גרין קארד לאישתי

yeor hafouta

New member
גרין קארד לאישתי

יש לי חוזה למשרת פוסט דוק בארה"ב במסגרתו אני צריך להיות שם באוגוסט 2019. לי יש אזרחות ולאשתי אין. למיטב הבנתי לוקח הרבה זמן לקבל גרין קארד עבורה. יש למישהו פה מושג מה ניתן לעשות על מנת שהיא תוכל להגיע איתי באוגוסט? האם מישהו פה שמע על תהליך מזורז או ויזה זמנית אחרת? (יצרתי קשר עם עורך דין והדבר היחיד שהוא הסכים להגיד זה שיש דרך לזרז את התהליך במקרה שבו יש חוזה עבודה).

תודה רבה!

zuki3

New member
הבעיות והאפשרויות

בדרך כלל כשאזרחים זרים באים למשרת פוסט, הם מקבלים ויזה והאישה שלהם מקבלת ויזה זמנית כנספחת,
אבל אתה אזרח ולכן אתה לא תקבל ויזה זמנית (אתה לא צריך) ולכן אישתך לא יכולה לקבל ויזה זמנית בגלל שהיא אישתו של בעל ויזה.
בעיה שניה, שינוי סטטוס בארצות הברית מויזת תייר לגרין קארד אפשר רק לעשות אם מוכיחים תום לב וחוסר רצון להשאר כשנכנסים לארצות הברית, אבל במקרה שלכם אתם נכנסים בידיעה שאתה הולך לעבוד לכן שינוי סטטוס בארצות הברית הוא בלתי אפשרי.
מה שנשאר זה או שאשתך תקבל ויזה אחרת שלא קשורה אליך אלא רק אליה,
למשל היא תרשם ללמודים באותה אוניברסיטה ותקבל ויזת סטודנט,
או לעשות גרין קארד מישראל,
או בתהליך רגיל שלוקח מעל שנה, או בתהליך קונסולרי מהיר, מה שאתם קוראים לו זירוז, הדרך היא לפנות אל השגרירות במייל ולהסביר את הצורך המהיר ואם תשכנעו את הקונסול אז התהליך יהיה מהיר, ואם לא אז תאלצו לעשות את הכל לאט בישראל.
אני מניח שיש הרבה שעשו את התהליך הזה בישראל, חפש באתר הזה או באתרים אחרים על פניה ישירה לשגרירות עקב הצעת עבודה לאזרח האמריקאי (זה מה שיש לך).
אני כן הייתי פונה ומשלם לעורך דין, כי התשובה לגביכם זה בן האפשרות שאשתך תעבור איתך או שאתה תעבור לבד, וזה מהותי.

אני עברתי תהליך קונסולרי מזורז עבור GC לאשתי ב2017

ניתן למצוא ברשת רשימת הצדקות להליך קונסולרי ואובדן הכנסה לאזרח ארהב היא הצדקה אחת אפשרית.

בזמנו בפורום מעטים חשבו שיש לנו סיכוי אבל עשינו את בצורה מחושבת והצלחנו ללא עו״ד צמוד פרט לייעוץ ראשוני לגבי זמני הפרוססינג ואיך לנסח את הבקשה בעצמנו.

במקרה שלנו בת זוגי הייתה בהריון וחיכתה לי הצעת עבודה בכתב בארה״ב. נישאנו מייד והגשנו בקשת גרין קארד דחופה בתואנה של אובדן הכנסה עתידית אם לא אוכל להגיע בזמן הקצוב, ומכיוון שבת זוגי היתה בהריון לא יכולתי להשאיר אותה מאחור עד סיום הטיפול הרגיל בבקשה ולכן היייתי מפסיד את המשרה ללא הזירוז. קיבלנו את הגרין קארד תוך כשלושה חודשים והספקנו לעבור לפני הלידה.

