גרם מדרגות- ברזל.

גרם מדרגות- ברזל.

האם יש צורך בתכנון של מהנדס (איזה
), או שמספיק לפנות לחברה שמכינה גרמי מדרגות, ולהזמין

בינא

Member
תכנון גרם מדרגות פלדה מבוצע על אחריות החברה

המבצעת את המדרגות וחזקה עליהם שיש להם מהנדס/הנדסאי שמתכנן את המדרגות האלה. זה הייתרון של הזמנת מדרגות בחברה שמתמחה ביצורם וחובה להזמין כולל הובלה והרכבה כדי שהאחריות תהיה מלאה.

mol3

New member
כמו שיוצא לי לראות מדרגות פלדה

לא נראה לי שמישהו שם מתכנן לפי איזה שהוא חוק / תקן. לא בכל הנוגע לתקן פלדה ולא בכל הנוגע לתקנות התכנון והבניה (מידות) ולתקן מעקות.

בינא

Member
כנראה שלא יוצא לך לראות הרבה...

תסלח לי אבל לפעמים עדיף לא לכתוב כשלא מבינים במשהו. בפלדה ו/או מדרגות פלדה אתה לא מבין כנראה, כי אחרת לא היית כותב מה שכתבת. אם יש משהו שמתוכנן בצורה המדוייקת ביותר ומבוצע בהתאם, אלו הן מדרגות מתכתיות בכל סוגי המתכת וגם בפלדה. רואים אותן בכל מתקן תעשייתי, בטחוני, במוסכים, במטוסים, אוניות,צוללות, נמלי תעופה וים וגם בבתים פרטיים. הן תמיד מדוייקות, תואמות ונוחות ברוב המקרים מהמדרגות שבונים מבטון ושיש, או קרמיקה, עם מידות משתנות כי המתכנן עשה טעות או בגלל שאיש השיש חתך לא במידה או הרצף טעה בגובה...

יש צדק בדבריו של MOL , ולא ברור מדוע

הדיון מוסט לפונקציונליות ולשכיחות של מדרגות פלדה. עשרות או אולי מאות מסגרים לוקחים על עצמם את תפקידי התכנון של גלריות ומהלכי מדרגות מפלדה וזאת בניגוד לחוק. יש צורך בהנדסאי או מהנדס בניין בעלי רשיון שיתכננו את מהלך המדרגות, אני לא מכיר מספיק טוב את החוק אבל אולי גם מלווה בניה יכול לתכנן מה שבטוח בלזרוק מילים הוא חזק כמו פלדה.

mol3

New member
לעניין הבנתי וכמה גרמי מדרגות יוצא לי לראות

למדתי הנדסאות בניין במגמת תכנון קונסטרוקציות, כך שיש להניח שאם אני יכול לתכנן אותן, אני מבין בהן. יוצא לי לראות מידי חודש כ- 50 בתי עסק, כך שאני נתקל בכ- 10 גרמי מדרגות / גלריות כאלה בחודש. תכפיל את זה ב- 20 שנים ותקבל למעלה מ2000. 99% מהמסגרים "מתכננים" את הגלריות / מדרגות בעצמם. יש לא מעט בעלי עסקים (במיוחד אלו שיש להם כלים בעסק) שבונים את הגלריות בעצמם בלי תכנון אין קשר בין רוב הגלריות / מדרגות ובין החוק. ואם יש קשר הוא מקרי בהחלט.

פיטנגו4

New member
כמה שאתה צודק ...

אנחנו מסתובבים הרבה בזמן האחרון בחנויות רהיטים, וזה פחד אלוהים לרדת במדרגות שבין הקומות, שהן בד"כ מקונסטרוקצית פלדה. סובבתי את הקרסול, כך שבשבילי זה ממש עינוי לרדת בגרמים האלה. אין מעקות או שיש רק חלקית, המדרגות תלולות בצורה מפחידה. לא ברור לי איך הם מקבלים אישורים.

