גריז וחומר אטימה.

yocmm

New member
גריז וחומר אטימה.

האים ניתן להשתמש בגריז רגיל (לבן, אדום, נחושת...) באופניים? לדוגמה, היאם גריז אדום רגיל יהיה פחות טוב למיסבים מאשר גריז יעודי? ההפרש במחיר הוא גדול מאוד... קניתי מזרק לחומר אטימה. מצויין שם שניתן לשאוב חומר מצמיג/פנימית לשימוש חוזר. זה לא מוריד מיאכות הנוזל? אני לא שואב רק את הנוזל, והגבישים ישארו בפנימית הישנה??

nintense

New member
גריז למיסבים דביק בהרבה מגריז רגיל...

בעוד שגריז רגיל הופך יחסית מהר לדליל מדי. כמה יקר ? אני מאמין שגריז מיסבים ב 50 ש"ח יחזיק בשימוש ביתי 10 שנים.

ניצול שרשור

לאיזה שימושים מתאימים המוצרים הבאים : גריז לבן, ירוק, אדום, ושחור (שחור מכיל גרפית ככל הידוע לי)

langster

New member
גריז בקצרה

לצבע אין משמעות ברוב המיקרים, גריז גרפיט בדרך כלל יהיה אפור או שחור בגלל הגרפיט שהוא תוסף מפחית חיכוך ותיק ביותר במשחות סיכה (גריז) המודרניות יש כיום תוספים סינטטיים שמחליפים את הגרפיט שנוטה להתקשות לאחר זמן, גריז כיום מבוסס על מספר חומרים: פוליאורה קומפלקס ליתיום קומפלקס סבון סידן- משמש כבסיס לגריז גרפיט אורגנית על בסיס נחושת- עמידה בקורוזיה ומשמשת למניעת היתפסות (ANTI SIZE) שני הראשונים משמשים לגריזים אוניברסליים שמדורגים לפי רמת צמיגות וחדירות, עמידות למים וטמפרטורת עבודה ונזילות מדד חדירות - 00 0 1 2 3 NLGI דירוג עמידות בלחצים EP ו MP בקיצור ולעניות דעתי מה שמתאים לאופניים זה גריז שמוגדר בענף השמנים- ליטיום EP2 המשמעות היא בסיס ליטיום (דביקות טובה ודחיית מים) NLGI 2 צמיגות או חדירות שמתאימה למייסבים כדוריים בין היתר EP = תוספים מפחיתי שחיקה "אקסטרים פרשר" או לחץ מוגבר והכוונה היא לרכב כבד אז לאופניים זה בטח טוב. כנס לכל מקום שמתמחה בציוד לרכב ותבקש גריז EP2 מחברת דלקים ידועה כמו פז, CASTROL מוליקוט טקסקו וכו' בהצלחה

למעלה