גרמניה

orly85

New member
גרמניה

שלום, האם יש כאן מישהו שלומד בגרמניה או מתכנן לנסוע ללמוד שם?

orly85

New member
מספר שאלות

מה אתה הולך ללמוד? תנאי הקבלה באופן כללי זהים לישראל או שיותר קשה להתקבל? ואתה יודע אם אפשר לגשת למבחן השפה הגרמנית שהם דורשים פה בישראל? או רק שם?

Gering Luft

New member
עיצוב

תנאי קבלה זהים בצורה כללית, אפשר לגשת למבחן בכל מדינה בעולם חוץ מפרו שהיא לא מדינה אלא רפובליקה נומינלית.

orly85

New member
בנוגע למבחן

איפה נרשמים ? ולכמה זמן הציון תקף ? תודה

Gering Luft

New member
ה DSH?

אחד מגיע לאיזורך בקרוב - יש פרטים במכון גיתה , אני חושב שהציון תקף לכל ימי חייך אך אינו מועבר לצאצאים.

orly85

New member
ומה עם

קורסים בשפה האנגלית באינברסיטאות גרמניה ? שמעת אולי על תוכניות באנגלית שם? כרגע מצאתי קורסים באנגלית רק בבתי ספר פרטיים שם

Gering Luft

New member
מעטים

יש אבל לא הרבה - בעיקר לתואר שני בכל מיני תחומים מגוכחים (עסקים, כלכלה וכאלה)- את יכולה לקבל מה DAAD חוברת מיוחדת על לימודים באנגלית, גם אני שקלתי בהתחלה אבל נראה לי שיותר קל ללמוד את השפה מאשר להתפשר על המיקום והמקצוע ( מי רוצה ללמוד ראיית חשבון בנירנברג בארבע שנים הבאות??) - התחלת ללמוד גרמנית?

כן

קצב למידת הגרמנית באינטנסיביות לצורכי לימודים גבוהים נע בין שנה ושנתיים וחצי, לא כזה נורא נכון? אפשר להתחיל לקחת קורסים אחר הצהרים בארץ ולסיים בתקופה ארוכה ואינטנסיבית בגרמניה, או ללכת ישר על האופציה האחרונה ולגמור עם זה מהר. אם את רצינית חומר תבואי להיפגש עם נציגת DAAD בארץ (באוניברסיטת תל אביב או במכון גטה) והיא תדאג להביא לך כמות מכובדת של חומר קריאה באנגלית. תתכונני לחתיכת תיק על הראש sehr schwer... aber moeglich!

כן

קצב למידת הגרמנית באינטנסיביות לצורכי לימודים גבוהים נע בין שנה ושנתיים וחצי, לא כזה נורא נכון? אפשר להתחיל לקחת קורסים אחר הצהרים בארץ ולסיים בתקופה ארוכה ואינטנסיבית בגרמניה, או ללכת ישר על האופציה האחרונה ולגמור עם זה מהר. אם את רצינית חומר תבואי להיפגש עם נציגת DAAD בארץ (באוניברסיטת תל אביב או במכון גטה) והיא תדאג להביא לך כמות מכובדת של חומר קריאה באנגלית. תתכונני לחתיכת תיק על הראש sehr schwer... aber moeglich!

orly85

New member
תודה!

כבר יצרתי קשר עם קלודיה שטיין ועם השגרירות הגרמנית פה, שניהם שלחו לי את אותן חוברות שלמעשה לא מועילות לי בכלום כי כל המידע שם נורא כללי אני לומדת גרמנית לבד מזה זמן מה, התחלתי עם זה עוד לפני שהחלטתי שאני רוצה ללמוד בגרמניה אז לא ממש השקעתי הזה. אני יכולה לנהל שיחות פשוטות ולקורא טקסטים לא מסובכים, ולמרות שהדקדוק שלמדתי יושב מצוין ,אני יודעת מעט מדי מילים. בנוסף, אני לא יכולה לצפות בטלויזיה שלהם משום שהם מדברים נורא מהר בשבילי ולא ברור. תוכלו להמליף לי על קורסים ? פה או שם? אני יודעת על קורס קיץ במינכן שכולל מחייה וכו' אבל זה רק חודש, קצר מדי. ויש לי עוד שאלה , יש 2 מבחני גרמנית DaF ו DSH, איזה מהם עדיף? DaF נראה לי בהרבה יותר קל, לפחות לפי המבחן לדוגמא. http://www.sz.tu-bs.de/deutsch/Sprachenlernen/DaF-Intensivkurse/dsh/dsh-textproduktion-d.html http://www.testdaf.de/index.php?var=http://www.testdaf.de/html/pruefung/modelansatz.htm

Gering Luft

New member
אינטנסיב בBSI

זה זול ואמין, תבקשי מקלאודיה לינק - זה בי"ס בברלין את יכולה גם לעבוד שם לילות לפה מה שהבנתי (כשאת לוקחת קורס של מעל ל 5 שעות ביום) קלאודיה היא עוגייה ויש לה אחלה חוברות

חחח עןגיה

כן החוברות האלה מצויינות אני לא מבינה מה הבעיה איתם? ברור שהן דורשות זמן לשבת אבל יחסית למה שציפתי זה הטוב ביותר, אני כבר ראיתי את עצמי מסתובבת באוניברסטאות גרמניה מלווה במתרוגמן (רצוי שיהיה חתיך גרמני) ושוברת שיניים איסט...אינ... אינה... דיינן...שייס!

למעלה