גרנד דינר

חייל 2000

New member
גרנד דינר

שלום לכולם בימים הקרובים אני אמור לעשות בדיקה לגרנד דינק שנת 05 ורציתי לדעת האם הוא באמת יכול לעמוד בדרישותי. אני לומד בראשון וגר בדרום, נסיעה של כ120 ק"מ לכל כיוון, את הנסיעה אני מבצע במהירות של 95-110 האם הגרנד דינק יעמוד במשימה לפחות פעמיים בחודש. ומה טווח הנסיעה שלו בלי עצירה, אם מיכל הדלק הוא 10 ליטר, אז הטווח אמור להגיע לכ-240 ק"מ פחות או יותר, האם הוא בנוי לכך? תודה לכולם

נסיעה לא קטנה , על בסיס יומיומי

נראה לי קצת כבד על קטנוע 250 סמ"ק .... יותר טובים ממני יתנו את הדעה .... בהצלחה

For Martha

New member
פעמיים בחודש יעמוד,

הייתי מכוון יותר למהירות של 95,בודק לפני זה את שאת המכלולים ומוודא שאכן הוחלפו בהתאם (שמן,פילטר,טיפולים מסויימים למיניהם). כמו שרשם הלוחש (גיא) לא הייתי לוקח קטנוע בנפח כזה לנסיעה יומיומית של כ-120 ק'מ,יש טובים ממנו לנסיעה הזאת. ובכלל במרחקים האלו הייתי שוקל אופנוע...אבל זה רק אני.

daditami

New member
יתכן שקטנוע זה לא הפיתרון

אם רוב הנסיעות שלך הם באיזור מגוריך (אי שם בדרום), אז יתכן שאתה צריך קטנוע קטן 125 סמ"ק. ובשביל פעמיים בחודש, סע ברכבת / אוטובוס. חבל להשקיע כסף ברכישה של קטנוע גדול וכמובן לביטוח בשביל פעמיים בחודש. תשקול זאת.

dori27

New member
כמובן

ראשית כל ... הכלי בנוי לנסיעות שציינת ... בהנחה שהן לא יום יומיות ... ואתה דואג לבדוק שאכילת השמן סדירה ! שנית ...הכלי יכול לעמוד במרחקים יותר רחוקים ... ואם אתה שואל אותי ?! אתה זה שיתעייף לפניו ... כי זו נסיעה לא קלה בעיקר לא בשעות החום הכבד ... הרעיון בנסיעות ארוכות הוא : 1- עצירה בדרך להתרעננות (שלך ושלו) 2- תקינות מלאה של הכלי ... בעיקר נושא השמן וקירור המנוע !

dify

New member
בלי בעיה

גרנד דינק יעמוד בלי בעיה בכלל במרחקים כאלו במהירות כזו. מניסיון. לגבי טווח נסיעה בלי עצירה- הוא עושה נסיעה ת"א-ירושלים בלי עצירה בלי בעיה (60 ק"מ עם מורכב) גם ת"א-חיפה ות"א-ב"ש עשינו בלי עצירה (שוב, עם מורכב בעומס כבד) כבר מדובר על 100+ ק"מ. וגם עשינו (אני+מורכבת) נסיעה מאילת לת"א ביום אחד (עם עצירה של שעתיים בבאר שבע כי נהגת הקטנוע התעייפה :) הגרנד דינק לא התרגש בכלל :) מה שכן, אני מצטרפת להצעה שבשביל שתי נסיעות בחודש- אולי באמת שווה לקנות איזה 125 קטן ולנסוע ברכבת...

dify

New member
שכחתי-

אם אתה רוצה להיות יותר בטוח תשאל בקומונה של הפרלמנט, יש נהגי קטנועים שמצטרפים לטיולי הפרלמנט (לרוב מדובר בטיולים שהמסלול שלהם אורך הרבה יותר מ200 ק"מ) תוכל לקבל עוד פידבקים מבעלי קטנועים נוספים עם עוד ניסיון.

הייתי ממליץ על נפח מנוע גדול יותר

הגרנד דינק אמנם מסוגל לבצע נסיעות כאלו אבל השחיקה של מנוע 250 בטווחים כאלה תהיה מהירה ויקרה. במקרה שלך הייתי ממליץ אפילו ללכת על כלי ישן יותר ונפח גדול יותר כדוגמת הבורגמן 400, אתה יכול להשיג משנת 2000 או 1999. הכלי אמנם ישן יותר אבל אם תמצא במצב טוב הרי שתהנה מאמינות גבוהה יותר וכבונוס כלי הרבה יותר נוח.

למעלה