גרמניה

triggerheart

New member
גרמניה

שלום לכולם! אני בעלת תואר ראשון בעיצוב וברשותי דרכון הונגרי. אני מעונינת בשנה-שנתיים הקרובות לעבור לגרמניה (ברלין) כדי לעבוד ו/או ללמוד לתואר שני (ללמוד את השפה בארץ לפני). מה הבעיות הצפויות לי בכל הנוגע לאזרחות ואשרת עבודה גרמנית? (מחיפושים בפורום קיבלתי תשובות סותרות לגבי אזרחים הונגרים בגרמניה). מה לגבי בן זוג ללא אזרחות?האם הוא מקבל אשרת עבודה אוטומטית? אשמח לכל טיפ ועצה !
תודה

dotandvir

New member
הכי טוב להתקשר לשגרירות

או ללכת לשם - הם מאוד ידידותיים ויסבירו את הכל באופן הכי פשוט שיש. מכיוון שהונגריה הצטרפה רק ב- 2004 זה בכלל לא ברור שדרכון הונגרי מקנה זכות ישיבה בגרמניה, על אחת כמה וכמה זכות עבודה לך שלא לדבר על הבן זוג. גרמניה נחשבת למדינה די קשוחה בעניין אפשור השתלבות של מהגרים ממצטרפות חדשות לתוכה.סטודנטים בגרמניה יכולים לעבוד בתקופת הקיץ מספר שעות כלשהו, אין לי מושג מה קורה במקרה של בני זוג - עדיף לשאול בשגרירות במיוחד אם אתם לא נשואים. מנושא לנושא באותו נושא. שום דבר לא אוטומטי. אני בעל אזרחות גרמנית ועברתי לגור בשוודיה. אף אחד לא מבטיח לי ביטוח בריאות של המדינה או אישור תושבות אוטומטי - נכון, סביר להניח שאני אקבל אישור תושבות ומותר לי לעבוד כאוות נפשי (אם אני אצליח למצוא עבודה) - אבל קחי בחשבון ששום דבר לא אוטומטי ואת באה למדינה שאת בעצם אורחת בה אפילו שאת באה עם דרכון של מדינה ותיקה באיחוד. דותן

Nobilis

New member
הערות

א) אזרחות של כל אחת ממדינות האיחוד מקנה בוודאות זכות ישיבה בגרמניה. כמו גם זכות לשהות לצורך לימודים, עבודה כעצמאי, יציאה לפנסיה, וכו'. הזכות היחידה אותה יכולה גרמניה להגביל היא הזכות לעבוד כשכיר. ולגבי כך - אכן מומלץ לשאול בשגרירות. בכל מקרה, המגבלה חייבת להיות מוסרת (לגבי הונגריה) עד למאי 2011. ב) באופן פרדוקסלי, המצב של בן הזוג (ללא האזרחות) דווקא קל יותר. אם תעברי לגרמניה מתוקף אחת מהסיבות המותרות (לדוגמא - לצורך לימודים), בן הזוג יקבל אשרת שהיה מלאה, עם הזכות לעבודה כשכיר ללא הגבלה. החוק באיחוד קובע שבן הזוג נהנה מן הזכויות הללו, והוא אינו מסוייג עבור בני זוגם של אזרחים מן המדינות החדשות.

dotandvir

New member
עוד הערה קטנה

ברלין אומנם עיר זולה למגורים אבל מאוד דלה בעבודה. מניסיון של חברה טובה שלי שגרה שם (גרמניה מבטן ומלידה) ובעלת תואר בתכנון עירוני. בעלה מסודר יפה בעבודה בסימנס אבל היא נאלצה ללכת לעבוד במוקד טלפוני - פשוט המחסור בעבודה הוא מאוד אקוטי. מינכן לעומת זאת - סיפור לגמרי שונה - אבל גם עלות חיים לגמרי שונה. נ"ב לפני שנרשמים ללימודים בגרמנית צריך לעבור בחינות של מכון גטה ברמה מסויימת, בהתאם לרמת הלימודים אאל"ט. דותן

למעלה