גרמושקה

chino

New member
גרמושקה

לפני מספר ימים, בצאתי מהמשרד בדרכי לכיוון שושי (החיפושית שלי) שמתי לב לשלולית שמן מתחת לרכב, מיד ירד לי הלב לתחתונים (רק לפני שבועיים עשיתי לה אוברול). התקדמתי עם שושי מספר מטרים וניגשתי לבדוק את השלולית, הריח לא הטיל צל של ספק - זהו שמן גיר. מיד נשכבתי על הכביש בנסיון לבדוק מהיכן הנזילה ולבסוף מצאתי כי הגרמושקה סדוקה (הגרמושקה היא שרוול גומי אשר מכסה על החיבור בין הגיר למוביל גל ההינע). מייד נסעתי ל-´ורדי חלקי חילוף´ ורכשתי 2 גרמושקות (ב-100 ש"ח). רק שתדעו שנסיעה במצב כזה תוביל בסופו של דבר לאיבוד כל השמן גיר והריסתו של הגיר. למחרת בבוקר כבר הגרמושקות החדשות היו מורכבות על שושי, החלפתי את שניהם כדי לא לקחת סיכון, גם השניה נראתה סדוקה. הנזילה תוקנה.....

גבר!

מה שמסתתר בתוך הגרמושקות הוא גריז שחור (גרפית) שתפקידו לעזור בגירוז ה"צירייה" שיכוך זעזועים ובידוד רעשי מכלול. אם ראית ללא ספק שמן גיר אזיי גרמושקות חדשות לא יפתרו את הבעייה. להפך הם רק יחמירו אותה כיוון שהשמן דליל יותר מהגריז ורק ירחיק אותו ממכלולי הצירייה. בגיר (ולא הכוונה ליצרן טקסטיל) ישנו למטה בורג ריקון(מישהו אי פעם רוקן/החליף שמן גיר באופן יזום...... ידעתי!) ובנוסף בצד הגיר באמצא יש עוד אחד עם תפקיד כפול - פתח מילוי וגם גובה שמן אם גולש אז יש יותר מידי (יוצר לחץ בגיר) ואם דוחפים אצבע ולא נוגעים בשמן אז חסר. כיוון שנקודת המוצא שלך לוטה בערפל (אתה לא יודע כמה שמן היה לך בהתחלה, קשה לך לומר אם מה שראית הוא שמן גיר שנזל דרך הצירייה (מחזירי שמן גמורים) או גריז חם שהפך נוזלי.

chino

New member
אתה מבין בכלל בחיפושיות ????

ראיתה פעם את מה שאתה מתאר על חיפושית גרמניה ???? בדגמים הגרמנים אין ציריות ולא גרפית שחורה וכו´... אתה מדבר על הדגמים האמריקאים עם 4 ציריות (2 בכל צד) אחוריות. בדגמים הגרמניים, גל ההינע ´ישב´ בתוך צינור שיוצא מצידי הגיר ומתחבר למתלה ותוף הבלם. בחיבור של צינור זה יושבת הגרמושקה. השימון באיזור זה (כולל מיסב הגלגל האחורי) מבוצע ע"י השמן גיר. אם תרצה לדעת עוד דברים, אשמח לספר לך....

Type34

New member
עכשיו הצלחתם לבלבל אותי לגמרי . .

לפי מיטב הבנתי: לפני שנת ´69(´68 בדגמים האוטומטיים) היו לכל החיפושיות מיתלים אחוריים כמו שchino מתאר, אם הבנתי אותו נכון. הוא נקרא Swing axle ואפשר להכיר אותו בקלות, כי יש לא רק שתי גומיות, בחיבור שבין הציר ותיבת ההילוכים. משנת ´69 לכל הדגמים של פולקסווגן חוץ מהספארי ואיזשהו דגם מאוד בסיסי של החיפושית היו מתלים אחוריים עצמאיים. אפשר להכיר גם אותו בקלות כי ישנם שתי ציריות אלכסוניות וארבע גומיות דמויות קוצרטינה. אני לא מבין למה אתה אומר שחיפושית גרמנית נשארה עם המערכת הקודמת? למיטב ידיעתי זה לא נכון. לא הבנתי לאיזה סוג גומיה קוראים גרמושקה (ולמה קוראים לו ככה???!!!)

dejavu

New member
גרמושקה

השם המצחיק הזה הוא השם של הגומיות שאוטומות בין הגיר לגל ההינע העובר לגלגלים? זה שתפוס עם שני באנדים וברגים לכל האורך, מין גומי עבה שכזה??? ועוד שאלה, איך בדיוק מחליפים שמן גיר בחיפושית גרמניה? איזה סוג שמן עדיף? מי שיוכל לרשום הסבר פשוט על הפרוצדורה להחלפת השמן והכלים הדרושים אני יודה לו מאוד, לאור בעייתו של צ´ינו ייתכן והגיע הזמן לבדיקה תקופתית של הגיר בנטאשה (הגרמניה שלי).... תודה