השתמשנו בעו״ד של החברה כדי לעבור על הטופסולוגיה שלנו מה שבדיעבד היה מיותר אבל נתן לנו שקט נפשי ולא עלה לנו, אבל את הבקשה כתבנו בעצמנו וגם את ההליך עצמו.

vinney

Well-known member
היא יכולה להכנס על ויזת נלווה B2

זה ויזה זהה לויזת תייר רגילה, אבל מאפשרת שהייה רצופה של עד שנה + הארכות.
&nbsp
https://www.shusterman.com/domesticpartnersvisas/
&nbsp
שהייה על סטטוס כזה לא מאפשרת עבודה (לעומת, למשל, J2).

zuki3

New member
היא לא יכולה לקבל

תקרא את הקישור שהבאת,
ותראה איפה אפשר לקבל ויזה כזאת לאישתו של אזרח
(רמז, אין קשר)
הויזה שהבאת מיועדת לאזרחים זרים שהם קרובים לבעלי ויזות אבל לא יכולים לקבל ויזת נלווה, כמו בני זוג לא נשואים.
הויזה הזאת לא תעזור להם

vinney

Well-known member
אין שום סיבה שהיא לא תוכל לקבל את הויזה הזאת

הויזה הזאת נועדה בדיוק למצבים בהם בן זוג לא יכול לקבל ויזת נלווה לויזה עיקרית, מכל סיבה שהיא.

ובבקשה ציטוט:

״Accompanying one’s “significant other” who is temporarily working or studying in the U.S. would be considered travel for pleasure, within the meaning of INA 101(a)(15)(B).״

זה בדיוק המקרה פה.

zuki3

New member
הסיבה העיקרית כי זה לא מיועד לבני זוג של אזרחים

הויזה הזאת מיועדת רק לבני זוג לא נשואים של בעלי ויזות,
השואל ואישתו הם לא בני זוג לא נשואים, הם כן נשואים
והשואל, לא בעל ויזה ולא מבקר באופן זמני בארצות הברית, הוא אזרח אמריקאי,

אתה כמובן יכול לחפש קישור שמוכיח אחרת, אבל לא תמצא,
כי הויזה לא מיועדת עבורם.
הרעיון של מעניין ובהחלט המצב שלהם בעיתי,
אבל הויזה הזאת היא לא תקבל.

vinney

Well-known member
אתה מתבלבל בין ״מיועד״ לבין ״משמש לרוב״.

אין שום התייחסות בחוק האמריקאי ל״domestic partner״ או ״cohabitating partner״ או שאר המושגים שאתה רגיל לקרוא בהקשר לויזה הזאת.

השואל כן מבקר באופן זמני. זה שיש לו אזרחות זה לא רלוונטי למטרת הנסיעה לצורך העניין.

zuki3

New member
קרא שוב פעם , והפעם לאט

הכותרת של הקישור שלך :
The following memo explains how to obtain B-2 visas for domestic partners of persons present in the United States on temporary visas.

ובעברית : הויזה מיועדת רק לבני זוג של בעלי ויזות זמניות

וכאן אני מפסיק להתווכח איתך, כי אתה טועה ב100 אחוז.
חבל לבזבז את הזמן על דברים לא נכונים

vinney

Well-known member
אתה מצטט את הכותרת של הכתבה בבלוג, לא מתוך החוק

המאמר של העורך דין מתייחס לזוגות חד מיניים, ולכן הכותרת. התרגום שלך, אגב, לא נכון. התרגום הנכון הוא ״המאמר מסביר איך אפשר לקבל ויזה B2 לבני זוג לא נשאוים של בעלי ויזות״. הכותרת לא מתייחסת למה הויזה ״מיועדת״, אלא למה היא אמורה לשמש בהקשר של המאמר (זוגות חד מיניים).

כמו שאמרתי, החוק האמריקאי כלל לא מכיר בזוגות חד מיניים או זוגות לא נשואים. הנוהל מדבר בדיוק על הפתרון לבעיה הזאת.

אני ציטטתי לך מתוך הנוהל עצמו. אין טעם להתעצבן.

zuki3

New member
אז בטוח שאין לך בעה להביא קישורים רבים

שמראים שאישתו של אזרח אמריקאי יכולה לקבל את הויזה הזאת.

vinney

Well-known member
הבאתי אחד, ראית, זה לא היה קשה.

אני יכול להביא עוד אם אתה רוצה. לא מבין למה אתה מתעקש.

zuki3

New member
הקישור שהבאת אומר הפוך בדיוק ממה שאתה אומר

הקישור שהבאת לא מזכיר בשום צורה אזרח אמריקאי,
הוא מוכיח הפוך ממה שאתה אומר,
הוא מדבר במפורש רק על אדם עם ויזה זמנית,

יש מילוני אמריקאים שגרים מחוץ לארצות הברית עם בני זוג זרים,
ורבים מהם מגיעים לארצות הברית באופן זמני,
אם מה שאתה אומר היה אפשרי, היו אלפי אתרים שמדברים על זה,
והיו מאות אלפים שקיבלו ויזה כזאת
אבל אין לך שום קישור כזה

vinney

Well-known member
על מה אתה רוצה שידברו? זה הרי טריויאלי.

