גרין קארד להורים

chanigd

New member
גרין קארד להורים

יש לי חבר שקיבל גרין קארד כי התחתן עם אמריקאית ולפני כארבע שנים הוציא אזרחות. השבוע סיפר לי שהוריו ישראלים קיבלו גרין קארד והם שכרו בית לידו. ואמרו שבגלל שמחויבים להיות חצי שנה בארה״ב הם חיים שלושה חודשים בארה״ב, שלושה חודשים בארץ, ושוב שלוש בארה״ב ושלוש בארץ. עכשיו הם מתכננים להוציא אזרחות.
האם זה יכול להיות? לא נעים לי כי לא נשמע לי הגיוני, ואם זה אפשרי, האם תוכלו לומר לי איך עושים את זה. אני בארה״ב עם גרין קארד ועומדת להוציא אזרחות בקרוב. הייתי רוצה לאפשר להורי את אותו הדבר.

zuki3

New member
מה הבעיה עם מה שהם עשו ?

כדי לקבל אזרחות צריך 3 דברים
1. להיות בעל גרין קארד 5 שנים
2. לגור באותם שנים בארצות הברית - וזה מה שהם עשו, הם גרו בארצות הברית,
היתה להם כתובת, הם שכרו בית, הם שילמו מיסים, הגישו דוחות, מותר לטייל מחוץ לארצות הברית בזמן שאתה בעל גרין קארד
3. לשהות לפחות חצי מהזמן בארצות הברית, וזה מה שהם עשו

chanigd

New member
אין בעיה רוצה לדעת איך עושים את זה גם

מגישים בקשה לגרין קארד תחת איזה סיבה, שהבת אזרחית? ואז שוכרים דירה, מגיעים כל 3 חודש ל3 חודש ומחכים לאזרחות? שואלת ברצינות, תמיד חשבתי שמסובך יותר

zuki3

New member
פשוט ומסובך

זה מאד פשוט בתאוריה ומאד מסובך במציאות
זה פשוט בתאוריה, כן, כמו שכתבת, בת אזרחית יכולה לבקש גרין קארד עבור ההורים שלה, הם יכולים לעבור לקפוץ ככה כל הזמן ואחרי 5 שנים לקבל אזרחות.
זה מאד מסובך
1. כי צריך להחזיק 2 מערכות חיים ב2 המדינות, בתים ב2 המדינות, ביטוחי בריאות ב2 המדינות, לשלם מיסים ב2 המדינות, להחזיק חשבונות בנק בשניהם, מכוניות וכו
והם לא יוכלו לעבוד בעבודה קבועה בארצות הברית, אז כל העלויות יפלו עליהם, ביטוחים פרטיים מאד יקרים,
ואז לקנות ערימות של כרטיסי טיסה הלוך ושוב, זה מאד יקר.
ואז לשלם למישהו להחזיק את כל הרכוש בזמן שאתה לא נמצא,
יש להם גינה בבית ? מישהו צריך כל שבוע להשקות את הגינה,
מישהו פרץ לבית שלהם ? או סתם הפעיל את האזעקה,
יש להם מכוניות ? צריך לעשות טיפולים, וכל פעם להטעין מחדש את המצבר שיגמר
וכו וכו וכו
צריך להיות מאד עשיר כדי לחיות ככה, חיים של פנסיונר הם מאד יקרים במדינה אחת, חיים של פנסיונר ב2 מדינות הוא יקר כפול.
2. אסור אף פעם להיות יותר מ6 חודשים מחוץ לארצות הברית, פעם אחת הם ידחו את החזרה לארצות הברית והספירה תתאפס והם יצטרכו להתחיל לספור 5 שנים מההתחלה.
3. אסור שיחשדו בהם שהם לא גרים בארצות הברית, הם צריך להמשיך להצהיר ולבצע את כל מה שעושים אנשים שגרים במקום מסוים.
4. מאד מסובך ולא פשוט לחיות ב2 מדינות שונות, מה עם חברים ? עבודה ? רופא אישי ? חדר כושר ? מינוי לתאטרון ? זה לא כיף לאנשים מבוגרים.

בקיצור, זה מאד מסובך, מאד יקר ולא ברור מה המטרה של 2 פנסיונרים בשביל רק לקבל אזרחות אמריקאית, לא מדובר על אנשים צעירים שצריכים לדאוג אולי לעתיד הרחוק, ובכל מקרה , אם הם יחליטו בעתיד להגר, הם תמיד יוכלו לקבל בעתיד גרין קארד בגלל הבת.
בקיצור, אין בזה שום תועלת ,רק בעיות,
בשביל 99 אחוז מהציבור ההורים של בעלי גרין קארד זה לא אופציה.