chino

New member
גרמושקה

התאור שנתת נכון, זו היא הגרמושקה. לגבי החלפת השמן גיר, ישנן 2 ברגים שמשחקים כאן תפקיד מרכזי, אחד נמצא בצדו השמאלי של הגיר ותפקידו לבדוק את גובה השמן בגיר ולמלא דרכו שמן, הבורג השני נמצא בתחתית הגיר ודרכו מרוקנים את השמן. ברגים אלו אינם ברגים רגילים וצריך מפתח אלן גדול (17 או 19 לא זוכר) כדי לפתוח אותם. אבל תן לי לגלות לך סוד...אם יש לך בורג גלגל רזרבה, אתה יכול להשתמש עם הראש שלו כדי לפתוח את הברגים של הגיר, פשוט תפוס אותו עם ג´בקה. תהליך ריקון והחלפת השמן: פתח בורג אשר נמצא בצד שמאל של הגיר, פתח בורג שנמצא בתחתית הגיר ותן לשמן להתרוקן. נקה טוב את הבורג התחתי (זהו בורג מגנטי) והחזירו למקום, בעזרת צינור גומי ארוך, דחוף קצה אחד של הצינור לחור הבורג הצידי, ומלא מעברו השני של הצינור שמן גיר עד שהשמן נשפך מהחור. החזר את הבורג למקומו. חשוב לדעת...הקפדה על טיפולים תקופתיים תאריך את חייו של רכבך ועם כל הגאוניות במכניקה של החיפושית, זה יכול להיות לעד!

dejavu

New member
תודה

וסחתין עליך צ´ינו... עכשיו עוד כמה שאלות לא ממש קשורות לגיר... כאשר גלגל הפולי זז קדימה ואחורה משהו כמו חצי ס"מ אומר על מנוע במצב לא טוב... כולם אומרים את זה אבל לא ממש הבנתי מה הכוונה ומה ההשלכות על הביצועים של הרכב? האם מדובר באיבוד לחץ שמן\איבוד כוח מנוע? כמה חופש זה כבר גרוע? הבנתי שכדי לתקן זאת צריך לחרוט את הקרנק ולשים מיסב חדש... כמה עולה כל העסק הזה? (מדובר במנוע 1600CC) ועוד שאלה - כיצד ניתן להגיד אם בוכנה\סליב\רינגים במצב טוב כאשר הם מפורקים מחוץ למנוע??

chino

New member
אז ככה

כאשר הפולי זז קדימה ואחורה זה אומר כי ישנה שחיקה בשטח הצדדי של המיסבים הראשיים (בדר"כ). זה בדר"כ מתבטא באיבוד לחץ שמן בגלל שהשמן בורח דרך החופש בין המיסב לקרנק(האם הנורת שמן שלך נדלקת בטורים נמוכים?) וחימום יתר של המנוע, כמו כן בנזילות שמן מהמחזיר שמן האחורי. לגבי ההספק של המנוע - זה משפיע מעט, אך חוסר טיפול בבעיה יכול לגרום לנזקים גדולים יותר במנוע. לגבי כמה חופש זה גרוע, ישנו מספר מדוייק שהוא - 0.10 אינצ´ שזה המרווח שצריך להיות, יותר מזה זה גרוע. לבדיקת מספר זה צריך להוריד את המנוע! אך אם אתה אומר חצי ס"מ....זה בהחלט גרוע. לגבי התיקון - צריך להחליף מיסבים אבל לא תמיד צריך לחרוט את הקרנק (המיסב עשוי מתכת רכה ולכן נשחק יותר מהר מהקרנק) תלוי מה מידת הנזק. עלויות - 300 ש"ח מיסבים, חריטת קרנק - 300 ש"ח פלוס/מינוס אבל זה לא מסתכם רק בזה, בסופו של דבר אתה תגיע לכמה אלפי שקלים! תקינות - בוכנה - לבדוק שאינה שרופה, מחורצת, ושהיא עגולה! סליב - לבדוק שאינו מחורץ ושחוק. רינגים - דוחפים את הרינג לתוך הסליב ובודקים את המרווח שבין הסופיות שלו (לא זוכר כמה זה צריך להיות)

dejavu

New member
תראה צ´ינו....

יש לי שני מנועים, האחד מנוע 1600 דגם AD עם קרבורטור סעפת אגזוז קלאצ´ גלגל תנופה וכל מה שצריך של 1600 אבל עם חופש קרנק והשני 1300 מקורי דגם AR עם אלטרנטור ובלי שום חופש בקרנק, עכשיו מה שאני רוצה זה 1600 טוב, מה יהיה עדיף ? להרחיב את ה1300 ל1600 ולהחליף כל מה שצריך או לעבוד על ה1600, לסדר את החופש בקרנק ועוד כל מה שצריך אם בכלל צריך כמו בוכנות רינגים וכו´...??

chino

New member
אז ככה

בכל מקרה, על מנת לבנות מנוע שישרת אותך נאמנה, עליך יהיה לפתוח את הבלוק. לפי דעתי עדיף לך לעבוד על ה-1600, העברה של חלקים תמיד יוצרת בעיות בהתאמה, ותאמין לי...לא שווה לפרק שוב מנוע כדי לחסוך 500 ש"ח.

yosniv

New member
החלפת ראשים

לפי דעתי הכי שווה לך להחליף ראשים סליווים סעפת למנוע 1300 כדי להפןך אותו ל1600 אל תתעסק עם חופש בקרנק (אם הוא חצי ס"מ)יעלה לך הרבה כסף אני ביצעתי את זה מה זה פשוט ואם אתה רוצה פרטים צור קשר 056775226 יוסי

למעלה