גרנדיס או S-MAX

גרנדיס או S-MAX

משפחה של שבע נפשות, עם צורך בבגאז' לעגלת תינוק. אני מבין ששתיהן בזבזניות בדלק, אבל נניח שאסע ברכב הזה פחות (יהיה "רכב ב") - איזו יותר טובה ולמה ?

the annonymous

New member
חכה לאייל בצאת השבת

היה לו גרנדיס ועכשיו את הפורד. למיטב זכרוני לדעתו הפורד עדיפה בהרבה.

shahf

New member
איזו עגלה?

טיולון קל משקל של צ'יקו נכנס בלי בעיה ומשאיר לא מעט מקום באס מקס כשהשורה השלישית פתוחה, אני מתאר לעצמי ש"מפלצות" עם אמבטיה ו18 צמיגים לא יכנסו שם.

המושבים בשורה השלישית אומנם לא הכי גדולים אבל הקטן בן ה13 לא מתלונן ולפעמים אפילו מעדיף אותם (אייל טוען שהם קטנים מדי).
הצריכת דלק באס מקס לדעתי קצת יותר טובה מהגרנדיס, יוצא לי סביב ה8.5 ק"מ לליטר בנסיעה משולבת ולא בדיוק חסכונית.
אם יתמזל מזלך אולי תמצא אחד מהדיזלים הבודדים שנמכרו בארץ, הצריכת דלק שלהם אמורה להיות הרבה יותר טובה.

אגב, האס מקס מתחיל להיות בולט על הכביש, לפני שנה בקושי הייתי רואה אותו ואתמול נתקלתי לפחות בחמישה שונים על הכביש.

ceyal

New member
יותר טובה באיזה אספקט?

הגרנדיס עם מקום גדול יותר בתא המטען (יש מקום מתחת למושבים כשב SMAX יש את ה (אין) צמיג רזרווי)

בגרנדיס יש מיזוג לשלושת השורות עם מהירות אוורור מתכווננת בנפרד כשב SMAX יש רק לשורה השניה, לא מתכוונן.

המושבים בשורה השלישית בגרנדיס מתאימים למבוגרים. ב SMAX לילדים/מבוגרים קטנים. אחרת הרגליים מגיעות לאוזניים.

בגרנדיס גימור הפנים באיזור הנוסעים מוקפד יותר. אין ברזלים חשופים, הזזת המושבים בעזרת לחצנים וכפתורי דריכה.
SMAX - מוטות מתכת מתחת למושבים וחגורות בד קצרצרות למשיכה שתמיד נעלמות איפשהו.

לעומת זאת.
SMAX שקטה לחלוטין בכל מהירות, רמת בידוד מעולה.
בגרנדיס נכנס רעש חיצוני חזק מהמנוע ומהצמיגים ומתיש מאד בנסיעות ארוכות.
איזור תא הנהג והנוסע מפוארים, מערכת השמע טובה הרבה יותר, רמת הניהוג לא פחות ממעולה (בגרנדיס סביר מינוס). כח מנוע מטורף,
מושבים נפרדים לכל נוסע, מרווח רגליים עצום לכל השורות,
גיר 6 הילוכים רובוטי (או אוטומט בישנים יותר). לעומת 4 ארוכים ועגלתיים בגרנדיס.
צריכת הדלק אצלי נעה בין 11-12 בבינעירוני לעומת 8 בגרנדיס
בתוך העיר 10 לעומת 6-7 בגרנדיס.
(אני מדבר על SMAX 2012)

הגרנדיס תיתן קצת יותר לנוסעים מאחור מבחינת אבזור, מזגן ונוחות בשורה השלישית.
החסרון הוא רעש, צריכת דלק גבוהה, פלסטיקה זולה נוקשה ומכוערת, הנאת נהיגה? אוטובוס משפחתי קטן זה תיאור מושלם.

ה SMAX תעשה את הכל יותר טוב. עיצוב יפה יותר, פלסטיקה איכותית, מרווח יותר בכללי, הנאה אדירה מנהיגה וההרגשה שהרכב מכוון יותר לנהיגה מהנה ומתפשר מעט על רמת "אוטובוס התיור".
אם הגרנדיס היא אוטובוס, ה SMAX מיניואן ספורטיבי.

סיכום שלי? גרנדיס אם אתה סבאלה. בהחלט.
SMAX אם אתה רוצה גם ליהנות מהדרך

shahf

New member
אייל, ממה שהבנתי ההתלבטות היא על משומשת אז

כל מה שקשור בתיבה הרובוטית, מנוע אקובוסט וצריכת דלק של שניהם לא רלוונטי אליו.

תודה, שיחקת אותה.

נראה לי שהגרנדיס יותר הולמת לצרכי

בכל מקרה, המון תודה על תגובה מושקעת. שיחקת אותה, בענק.

למעלה