גרירת משכנתא

mistykan

New member
גרירת משכנתא

אני בימים אלו מכרתי דירה ,והחוזה נערך אצל עו"ד שהוא מייצג גם את הקונה וגם את המוכר, אני יודע שזה לא בריא ,כיזה עלול להביא לניגוד אינטרסים .השאלה שלי היא כזאת:הקונה עד עתה שילמה 10% משווי הדירה היא מעונינת לגרור משכנתא מדירה קודמת לדירה הנוכחית שהיא עדיין בבעלותי עד לתשלום מלא של הכסף .הקונה ביקשה ממני לחתום על מסמכים של הבנק כי אני מאשר לרשום לבנק הערת אזהרה בטאבו על הדירה.העו"ד אמר שזה בסדר לאחר ששולם 10% מערך הדירה.אני לא מעוניין לחתום מחשש לסיבוך ,מה עלי לעשות? בתודה MISTYKAN

ronita

New member
לא להסכים!

אינני עו"ד, אך לדעתי הדבר המינמלי שעליך לדרוש הוא תשלום שהינו לפחות בגובה המשכנתא של הקונה+ מרווח של 20%. נניח שהקונה שילמה לך 10,000 $ ומטילה עליך משכנתא של 80,000 $. מה יהיה אם מחר בבוקר היא לא תשלם את המשכנתא? ושאלה למומחים, מה אחריותו של עו"ד במקרה שהשואל מסתבך? זה לא עניינו כי הוא לא מייצג אותו?

ציפי ג

New member
הבנק המשעבד לא יסכים למה שרוניתה

מתארת. הבנק המשעבד דורש לראות ראיות בדבר תשלום סכום שווה ערך לסכום המשכנתא הנגררת, קודם לרישום הערת אזהרה. הערת האזהרה של הבנק מחייבת אותך כלפי הבנק להחזיר לבנק, באם מתבטל ההסכם, את סכום המשכנתא, ולא לקונה, וכן לרשום את המשכנתא בטאבו, עם העברת הרישום. רצוי לבדוק בחוזה מה כתוב, יכול להיות שעלפי החוזה, אין לך בכלל זכות להתנגד.

משכנתא

ההליך בו מדובר, הינו הליך שגרתי לחלוטין בכל מקרה בו מבוצע תשלום באמצעות משכנתא. בכל מקרה, עליך לדרוש שהמשכנתא תשולם בהמחאה רשומה על שמך ולא ניתנת להסבה. בדרך זו, אתה בטוח שתקבל את הכסף.

אין דומה גרירת משכנתא

לרשום משכנתא רגילה. בגרירת משכנתא, הקונה לא מקבל כסף מהבנק עם רשום הערת האזהרה, ולכן לא ניתן למוכר שיק. הואיל וכך הבנק "מגן" על עצמו ועל המוכר, ודורש לראות כי המוכר קיבל סכום כסף שווה לסכום המשכנתא הנגררת. מעבר לכך אלו אכן פעולות שגרתיות למדי.

למעלה