גרמניה - Fachhochschule

turtles falling

New member
גרמניה - Fachhochschule

שלום לכל חברי הפורום :)
אני מעוניינת ללמוד בגרמניה, באוניברסיטה FH שהיא יותר פרקטית.
רציתי לשאול האם מישהו מכיר אוניברסיטה כזאת המלמדת באנגלית, ולא בגרמנית? חיפשתי בגוגל והאמת שלא מצאתי הרבה, תוכלו להפנות אותי?
חשוב לציין, שגם אם אבחר ללמוד בארץ, לא אלך לאוניברסיטה רגילה אלה משהו יותר פרקטי, ככה שאני יודעת שהרמה נחשבת יותר נמוכה.
תודה רבה מראש.

מה שפיליפ כתב..

חוץ מזה, האתר של DAAD - Deutscher Akademischer Austausch Dienst מכיל אינפורמציה על רוב (כל?) תכניות הלימוד בגרמניה, וכן על מלגות וכו' - www.daad.de . באתר יש מערכת מעולה לחיפוש קורסים (כמובן גם באנגלית. אגב הם מתרגמים FH ל-University of Applied Sciences).
רוב התכניות באנגלית הם למאסטר או דוקטורט אבל יש גם כמה לתואר ראשון, רובן במנהל עסקים. אני משער שאת מעוניינת בתואר ראשון אז הנה הרשימה: http://www.daad.de/deutschland/stud...=l&q=&degree[]=1&subject=0&langDistribution=0

יש גם תכניות שמתחילות באנגלית ועוברות לגרמנית אחרי כמה סמסטרים (אני לומד באחת) ותכניות מעורבות.
קחי בחשבון שגם אם את לומדת באנגלית כדאי מאוד ללמוד לדבר ולקרוא גם קצת גרמנית בשביל חיי היומיום, התנהלות עם רשויות/אוניברסיטה וכו'.

turtles falling

New member
אייני יודעת מה התחום

שבו אני רוצה לעסוק בוודאות.
אני מכירה בחורה מגרמניה שכרגע לומדת מחשבים בשילוב של פסיכולוגיה, זה לדוגמא נשמע מאוד מושך, אך תוכנית הלימודים שלה היא בגרמנית.
תודה לשניכם.

Philip Jr

New member
המשך

אני יכול רק לתת לך טיפ - יש מוסדות נהדרים בארץ ללימודי פסיכולוגיה ומדעי המחשב. יש לא מעט קשים בלימודים בחו"ל ומכשולים שצריך לחצות כדי להתקבל ולהצליח. חישבי היטב עד כמה זה חשוב לך, מה המקצוע שאת מעוניינת בו ואיפה התוכניות שהכי מתאימות לך.

בנוסף, אם את בכל זאת מחליטה על לימודים בחו"ל, אולי שווה לבדוק מדינות פרט לגרמניה שם אכן לימודים רבים אינם בשפה האנגלית. יש סיבה מיוחדת לרצון ללמוד בגרמניה? משפחה שם למשל? אם לא - אולי כדאי להרחיב אופקים..

אז אולי כדאי להסגר קודם על תחום

גם אם זה כללי למדי. לדוגמא - הנדסה (משוחד אנוכי), מדעי הטבע, מדעי הרוח, מגמות ואנומליות במעמדן של נשים ממוצא אנגלו-סקסי בצפון מזרח צרפת במהלך המאה השבע-עשרה (סתם...). אולי גם תוכלי לספר לנו למה את רוצה ללמוד דווקא בגרמניה (יש מספיק סיבות טובות אבל בואי ספרי לנו מה הסיבות שלך) ונוכל לעזור לך קצת יותר.

turtles falling

New member
:)

האמת היא, שניסיתי ובדקתי גם ארצות אחרות כמו הולנד ושוודיה.
אחרי בדיקה מעמיקה התברר לי שלצערי, נורא קשה למצוא משהו במחיר סביר, אין לי אזרחות אירופאית

בקשר ללמה בגרמניה, ובכן זה סיפור קצת מוזר, אך יש לי בת זוג כבר שנתיים והיא מתגוררת בגרמניה. אז כן, גרמניה הזולה היא המקום האידיאלי בשבילי כרגע.
בקשר לתחום העיסוק, אני ככל הנראה אלך לתחום המחשבים, אך אני עדייו מתלבטת.

למעלה