גריז-

nadav4x4

New member
גריז-

באיזה גריז כדאי להשתמש בשביל לגרז בעיקר צירים(אבל עדיין, שיתאים לעוד דברים)? ואיפה אפשר לקנות?

nadav4x4

New member
הכוונה כמובן לצירים של אופניים!

כמו לדוג' מיסבי הראש...

oferbic

New member
רצוי לקנות גריז יעודי בחנות אופניים

יש כל מיני סוגים של גריזים ואתה צריך כזה שיהיה סמיך ועמיד למים. פעם נשאלה השאלה פה ונענתה ע"י nintense. אפשרי להשתמש גם בגריז "רב תכליתי" שמוכרים בכל חנות חומרי בניין, אבל אם מדובר באופניים שעובדים הרבה/קשה/יקרים/יקרים ללבך, הייתי מציע להשקיע את ההפרש הקטן ולקנות גריז יעודי. הסתכלתי בשאלות הנפוצות לראות אם יש שם הסבר על גריז ולא מצאתי, אבל מה שכן מצאתי את הכתבה הנחמדה הזו שמדברת על תחזוקת האופניים. תהנו
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ForumFAQAnswer.asp?id=652&QID=1251

nadav4x4

New member
כמה בד"כ עולה גריז יעודי ובאיזו כמות?

ובאיזה גריז "רב תכליתי" את ממליץ לגירוז של חלקי אופניים?

oferbic

New member
גריז רב תכליתי עולה 20 שח

אני חושב שיעודי יעלה פי 2 לפחות, אבל תברר! אם אתה רוצה ללכת על גריז זול תעבור דרך מוסך עם צינצנת קטנה ותבקש מעט גריז אדום (תגיד שאתה צריך גריז מתאים לצירים בין השאר). הוא דומה לגריז של המיסבים הפתוחים שבאופניים. לא יעלה שקל ויהיה עדיף על הגריז הצהוב הרגיל.

nintense

New member
איזה גריז לשים ואיפה....

באופן כללי השימוש בגריז הוא מועט מאוד. השימוש הרב ביותר הוא בגריז מיסבים, סביר להניח ששפורפרת קטנה של רוק N רול תספיק ל 5 שנים בשימוש ביתי. הבא אחריו הוא האנטי סייז של פיניש ליין - מיועד לכל מקום שיש הברגות - גריז יחסית יקר מאוד, אך ניתן לרכוש בשפורפרות קטנטנות. הבא אחריו זה הסופר ווב גם של R&R בשימוש בעיקר לצירי מיתלה, אך עובד מצויין גם כגריז כללי. כל הגריזים הנ"ל יחסית יקרים, אך בשימוש ביתי הם יחזיקו שנים רבות.

oferbic

New member
נצל"ש - מה לעשות עם סופר-סליק?

קניתי PREP-M למניטו בלאק עם המיקרו-לוב. מאחר שהחלפתי את הבולם נשארתי עם כמות. יש מקומות נוספים באופניים שזקוקים לגריז הזה או שננסה להפטר ממנו? יש לי מיסבי מתלה סגורים (טרנס), נאבות CERIT שהם בעצם ONIX, בולמים שמשתמשים בשמן בלבד, האד-סט FSA, קראנק XC EVOLVE.

nintense

New member
המקום היחיד שתוכל להשתמש בו...

הוא אם תטפל בבולמים שלך לבד. מצויין סביב האטמים.

למעלה