mol3

New member
הם לא מקבלים אישורים

פקחי עירייה המגיעים לצורך רישיון עסק אינם מבינים כלל בתכנון מבנים ולכן הם לא מסתכלים על הדברים האלה בכלל. נציגי שירותי הכיבוי בוודאי שלא בודקים את זה, כנ"ל גופים אחרים במסגרת רישוי עסקים (משטרה, מ.בריאות וכד'). וזה לגבי חנויות שצריכות רישוי עסקים. רוב החנויות לא צריכות ואף נציג רשויות לא פוקד אותן. יוצא שהתחום פרוץ לחלוטין. מידי פעם אנשים נפגעים, אבל כל עוד זו לא ממש בעיה, לא קורה כלום. כמובן שיתחילו להתעורר, רק אחרי שאיזו גלריה תקרוס וכמה אנשים ייהרגו. אבל כמו שראינו אחרי וורסאי (בעצם לא קרה כלום), יש להניח שבמדינת חלם הכל ימשיך כרגיל.

בינא

Member
פיטנגו אני מתפלא על תגובתך...

איך היא בדיוק שייכת לשאלה ששאלה הקטנה באלפי ישראל? איך תשובתו של MOL3 שייכת לעניין?

בינא

Member
מדוע אתה חושב שמעניין מישהו כמה מהלכי מדרגות

ראית במהלך חייך עד היום או מה למדת? איך זה קשור למה ששאלה הקטנה באלפי ישראל? היא אמורה להתרשם מהידע שלך או שאתה אמור לספק תשובה שתעזור לה? ההתנצחות עם מי שיש לו ניסיון בתכנון ובצוע של מדרגות פלדה ליחידות מגורים בוודאי אינה עוזרת לה או למי מהפורום. אין לך תשובה מלומדת - אל תיתן ! יש תכנון מדוייק למדרגות למגורים. הוא מבוצע לפי כל התקנים והכללים והבצוע מדוייק על המילימטר. אין מה להשוות לגרמי מדרגות של חנויות ו/או בתי עסק שעברו על החוק, כי זה ממש לא רלוונטי. המפעלים שמתמחים במהלכי מדרגות מעסיקים בעלי מקצוע מעולים המתמחים בתחום.

בינא

Member
יש חברות מומלצות והן עובדות על פי התקנים

התקנים הם שווי ערך לחוקים לצורך העניין. המפעלים המתמחים במדרגות כמו "קו נבון" או "מידרגים", "שחם אריכא" או אחרים, מעסיקים מהנדסים שמתמחים בתחום, לכן מומלץ לסמוך עליהם בקטע הזה. בגלל שהם מעסיקים מומחים בנושא, המדרגות שהם מיצרים ומרכיבים אינן הזולות בשוק כי יש להם הרבה הוצאות. אם תיכנסי לגוגל עם המילים "מדרגות יצרנים", תקבלי עוד שמות של יצרני מדרגות מכל הסוגים. בהצלחה.

בבדיקות איכות שערכתי בבתים פרטיים

בדקתי גם מהלכי מדרגות מפלדה, שברובם לא היו תקינים ובוצעו באופן לא מקצועי וללא תכנון של בעל הסמכה מתאימה. יש לי תחושה מאד לא נוחה מחלק שתגובותיו של הגולש בינא. מי שלא מתיישר עם עמדותיו או דעותיו מקבל מקלחת צוננין כאילו היינו תלמידי בית רבן שצריכים להגיד אמן לכל קביעה של הגולש הנכבד.

בינא

Member
האם בדקת גם מדרגות פלדה תקינות?

היה רצוי שהמשיבים יתיחסו לעניין ולא לגופם של האנשים שכותבים כאן...כי זה ממש לא מעניין. מדרגות פלדה המיוצרות במפעלים המתמחים במדרגות, עומדים בכל התקנים, הישראליים והמקובלים בעולם. לא ייתכן כי מפעלשמיצר מדרגות יוכל להתקיים אם ייצר מדרגות שאינן תקינות ואינן חוקיות. תמיד יש ויהיו "חאפרים", בעיקר בענף הבניה ואין ויכח שיש להיזהר מהם. מכאן ועד קטילת מדרגות הפלדה מסיבות שאינן רלוונטיות לנושא שעליו נשאל...המרחק רב.

fireman

New member
אתה שם לב למה שאתה כותב?

