גריי ריף וחבר...

לא נראה לי...

לדעתי הכריש הוא שחור זנב Carcharhinus amblyrhynchos. אמנם במשפחה מעל 50 פרטים שכללית נראים כמו "כריש קלאסי" אבל יש הבדלים בכל זאת.

eradochan

New member
זהו גריי ריף!

שמו העממי של ה-Carcharhinus amblyrhynchos (Bleeker,1856 הוא Gray reef shark. זאת על פי Micronesian Reef Fishes מאת Robert F. myers . הוא מגיע עד לגדלים של 233 ס"מ. שוכן בעומקים של 1-274 מטרים. יכול להיות ששמו העיברי הוא "שחור הזנב" (שחור הזקן?...) ואם כן -לא ידעתי-תודה על העשרת ידיעותי. אגב- התמונה צולמה על ידי במקור בוידאו- יכול להיות שהמריחות הינן תוצאה של העברת התמונה למחשב.

נדמה לי שאני מכיר את הספר

יש על כריכתו תמונות מוקטנות של דגים, אם זכרוני אינו מטעה אותי. כשאתה מציין שם של כריש, צריך לזכור שיש לו (במקרים רבים) שם באנגלית, לפעמים אפילו יותר משם אחד, ושם בעברית. לכן כדאי, במקרים כאלה, לציין שם מדעי ואז אין שום ספק בזיהוי. במקרה דנן, הכריש Carcharhinus amblyrhynchos נקרא בעברית שחור-זנב ויש מספר כרישים דומים להפליא, באיזורים שונים בעולם, שמקבלים שמות (מדעיים) שונים בגין מבנה שיניים מעט שונה וכמובן אזורי מחייה ייחודיים.

carcharodon

New member
יש מריחות

מוזרות באיזור הסנפירים של הכריש!?! אבל תמונה יפה.

לאיזה מריחות אתה מתכוון?

אני מחפש כתם לבן קטן בקצהו העליון-אחורי של סנפיר הגב כדי לומר בבטחה מלאה שזהו שחור-זנב ומקווה ש"מריחת" רזולוציה ומרחק "מעלימים" לי אותו. אבל חוצמזה, הכל בסדר גמור... תמונה יפהפיה! אגב, אתה megalodon או carcharias ?

carcharodon

New member
המריחות

הן מריחות תמונה (פוטושופ) ולא של צבע הכריש (בתקריב), אבל ייתכן ואני טועה והתמונה אכן יפה. carcharias

carcharodon

New member
הכי קל

זה לראות את זו שבחלק הקדמי של סנפיר הגב. יש עוד הרבה מסביב לתמונה בחלקו האחורי של הכריש. זה לא אומר שתחמנו משום שזו יכולה להיות בעיית סריקה או צילום. והתמונה יפה כך או אחרת. ושוב - carcharias.

נראה לחלוטין תקין וללא התערבות

צריך לזכור שמדובר בצילום וידאו ולא סטילס. תודה לתשובתך השניה, לא שמתי לב לראשונה... אבל צריך להקפיד ולרשום אות גדולה בתחילת השם ולכן Carcharodon carcharias

למעלה