זוגות חד מיניים, זוגות לא נשואים - אלה מצבים יוצאי דופן מבחינת החוק האמריקאי. בני זוג של אזרח? מה יש פה לדבר? מה אתה רוצה, עורכי דין שיכתבו מאמרים ובלוגים על ״איך לבוא עם אישתך לראות את פסל החרות״?

KallaGLP

New member
למיטב הבנתי, אתה טועה.

בכל הסעיפים מצוין כי:
B-2 classification is appropriate for aliens who are members of the household of another alien in longterm nonimmigrant status

vinney

Well-known member
אני אענה לך וגם לזוקי באותה תגובה

אין בנוהל שום דבר שאוסר על שימוש בויזה הזאת בתרחיש המדובר.

אתם נתפסים לדוגמאות והסברים, לא לנסח החוק. הרעיון הכללי של כל הנוהל הזה זה להסביר שבן זוג שלא יכול לקבל אשרת נלווה של הנוסע העיקרי יכול להשתמש בויזה הזאת כי מי שמלווה את בן זוגו לתקופה זמנית, גם אם ארוכה, משמע הוא בא לpleasure.

נכון שהדוגמאות מדברות על זוגות חד מינייים, זוגות לא נשואים, וכו׳ וכד׳ - כי אלה המצבים הנפוצים. אבל אין שום איסור לקבל ויזת B2 כדי לבוא לארה״ב לצרכי pleasure יחד עם בן זוג האזרח.

הרבה אנשים נוסעים כתיירים עם הויזה הזאת כשבני זוגם הם אזרחים ומגיעים עם הדרכון שלהם. אני מכיר אנשים כאלה. למה אתם מתעקשים שאי אפשר לקבל ויזת B2 לבן זוגו של אזרח?

zuki3

New member
רק שחוץ ממך אף אחד בעולם לא שמע על זה

בוא נראה מה יש ומה אין
יש - מיליוני עמודי אינטרנט שעוסקים בכל נושא שהוא בהגירה לארצות הברית
יש - מיליוני קרובי משפחה של אזרחים אמריקאים שמנסים להגיע לארצות הברית בכל מני דרכים ושואלים אלפי פעם, ואלפי עורכי דין כתבו על כל דרך קיימת,
ובעיקר יש אלפי עמודי אינטרנט של בני זוג של אזרחים שמנסים להיות כמה שיותר עם ויזה זמנית.
יש - אפשרות מיוחדת שבני זוג לא נשואים של בעלי ויזה זמנית לקבל ויזת B2 ארוכה כל עוד בן הזוג נמצא חוקי בארצות הברית, גם אם זה שנה או שנתיים.

מה אין
אין - עמוד אחד שאומר שאישתו של אזרח אמריקאי יכולה לבוא לארצות הברית עם ויזת B2 ולחיות שנה שנתיים עם בעלה, אפילו לא אחד, אפילו אתה לא מצאת עמוד אחד כזה.
אתה סתם ממשיך לקשקש על משהו לא נכון, שאין אפילו קישור אחד שמצאת מתוך מיליוני עמודי אינטרנט בנושאי הגירה.
אפילו עורך דין אחד לא שמע על זה, אפילו עורך דין אחד לא המליץ על זה.

vinney

Well-known member
מעולם לא שמעת על אשת אזרח שקיבלה ויזת תייר? באמת?

zuki3

New member
רק שאף אחד כאן לא דיבר על ויזת תייר רגילה

מה שאתה עושה עכשיו זה הטריק הראשון של כל טרול אינטרנט,
לקחת את הויכוח ולשנות את הנושא,
הויזה שהבאת כאן בהתחלה שמאפשרת שהייה של שנים בארצות הברית היא לא ויזת תייר רגילה.
ועכשיו אתה מתממם ושואל על ויזת תייר,
ושוב אני לא עונה בשבילך, אלא שאולי השואל המקורי יקרא את הכתבה ואולי לא יבין שאתה סתם מנסה להציק.

למעלה