גרירת קטנועים

Sami144

New member
גרירת קטנועים

מאיזו סיבה גוררים קטנועים
ומי רשאי לגרור-האם העיריה (ת"א), משטרה, או שכל אחד יכול להזמין גרר כי חסמו אותו
והאם מותר לרשום דו"ח על חנייב במדרכה

Tranuc

New member
אתה רציני ?

מאיפה נפלתה ? כבר אשרות פעמים חברי הפורום כתבו שהם חטפו דוחות על חנייה במדרכה (בתל אביב לפחות)...

Sami144

New member
עשיתי חיפוש וראיתי סכומים שונים:250, 500, 750

אין לזה סכום קבוע מראש לחנייה במדרכה? והאם מותר לתת דו"ח על כל חנייה במדרכה או רק כאשר יש איסור בשלט? ואיך הולך חישוב הנקודות? כמה מקבלים? ומה עושים כשמצטברים נקודות?

אורי-

New member
יש דו"ח של עיריה ודו"ח של משטרה

אם החניה היא בכחול לבן, מותר לחנות שם אבל העיריה רוצה לקבל על כך כסף. אם החניה היא על המדרכה, זו כבר עבירת תנועה שיכולה לגרור דו"ח משטרתי (אבל העיריה רוצה לשמור על סדר ציבורי ונותנת קנס). כנ"ל לגבי חניה באדום לבן, חניית נכים וכו'. לגבי חניית נכים יש את המשפט הקצר והקולע "אתה לא רוצה להיות במקומי, אז אל תחנה במקומי".

Sami144

New member
עדיין לא קיבלתי תשובה לשאלותיי ../images/Emo4.gif. לגבי הכסף

כמה הדו"ח? על איזה סכום הוא? וחייב שתהיה אזהרה בדמות שלט, קודם מתן הדו"ח? וגם הנקודות מחכה לתשובות

אורי-

New member
באמת סליחה.

תקרא שוב: יש הבדל בין דו"ח של עיריה לדו"ח של משטרה. כן, חובה שיהיה שלט. סימון אבני שפה בצבעים = שילוט. חניה על מדרכה - לא , לא חובה שיהיה שילוט שמסביר שזה אסור, כי זה אסור ע"פ חוק, אבל בד"כ יש אכיפת חניית דו"ג רק אם זה ממש מפריע, אם יש שלט שאוסר חניה או אם ממש קרוב יש חניה מוסדרת. גובה קנס - בת"א זה כ-100 שקלים. נקודות - תלוי במה מאשימים אותך. לגבי נקודות - תבדוק ספציפית לגבי העבירה שבוצעה. יותר מפורט? תפנה לעיריות ולמשטרה. בזמנו (לפני 3-4 שנים, כך שלא בטוח שהתשובות נכונות להיום) יצרתי קשר עם עיריות ת"א פ"ת ור"ג כדי ללמוד על מדיניות הקנסות. ר"ג אומרים שמבחינתם תחנה בכחול לבן (פטור מתשלום) וחניה על מדרכה = קנס מבלי לתת סייגים. פ"ת - אם זה לא מפריע ואין שלט שאוסר, לא תקבל קנס. ת"א - לא ממש זוכר, אבל יש המון חניה מוסדרת ברחבי ת"א, כך שאין ממש סיבה להתעקש ולחנות מול פתח הבניין אליו רוצים להגיע.

מה???????????????

רק רגע.. אצלנו במרכז העיר ,פחדתי לחנות על מדרכה כדי שלא יתנו לי קנס,תפסתי חניה . לפחות 10 מכוניות עברו על ידי וציפו ממני לזוז ועוד עברה איזה אישה מבוגרת שעשתה לי עם האצבע שלה(כמו מורה בכיתה א)"נו ,נו" ועוד אמרה לי שבגללי עכשיו היא תחנה על אדום לבן-והקנס יהיה על מצפוני. לכן מעכשיו כשאני הולך לבנק אני לא חונה בכביש ,עולה על המדרכה ,מכבה את המנוע גורר את הקטנוע קצת לאן שצריך ומרים את הג'ק. על זה יכולים לתת לי קנס?? גם בקניון יש מקום מיוחד לקטנועים-שזה על המדרכה בצמוד לשומר. אני יודע שבנתניה הקניון שם בתשלום?(או שאני טועה?) ורשום על הגדר במדרכה-אסור להחנות אופנועים/קטנועים ואפילו אופניים. אז מעכשיו לתפוס חניה בכביש מבלי לדפוק חשבון לפחיות???

אהוד א1

New member
לא.

מילכוד 22. נתקלתי במקרים של קטנועים ש"הוזזו" מחניה ע"י בעלי מכוניות שחשקו בחניה הנ"ל. הפתרון היעיל לדעתי הוא להמשיך לחנות על המדרכה רק לוודא שזה לא מקום שאסור/מפריע (מדרכה צרה, כניסה לבניין וכו).

אורי-

New member
דוחות - כן. גרירה - לא נתקלתי

לא כל אחד יכול להזמין גרר, כי אם זה לא על פי חוק זה שימוש ברכב שלא כדין / גניבה. לא נתקלתי במישהו שעיריה או משטרה גררו לו קטנוע.

Sami144

New member
אני זוכר כתבה שאמרו שמתחילים לגרור קטנועים

מה עושים את קטנוע חונה בחנית נכים?

למעלה