גרנולומה?

mayo26

New member
גרנולומה?

לד"ר טורנר שלום, בעצתך הלכתי היום לפנימית מייעצת (יש לי חום מעל חודש וחצי+ תבחין שחפת חיובי ), שם קיבלתי הפניה לצילום חזה שני. נכתב לי בפענוח כך: "צל עגול סמיך בlul - גרנולומה?" 1. אין לי איך להשיג את הרופאה שלי עכשיו. האם אני צריכה לפנות עכשיו למוקד בעקבות הממצא? האם זה קשור לשחפת? 2. האם ייתכן שזה מה שגרם לחום הממושך? 3. והכי חשוב- האם יש לזה תרופה?

mayo26

New member
../images/Emo92.gif

מה הסיכוי שאין לי אף אחד מסימני המחלה (שיעול/ הזעה לילית / ליחה דמית/ ירידה במשקל) ועדיין אני חולה פעילה המחלה? האם המקום היחיד שעושה את הבדיקה זה הליגה? כי נראה לי שאני פשוט אצא מדעתי עד יום ראשון... תודה

גרנולומה

התשובה מאד לא ספציפית אבל יכולה להתאים לאיזו שחפת ישנה אבל גם להרבה מאד דברים אחרים כולל דברים לא פטולוגים. כרגע אין לפנות בשביל הממצא למוקד אלא להמשיך את הבירור באופן מסודר. תרופה יש רק לממצאים שאנו יודעים בוודאות מהם.

mayo26

New member
תודה, זה קצת מרגיע את ההיסטריה

לפי מה שהבנתי אתה אומר שאם אין לי את הסימנים הספיציפיים לשחפת, אז הסיכוי לשחפת יורד, למרות החום והגרנולומה. נכון? האם אתה יודע אם אפשר לעשות את הבדיקה גם עכשיו בבי"ח או רק בליגה? ממש תודה, ניסיתי להתייעץ אם כמה רופאים בקופה והם ממש ממש לא מוכנים להגיד כלום חוץ מלהפחיד.

mayo26

New member
הדבר שהכי מפחיד אותי

זה האופציה שהסתובבתי חודש וחצי עם שחפת פתוחה. לפי מה שאני מבינה הסיכוי לכך קטן, נכון?

הדבר שהכי מפחיד אותי

לפי הנתונים השחפת אינה פתוחה ולכן שווה להרגע. שוב, כדאי להמשיך את הבירור בצורה מסודרת בפנימית מייעצת.

mayo26

New member
מה ההיתרון של פנימית מייעצת על

רופא פנימי רגיל בקופה? הקופה מסרבת לתת לי טופס 17. האם כדאי ללחוץ בנושא? ושוב תודה

פנימית מיעצת

בעקרון כל רופא פנימי אמור לדעת להתמודד עם הבעייה. אגב גם לקופות יש יחידות של פנימית מיעצת. היתרון העקרי הוא בזמינות וריכוז בדיקות וזמינות ליועצים בתחומים ספציפיים במידת הצורך.

למעלה