JimmyGee

New member
$50k per year x 6 years = $300K

Looks like between renting another house, maintaining health insurance in the US and the flights twice a year to Israel it's about $50K / year extra.
They need to do it for 6 years that's $300K.
And at the end they will end up with 2 shinly American passports.
Pretty dubious deal. If someone offered me $300K i'd give him my American passport right now.

BGMichael

New member
הבעיה העיקרית היא עלויות הביטוח הרפואי

- כיצד לממן ביטוח פרטי (בהנחה שהם לא זכאים למדיקייר)

Boston Guy

New member
בדיוק כמו שזוקי כתב - זה בהחלט אפשרי, אבל זה תענוג יקר מאוד

וזה הרבה מעבר לזה שהתהליך עצמו עולה כסף - כמה אלפי דולארים לאגרות, בדיקות רפואיות וכולי.
מאוד יקר לקיים אורח חיים שבו אתה מקפץ בין שתי יבשות (הנסיעות יקרות) וצריך להחזיק מקום מגורים בשני הצדדים (שכירות או בבעלות שלך) ולדאוג לשרותי בריאות וכיוצ"ב בשני הצדדים.
על משך זמן של 5 שנים - מדובר במשהו כמו 40 כרטיסי טיסה טרנסאטלנטיים הלוך ושוב...

צריך גם לקחת בחשבון שבמשך 5 השנים האלו ההורים לא זכאים לשרותי סעד ובריאות ציבורית בארה"ב - ובעידן טראמפ יש מצב ששימוש בשרותים כאלה (מדיקאייד, סיוע במזון וכיוצ"ב) ימנע מהם קבלת אזרחות. ועלול לסכן את הגרין קארד.
מי שיצטרך לשלם על כל צורך של ההורים הוא - הספונסור. שבמקרה הזה יהיה את.

כדי להוציא גרין קארד להורים, האדם צריך להתחייב להיות הספונסור הכלכלי שלהם. זה אומר שהוא צריך להוכיח לרשות ההגירה (על ידי דו"חות המס שהגיש בשנים האחרונות) שההכנסה שלו נטו היא מעל "קו העוני הפדראלי" למספר הנפשות של המשפחה שלו + ההורים שלו.
לדוגמא: אם מדובר באדם שיש לו משפחה של זוג + 3 ילדים, והוא רוצה להיות הספונסור של זוג הורים - הוא צריך להוכיח הכנסה אפקטיבית, בדו"חות המס, של לפחות 39,000$ לשנה. זה קו העוני הפדראלי עבור משפחה של 7 נפשות.
זה גורם לכך שהגשת בקשה עבוד ההורים נעשית מסובך עבור אנשים שעובדים כעצמאיים ו"משחקים" עם דו"חות המס שלהם, או אנשים שמשתמשים בשרותי "לישכת הסעד" (בולי מזון, עזרה בדיור וכיוצ"ב).

doronf65

New member
מנהל
אין שום בעיה, ומעלי כבר כתבו הכל

רק לחזק שזה אפשרי, העניין היחידי הוא יוקר התענוג.
יכולות להיות כל מיני תוצאות לוואי, כמו למשל שבישראל יכולים לשים לב שהם לא בדיוק תושבים (ואולי כן, יכול להיות שאפשר להגיע לספירת ימים והוכחות כך שייחשבו בשתי המדינות)... או בעיות מיסוי שונות. אבל נטו הגירתית זה אפשרי.

עוד תוספת קטנה לכל מה שנאמר כאן.

גם אם נראה שאפשר לעמוד בכל העלויות, צריך לזכור שבגילאים מבוגרים לפעמים המצב הבריאותי משתנה לרעה בפתאומיות, ואז מדובר בעלויות שמעט מאוד אנשים יכולים לעמוד בהן.
מכירה זוג מבוגר שכבר היו שלוש שנים בתוך הגרין קארד, ואז התגלה אצל הבעל פארקינסון שתוך זמן לא ארוך מנע ממנו תפקוד סביר. למרות שהיו להם פנסיות יפות בסטנדרטים ישראלים, ולמשפחה של הבת בארה"ב היו הכנסות גבוהות, הם לא הצליחו לעמוד בעלויות.
בני הזוג חזרו לישראל, ונאלצו לתכנן את שארית חייהם מחדש.

למעלה