גרנולה וסובין

• פותח הנושא LAZAA
  • פורסם בתאריך

LAZAA

New member
גרנולה וסובין

אני מנותחת קיבה משנת 98. זה אומר פתיחת בטן בשיטה הישנה ולא לפרסקופיה. מאז עברתי 3 לידות. לאחרונה העליתי מאוד במשקל.מנסה לחזור לדיאטת סובין עמו לפני הניתוח. האם מותר לאכול סובין עם יוגורט? האם סיבי הסובין לא יוצרים חסימה? מה לגבי גרנולות?? אשמח לתשובה מהירה

pomelit

New member
לא יודעת מה זה דיאטת סובין

עקרונית סובין זה מקור טוב יחסית לסיבים תזונתיים. אפשר לאכול אותו עם גרנולה או יוגורט או סלט או בתוך מאפים, רק חשוב לשתות הרבה מים כדי למנוע מצב של חסימה באמת.

שמחה37

New member
אני מציעה לך

לעלות את השאלה גם בקומונת המעוקפים שם יש כמה וכמה מנותחים שעברו מעקף אחרי ניתוח srvg מקווה שגם רוייקו יראה את השאלה וידע לענות. שמחה

חמ סה

New member
היי לך ../images/Emo13.gif

אני מנותחת SRVG מנובמבר 1998 (מתי את?) 10 שנים אחרי עברתי מעקף קיבה. לא ברורה לי שאלתך... אם העלית מאוד במשקל = פג תוקפו של ה SRVG , לא ? מתי זה "לאחרונה" ? האם נבדקת ? (צילום וק"ת יוכל לשפוך אור <או בריום
>על התעלומה ולראות את עדיין יש לך אפקט ניתוחי). מה זה "דיאטת סובין" ? אני מניחה (לא בצורה מקצועית כמובן. תבררי עם דיאטנית בריאטרית) שאכלת דברים "חונקים/חוסמים" יותר מסובין לאורך השנים (במיוחד אם את מציינת עליה במשקל) כמו לדוג' ירקות/פירות סיביים וכו', לא ? לא רוצה לייעץ לך מה לעשות כי לא רוצה לגרום חו"ח לנזק. ממליצה לך מאוד לשקול צילום וק"ת ולו רק כדי לראות מה קורה "בפנים". אשמח להתעדכן איזו תשובה קיבלת, בשביל הסקרנות. בהצלחה

מֵירַב

New member
לפני שנים רבות, אי שם בניינטיז,

אכלתי המון סובין עם יוגורטים. גועל נפש!

pomelit

New member
זה היה אופנתי אז ../images/Emo13.gif

אבל יש מקורות יותר סבירים לסיבים תזונתיים. אני עברתי לגרעיני פשתן טחונים. זה יותר טעים לי, ומשתלב טוב יותר עם יוגורט בעיני. אפשר לעשות גם ממרח חלבה ביתי ולהוסיף פשתן טחון, אבל זה מאוד עשיר מבחינה קלורית, אז אני לא מרשה לעצמי להיכנס לזה בכלל (אני עושה מאמצים לא לגעת במתוקים בכלל, כי כרגע יותר קל לי להמנע לגמרי מלהגביל את עצמי).

רוייקו

New member
ניתוח ישן והגבלה באכילת סיבים

ראשית השאלה היא האם הניתוח שלך אפקטיבי ומדוע עלית במשקל. כמה זמן נמשכת העליה במשקל ? האם יש לך הגבלה באכילה ? איזה נפחים הארוחות שלך ? אלה שאלות שעולות בהקשר לשלמות הניתוח שלך. ככלל, סיבים בכל הצורות הם הכרח תזונתי מעצם הההשפעה החיובית שלהם על מלאות, פעילות מעיים תקינה וכיוצ"ב. הבעיה היא לגבי מנותחים שיש להם הגבלה במעבר של סיבים תזונתיים. ככל שהמעבר צר יותר (בדרך כלל אצל מטובעים) כך הקושי להעביר את הסיבים האלה גדול יותר. הקושי הופך מהותי כשהסיבים האלה באים בצורה של ירקות ופירות טריים. לגבי גרנולה, שיבולת שועל וכיוצ"ב אפשר להתגבר על הקושי אם אוכלים את זה עם יגורט, מרק ונוזלים בכלל. ככל שהתערובת של הגרנולה תהיה דלילה יותר ומדולתת עם נוזלים, כך יהיה קל יותר להעביר אותה. לגביך, אם אין לך הגבלה של מעבר מוצקים אז אין גם בעיה לאכול גרנולה וסיבים. תבדקי את הניתוח שלך עם מנתח בריאטרי (מנתח כירורג של השמנת יתר) ותראי מה המצב של הניתוח שלך. אם הניתוח התפייפן אפשר לנתח שוב ולתקן על ידי המרה לניתוח אחר או על ידי הוספת טבעת מתכווננת.

למעלה