גרמניה או אנגליה

rony143

New member
גרמניה או אנגליה

היי
לבן זוגי דרכון גרמני ולי אין דרכון אירופאי כלל.
אנחנו מתכננים להתחתן ולעבור לאירופה. אנחנו לא מדברים בכלל גרמנית, אבל מדברים אנגלית ברמה גבוהה.
עדיף לנו לעבור לגרמניה או לאנגליה?
השאלה היא איפה יהיה לנו יותר קל למצוא עבודה בתור דוברי עברית ואנגלית- אפשר להסתדר בגרמניה בלי גרמנית ולעבוד?
התלבטות נוספת היא לגביי- איפה יהיה לי יותר קל לקבל אשרת שהייה/עבודה, ובעתיד גם אזרחות אירופאית?

תודה

forglemmigej

New member
בריטניה. מדברים שמה יותר אנגלית מגרמנית

האם יש לכם מקצועות מוכרים במשהו , האם עשיתם סיור מקדים לראות אם זה בכלל מתאים לכם ,האם יש לכם אמצעים להתקיים עד שתמצאו עבודה, דירה וכו'.

rony143

New member
שפה זה המכשול הרציני...

היינו גם פה וגם שם ואהבנו מאוד.
שנינו בעלי תארים בכלכלה, נסיון בנקאי, ולו יש נסיון של 10 שנים בטבחות. יש אמצעים להתקיים, ובגרמניה גם הבנתי שיש עזרה בהתחלה מבחינת תשלום שכ"ד ותשלום של מעין הבטחת הכנסה.
ידוע לך לגבי ההתלבטות השנייה? איפה יהיה לי יותר קל לקבל אזרחות בעתיד?

בקר12

New member
אזרחות עתידית יותר קל לקבל בבריטניה

גם משך הזמן הפוטנצאילי (על פי החוק הנוכחי) קצר יותר וגם אין הגבלה על אזרחות כפולה.
התאזרחות בגרמניה דורשת ויתור על האזרחות הישראלית הקיימת.

Nobilis

New member
רק עוד קצת

אני לא בטוח לגבי פרק הזמן, אגב. למיטב הבנתי פרק הזמן הנדרש עבור מי שנשואים לאזרחים מקומיים קצר יותר בגרמניה (יכול להיות אפילו 3 שנים, שזה פחות מבריטניה).

אבל - בבריטניה אכן לא צריך לוותר על האזרחות הישראלית, בגרמניה כן.
מצד שני:
* אם המוותר הוא יהודי, הוא תמיד יוכל לחזור לישראל אם ירצה (דרך חוק השבות).
* לא חייבים לבקש אזרחות גרמנית. אף אחד לא מפריע לחיות בגרמניה כל ימי חייך עם תושבות קבע.

בקר12

New member
צודק אבל רק עוד קמצוץ

נכון. בדקתי וזה באמת יכול להיות שלש שנים שזה דווקא קצר מהמינימום 6 בבריטניה אבל היה וחוזרים לישראל דרך חוק השבות ומקבלים אזרחות ישראלית יש סיכון לאובדן האזרחות הגרמנית:

Loss of German citizenshipGerman citizenship is automatically lost when a German citizen voluntarily acquires the citizenship of another country. To this there are two exceptions:

1.When the German citizen acquires a nationality from within the European Union, Switzerland, or another country with which Germany has a corresponding treaty.
2.When permission to obtain a foreign citizenship has been applied for and granted in advance of foreign naturalisation. A so-called permit to retain German citizenship must be obtained prior to naturalization. Failure to obtain a permit to retain German citizenship prior to naturalization results in the individual automatically losing German citizenship upon becoming a naturalized citizen of another country.[6]

Nobilis

New member
על חוק השבות

כאשר חוזרים לישראל על פי חוק השבות לא חייבים לקבל אזרחות ישראלית, אבל לבקש במקום לקבל תושבות קבע בישראל, על הדרכון הגרמני.

rony143

New member
תודה ועוד משהו קטן

במידה ואנחנו נשואים האם תהיה לי בעיה לעבוד בצורה חוקית בגרמניה או אנגליה?
כדי לקבל אזרחות בגרמניה גם צריך להיבחן בהיסטוריה גרמנית ובשפה הגרמנית, לפי מידע שהצלחתי למצוא באינטרנט. יש תנאים גם לקבלת אזרחות בריטית?

האזרחות הישראלית לא מדאיגה אותי, ברגע שנחליט לעזוב בן זוגי לא יסכים אף פעם לחזור לפה...

Nobilis

New member
תשובה

המצב דומה בבריטניה (צריך להיבחן על נושאים דומים, ועל השפה האנגלית).

אדגיש שוב - את יכולה להעביר את כל חייך בגרמניה או בריטניה גם בלי לבקש אזרחות מקומית בשום שלב. קוראים לזה תושב קבע.

Nobilis

New member
בגדול?

(במקרה שלך - אזרחית ישראלית שמגיעה עם אזרח גרמני)

בבריטניה תקבלי תושבות קבע לאחר חמש שנים, בלי תנאים מיוחדים.

אם אני מבין נכון את המצב הנוכחי בגרמניה, תקבלי תושבות קבע מהיום הראשון אבל יתכן ותצטרכי להוכיח ידיעת גרמנית בסיסית כתנאי לכך. ממליץ לבדוק בשגרירות בתל-אביב.

בקר12

New member
צריך לומר אבל שתושבות קבע נאבדת אם עוזבים את

המדינה הרלוונטית אפילו לתקופה של מספר שנים. זה לא צריך להטריד במיוחד מי שנשאר בן זוג של אזרח אירופי

למעלה