גרמניה

• פותח הנושא e p
  • פורסם בתאריך

e p

New member
גרמניה

שלום לכולם, אני רוצה לנסוע ללמוד בגרמניה אבל אני רוצה בשנה הראשונה רק ללמוד גרמנית. האם גם לימודי גרמנית באוניברסיטאות בגרמניה הם חינם? אם לא אז בערך כמה זה יכול לעלות? האם בשביל להרשם ללימודי גרמנית צריך גם תעודת בגרות או שרק כשאני ארצה להרשם ללימודי התואר אני אצטרך אותה? תודה רבה על העזרה !

roniboom

New member
לימודי גרמנית../images/Emo63.gif

אומנם למדתי באוניברסיטה בוינה(austria) אבל אני יכולה לספר לך שכל אחד מעל גיל 16יכול ללמוד את השפה .קורס למתחילים עולה בסביבות 280-400יורו וכמובן כדי לדבר ולהבין טוב צריך לפחות עוד שני קורסים

בפרייבורג בדרום גרמניה...

כדי ללמוד באוניברסיטה (גם אם זה רק גרמנית כשפה זרה) אתה צריך תעודה שעברת לפחות קורס של MITTELSTUFE 1 (יש דרגה בסיסית - 1,2,3, דרגת ביניים, במקרה דנן מדובר בדרגה הראשונה משלוש של דרגת הביניים ודרגה גבוהה). אז הלימודים הם סמסטר אחד וצריך לגשת לבחינה בגרמנית כדי להמשיך את הלימודים באוניברסיטה. אפשר להמשיך סמסטר נוסף בלימודי הגרמנית ולעשות שוב את הבחינה (מקסימום פעמיים). הלימודים בחינם, עד לסמסטר ה14). בקיצור - חייבים או ללמוד קודם גרמנית בארץ, או לנסוע לגרמניה וללמוד בבי"ס לגרמנית. חלקם זולים וחלקם יקרים.

e p

New member
כן אני יודעת את זה...

לכן אני מחפשת מקום ללמוד בו גרמנית בגרמניה...אתה מכיר אחד כזה?

ffm

New member
Intitute fur detche sprache und kul

בית ספר מצויין עם סניפים רבים בכל גרמניה. הסניף בפרנקפורט מומלץ במיוחד. המחירים מאוד הוגנים ויש גם קןרסים אינטנסיביים בתנאי פנימייה בקיץ כולל טיולים. בית הספר מכין לקורס באוניברסיטה. המורים הם סטודנטים לליגואיסטיקה ושפה גרמנית והמנהלים - שגם מלמדים, הם בעלי תארים מתקדמים בתחום. האוירה כיפית מאוד יש מסיבות טיולים וחברה נחמדה. באוניברסיטה אתה יכול ללמוד גרמנית רק אחרי שסיימת בהצלחה את ה- mittle stufe. ואז אתה לומד בסקציה שקשורה לתחום לימודיך. הלימודים באוניברסיטה הם לא חינם אלא בסביבות ה- 50 יורו לשנה. בתמורה אתה יכול ליסוע בתחבורה ציבורית להינות מארוחות מוזלות בקנטינה ועוד.

e p

New member
נשמע ממש טוב!../images/Emo9.gif

יש לך אולי את האתר שלהם?

soundv

New member
can you write the full name ?

what is the full name of the school? or do you know their web-site?

dark eyes

New member
לימודים לתואר ראשון בגרמניה

מישהו יודע פרטים מקומות אתרים באינטרנט עלויות ועוד מידע?! אין לי אזרחות גרמנית אז בכל זאת איך אפשר לעשות את זה

אז ככה

ללמוד גרמנית לרמה סבירה+ (MITTELSTUFE1) ואז להרשם לאוניברסיטה. תלוי כמובן מה אתה רוצה ללמוד. לכל המקצועות נדרשת תעודת בגרות. למקצועות מבוקשים (רפואה, משפטים וכו') - נדרשת כמובן תעודת בגרות טובה במיוחד. לכל אוניברסיטה תנאי הקבלה שונים מעט אבל בעיקרון - זה הדרך: ללמוד גרמנית ולהרשם. אז מצפה לך בחינת כניסה בגרמנית (DSH) שהיא לא ממש סימפטית, אבל זה מה יש. את לימודי הגרמנית אפשר כמובן לעשות בארץ או בגרמניה. הלימודים עצמם עולים רק דמי הרשמה לסמסטר (בערך 50 יורו לסמסטר) עד הסמסטר ה14, כשיש כמה בחינות שאתה חייב לעמוד בהן כדי להמשיך ללמוד (מעט יותר נוקשה מבארץ, אבל לא ממש מפחיד, פשוט כדי למנוע מצב בו אתה רשום לאוניברסיטה ולא עושה כלום). רשימת אוניברסיטאות תמצא בשגרירות (ואני מניח שגם באנטרנט)

למעלה