הגר הוא יהודי לכל דבר
מרגע שהתגייר (בהנחה שהוא גר צדק ומקיים מצוות ה'). גם ספרדי הוא יהודי לכל דבר, כשר וקדוש מרחם. גם השכנה שלי היא יהודיה לכל דבר, כשרה למהדרין. גם עולה יהודי מרוסיה או מרומניה הוא יהודי לכל דבר, כשר וטהור. אבל זה לא אומר שכל אחד מסתדר מנטלית עם כל אחד, לכן לא כל אחד מתחתן עם כל אחד, ולא כל אחד חבר ושכן קרוב של כל אחד. ולא כל אחד מסכים עם הדעות הפרטיות של כל אחד. פשוט צריך להתייחס אליו יפה באוטובוס ובמכולת ובחתונה. אין סיבה לבודד אותו באולם השמחות ולהושיב אותו בשולחן נפרד, כי אנשים חושבים שהוא טמא... אין סיבה לסחוט אותו ולדרוש ממנו כספים בתמורה להקלה על קשיי הקליטה החברתיים שלו כגר (שמקבילים לקשיי קליטה של כל עולה חדש יהודי, שאינו גר). זה ניצול מכוער של קשייו, וזה נקרא ללחוץ אותו. גם גרושה היא יהודיה כשרה לכל דבר ועניין - אבל אסורה להתחתן עם כהן, וכן אם נישאה בשנית והתגרשה, אסורה לחזור ולהינשא לבעלה הראשון. אז היא פחות יהודיה? היא סוג ב'? גם לגיורת אסור להתחתן עם כהן. גם לי ולכל אחד מאיתנו אסור להתחתן עם אחיותינו, אמהותינו, ילדינו וכל האסורים עפ"י איסורי עריות. אז אנחנו פחות יהודים?... גם אני יהודיה כשרה וטהורה ובעלת אמונה וקרבה לקב"ה הלוואי על חצי עם ישראל. אבל לועדת הקבלה של שכונת רמת אלחנן אני כנראה לא כל כך מתאימה בגלל הרקע המשפחתי שלי והמבנה של המשפחה הגרעינית שלי - שלא מתאים לחברה החרדית של רמת אלחנן. לא בדקתי, בגלל שלי לא מתאים לגור ברמת אלחנן. לכן לא מפריע לי אם גם לרמת אלחנן לא מתאים שאני אגור בה. אז אם גם החברה הגיורת שלי לא תתאים לרמת אלחנן זה לא בגלל שהיא גיורת, אלא בגלל שהיא לא מתאימה כמו שאני לא מתאימה. התייחסות שלילית לגר נמדדת עפ"י התייחסות לגרותו, ולא כל התייחסות שלילית שהיינו נוקטים גם כלפי אדם אחר שאינו גר בנסיבות הללו נחשבת אונאת הגר (גרימת צער לגר) ואסורה עלינו. אמנם אנו צריכים להיזהר באונאתו, ואם אפשר לעשות את הדברים בדרך מכובדת יותר ומצערת פחות - צריך לעשות כך, אבל אין המשמעות שעלינו להקריב את נוחותנו, בטחוננו, עקרונותינו ולעוות את האמת בגלל שלגר יש אינטרסים שאין ביכולתנו לממשם.