גרין קראד

Asafpinker

New member
גרין קראד

שלום לכולם אז ככה לאחר שאישרו את הגרין גראד שלקח סך הכל שנתיים וקצת בגלל וויבר (על עבר פלילי מלפני 18 שנה ) קיבלתי לפני כמה ימים את הדרכון עם הוייזה והמעטפה שאני אמור לקחת שמתי לב שיש לי תוקף כניסה עד 29 לאוגוסט 2019 שזה סבבה גם ככה אנחנו מתחננים לטוס לשם 4 לאוגוסוט (אני אישתי + שני קטנים שהם אזרחים )
השאלות שלי הם
1 . האם אני צריך לחשוש שאני יגיע לשם והם יכלו למנוע ממני כניסה ( המושג סבבו אותי שמעתי את זה כבר ) אני אציין כי כבר הייתי בארצות הברית עם וויזה תייר בעבר

2. אנחנו מתכוונים לטוג כרגע לחודש על מנת לסדר ולבדוק דברים שם הבעיה שלי היא שהוויזה על הדרכון בתוקף עד 29 לאוגוסט אז רציתי לדעת מה קורא בכניסה לארצות הברית ברגע שבעצם אני אמור לקבל את הגרין קראד (האם אני יכול לצאת אחרי חודש ) האם אני מקבל איזה משהו שמאפשר לי לצאת ולהכנס

3. והאם אחרי קבלת הגרין קראד פיזי אני יכול לעבור לארצות הברית רק עוד 7 חודשים שהספירה בעצם תתחיל אחרי אוגוסט ( אין בעיה לעשות גיחות לשם ) השאלה אם ניתן לדחות את הגרין קראד בערך 7 חודשים

4. ואשמח לדעת עוד פרטים מה ממולץ על מנת שמעבר יהיה כמה שיותר חלק
כל מי שעוניין לדעת על התהליך שאני עברתי כולל הוויבר ועליות בכיף מוזמן לשאול
תודה לעונים

vinney

Well-known member
תשובות

1. טכנית זה אפשרי, אבל אחרי כל התהליך שעברת הסבירות לכך היא כנראה מאוד מאוד נמוכה.
&nbsp
2. ברגע שתכנסו הויזה תוחתם ותהפוך להיות ״גרין קארד״ זמני לשנה. תוכל לצאת ולהכנס על סמך הויזה החתומה כאילו הייתה הגרין קארד עצמו.
&nbsp
3. ברגע שהויזה תוחתם - אתה תושב קבע. לא ברור לאיזו ספירה אתה מתכוון, אבל מהיום שהויזה תוחתם אתה נחשב לבעל גרין קארד על כל המשתמע (כולל מסים ודיווחים).
&nbsp
4. תתיעץ עם יועץ מס לגבי מה צריך לעשות לפני המעבר כדי להקל על עצמך את החיים, בשתי המדינות.

Asafpinker

New member
תודע על המענה עוד שאלה

תודה על המענה המהיר
תוך כמה זמן אני חייב לעבור לגור שם ? אחרי ההחתמה של הדרכון
ויועץ מס מכן או משם מה עדיף
ואם עדיף לחסל תיק מניות לפני שאני טס (אפילו שרכגע הוא בהפסד) משהו שאני לא כל כך רוצה

vinney

Well-known member
לא הבנת

ההחתמה של הדרכון זה רגע ה"לעבור לגור שם". מאותו הרגע היציאות שלך מארה"ב הן זמניות, ואם אתה מתכוון לצאת לתקופה ארוכה אתה צריך אשור מראש (re-entry permit) מהUSCIS.
&nbsp
יועץ מס עדיף מכאן ומשם כי למעבר הזה יש משמעויות מס מרחיקות לכת גם בישראל וגם בארה"ב. יש כאלה שמתמחים בייעוץ מס בישראל ויש כאלה שבארה"ב, ואם תמצא כזה שמוסמך לייעץ מס גם בארה"ב וגם בישראל אז גם בסדר.
&nbsp
לגבי לחסל את תיק המניות - זאת שאלה לאותו יועץ המס.

Asafpinker

New member
אוקיי זה משנה את כל התמונה

אבל אני יכול ללכת לחודש ולחזור לכאן לאיזה חודשיים לפחות מבלי שיעשו בעיות ?

doronf65

New member
מנהל
התשובה היא כן

למעשה התחלת לגור בארהב ברגע שנכנסת. אם יצאת לחודש-חודשיים זה ממש לא משנה (במיוחד אם אישתך והילדים נשארו בארה"ב ולמעשה אתה גר איתם גם אם קפצת לארץ לסידורים).

randomwinds

New member
הבדל בין 'מניות' ל'קרנות'

קרנות - ככלל, לחסל לפני המעבר. ההפסד לפני המעבר עלול לא להחשב אם אתה מפצל את שנת המעבר. קח יעוץ מקצועי
מניות שמשלמות דיבידנד, בדרך כלל יש לכך רישום מדוייק ואם כך, הן פחות בעיתיות. גם כאן הפסדי עבר עלולים לא להחשב אם אתה מפצל את השנה

למעלה