זמני יקר מכדי לבזבז אותו על התנצחויות איתך אבל אתה שמבקש כאן "להתייחס לגופו של עניין ולא לגופו של אדם" לא חשבת פעמיים כשכתבת לי על ניסיונך המפואר רב השנים וניסיוני הדל עד מאוד במקום להתייחס לעניין עצמו ולמרות ששגית ולמרות שאתה לא מוכן לקבל את זה ששגית. אני בכל דבר ועניין אמשיך (ואני כותב זאת קבל עם ועדה) לקטול אות ע"ג עמודי פורום זה בכל דבר הקשור לחשמל כי הוכחת לא פעם ולא פעמיים כי עצותיך לוקות בחוסר ידע משווע שעלול אף לסכן חיי אדם למרות שאתה מתעקש שרבות הן ידיעותיך בתחום לאור ניסיונך הרב... ולעניין המדרגות, עצם העובדה שמי מהשמות שהזכרת מייצר את המעקה בגובה תקני ובמהלך מדרגות נכון שיודע לתכנן סטודנט שנה א' סמסטר א' להנדסה לא הופך את המדרגות ובכלל את כל האלמנט לכזה שתוכנן כהלכה....מה עם חישובים סטטיים? מבנה פלדה\ברזל לא דרוש חישובים סטטיים או שאתה המצאת את החוק מחדש? אפשר לתכנן מהלך מדרגות נכון גם מקרטון....הוא יחזיק את מי שיעלה עליו? לא...יעמוד בדרישות הנומריות של התקן? כן. התקן מדבר על חתך פרופיל לאורך מהלך מדרגות? לא התקן מדבר על ההלחמות והעיגונים של גרם המדרגות למבנה? אולי באופן כללי היצמדות לתקן איננה מספיקה.... זה כמו שתגיד שמי שקורא את חוקת הבטון מוסמך ויודע לבצע קורת בטון בבית שלו בעצמו....זה שטויות במיץ עגבניות! תקן 466 מלמד אותך לתכנן קורת בטון? לא. יש לי עוד מטענים כבדים מאוד לכתוב על כל מה שקשור בתקנים, מה הם שווים וכמה הם רלוונטיים אך כמו שכתבתי בתחילה, אני לא מתכוון לבזבז את הזמן שלי כשאני יודע שזה "קרב אבוד" מראש.

mol3

New member
אחדד טיפה אם מה שכתב fireman עם דוגמה מהחיים

לפני כמה חודשים, בדקתי עסק עם גלריה בשטח 150 מ"ר המשמשת לאחסון - להזכירכם נדרש עומס שימושי של 750 ק"ג/מ"ר. התברר שבעל החנות "תכנן" את הגלריה בעצמו וגם בנה אותה בעצמו. הוא טען שהיה מסגר בעברו. סתם כבדיקה ראשונה, לקחתי סרגל ומדדתי את העובי של אחד מעמודי ה RHS שיכולתי להגיע אל שפתו מלמטה. בדיקה קטנה בטבלאות הפלדה, גילתה לי שאין RHS עם במידות כאלה ועם עובי דופן כזה (דק מאד כמובן ביחס לפרופיל) כמובן ששלחתי אותו להמציא אישור קונסטרוקטור ואף אחד לא הסכים לאשר לו את הגלריה. מסתבר שהוא עשה שימוש בפרופילים שאינם לפי התקן. לכאורה, כמות הפלדה והמרווחים הספיקה, אבל פרופילים כאלה לא היו עוברים פיקוח עליון של מתכנן.

fireman

New member
לא צריך שיעבוד לפי תקנים

צריך שייצר את הגרם לפי תכנון של מהנדס\הנדסאי כמו זה שתכנן את הבית כולו. אם יש לך מהנדס שמתכנן לך את הקונסטרוקציה של הבית, תכנון גרם המדרגות היא משימתו גם כן ללא שום קשר מאיזה חומר הן בנויות, מהנדס קונסט' צריך לדעת לתכנן גם מבנה פלדה כמו מדרגות שנחשב למבנה פשוט מאוד באופן יחסי. תקן הוא קו מנחה שלפיו הוא נדרש לעבוד כמו מהלכי מדרגות, רוחב גרם, גובה מעקות וכדומה.... התכנון הקונסטרוקטיבי של המדרגות מוטל על כתפיו של המהנדס\הנדסאי.

למעלה