק"ט לגבי אריח ישר, לא ראיתי עדיין אריח מזוגג ישר כמו אריח מנוסר, תמיד האריח נהיה יותר נמוך לקראת הקצה. באריח שראינו. הוא יותר נמוך לקראת הקצה כמעט באופן אחיד לכל אורך הצלע ולכל 4 הדפנות. אני יודע רק להגיד שזאת סדרה יחסית חדשה (הדוגמא לא הכי אבל לא נורא). הוא הראה לנו גם סידרה יותר ישנה שלהם וטען שהיא רצה המון שנים וגם ממש איכותית. בפועל האריח יותר עקום מאריחי הסידרה החדשה. ז"א או שיש טכנקת יצור יותר טובה, או שבחרו לשים בתצוגה אריח בודד שיצא במקרה פחות עקום. בכל אופן אם אני לא מדייק בשם המפעל האם זה יהיה סיכון גדול להזמין בלי שרואים את תעודת הבדיקה, כי בסה"כ מדובר ברשת ואולי זה הכי חשוב כמו שנאמר?

nanad

New member
גם ברשת אפשר ליפול עם איכות גרועה

אנחנו קנינו קרמיקות לאמבט באחת הרשתות . בתצוגה ראינו גוונים ממש יפים ועדינים, בפועל קיבלנו גוונים ממש מכוערים. מבחינתם הבדל בגוון זה משהו לגיטימי במוצרי קרמיקה. המוצר (הטרקי) היה באיכות מאוד נמוכה!.

nanad

New member
אגב גם את האבן

לריצוף הבית (חלילה), קנינו מאותה רשת ידועה, מתוך מחשבה שפה אנחנו מתעסקים עם מקום מכובד ובטוח נקבל איכות טובה. בפריסה ראשונה קיבלנו איכות מזעזעת, משהו שאולי הייתי מצפה לקבל מאיזה קומבינה זולה בשטחים. אחרי הרבה עוגמת נפש קיבנו משהו באיכות טובה. גם כל ההתנהלות מול מחלקת האבן היתה מאוד מסורבלת ולא מקצועית.

timmyy

New member
ממש שטויות!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

מאיפה אתה חושב באים כל הסחורות הסופר יוקרתיות של החברות הגדולות??????? סין ורק סין!! לדוגמא אין 80 על 80 ומעלה בארץ שמיובא סדיר שהוא לא מסין והסחורה אצל הגדולים ואצל הקטנים זאת אותה סחורה, אז פשוט די!!!!!

למעלה