גרזן-

• פותח הנושא ouo
  • פורסם בתאריך

ouo

New member
גרזן-

הארי רואה בחדר הנחיצות "גרזן אחד, כבד ומגואל בדם". שורה זו מעלה אצלי שלושה שאלות מרכזיות בקשר לסר ניקואלס דה ממזי...בקיצור ניק כמעט בלי ראש: 1.) מי הרג את ניק? יכול להיות שהוא השתמש בגרזן להריגתו? 2.) מי היה ניק? הרי רוחות רודפות את המסלולים שגופם התהלך בהם בחיים. האם הוא היה מורה? מנהל? חבר הנהלה או משהו? 3.) קשור אבל לא-בשנה הראשונה ניק אומר "לא אכלתי כבר כמעט ארבע מאות שנה" ובשני יש לו יום מוות חמש מאות...טעות? או אולי רמז לתאוריית קונספירציה משוגת הכוללת גרביל, מקלון ליחה יבש ו-צלקת?

sun girl f

New member
יש לי רק הערה ל-3

אני רואה את זה כל הזמן שב-1 הוא אומר שהוא לא אכל כמעט 400 שנה וב-2 הוא חוגג 500 שנה ליום המוות ואנשים אומרים שזו טעות...אז זהו שזו לא טעות בגלל שב-1 הוא אומר כמעט 400 שנה (דגש על כמעט) ומה שאומר שאיפשהו ב-1 הוא חגג את יום המוות ה-400 ובחמישי פשוט את יום המוות ה-500 זהו...

ouo

New member
ואיך בדיוק? יש לו מולטי-מחולל זמן?!

הוא לא סתם חוגג יום הולדת כי בא לו, הוא חוגג בשנה השנייה את היום שבו הוא מת לפני 500 שנה.

sun girl f

New member
נו נכון...מה את/ה רוצה??

מה הקשר?? אבל פשוט אומרים שזו טעות וזו לא...(שהוא ב-1 לא אכל כמעט 400 שנה ובשני שהוא חוגג 500)

זו כן טעות../images/Emo210.gif

אם לא של רולינג, אז של ניק (כן בטח
). זה לא שהוא אמר "לא אכלתי כמעט 4 שנים" ושנה אח"כ הוא חגג את יום הולדתו ה-5. זה הבדל של 100 שנים, קשה לטעות בעניין כזה של גיל

../images/Emo187.gif../images/Emo113.gifבאתר של ג'קר

יש את השיר של ניק שלא נכנס לספר ובו הוא מספר איך הרגו אותו וזה... שווה הצצה

הנה ההסבר-../images/Emo210.gif

בטיוטא הראשונה של חדר הסודות ניק שר בלדה שהוא כתב, שמסבירה איך הראש שלו (כמעט) נערף. העורך שלי לא ממש חיבב את השיר, אז הוצאתי אותו. על כל פנים, למי שסקרן, הנה סיפורה של ההוצאה להורג של ניק, במילותיו המרגשות. הייתה זו טעות בה ייפול בקלות כל קוסם קצת עייף או מתוח; טעויונת קטנה וברוב תדהמה נמצאתי מול מוות בטוח. אוי לו ליום בו בגברת יגון פגשתיה בפארק מתהלכת; ביקשה ממני כחבר, שאת שיניה איישר אך צמח לה שנהב לתפארת. בכיתי מרה, "אתקן במהרה" אך הצדק הפנה לי הגב; אז לעת ערב הוציאו החרב ללא אבן מַשחזת ללהב. בבוקר המחרת, עם פרצוף מבועט, הכומר ביקש לנסות לא לבכות. התחננתי בלהט "רק תנו לי מגבעת" וידעתי: שעותיי כבר קצות. האיש במסכה שקיבל המשימה בין הראש לצוואר לנתק, "ניק", הוא הורה, "על ברכיך נא כרע" וברברתי שטויות בלי הפסק. "ייתכן ויכאב", כך אמר המטורף והניף הגרזן באוויר; אך הלהב קהה! שום דבר לא קורה! ו(כמעט) ויכולתי לשיר. המוציא להורג שוב הניף והחטיף; "אני כבר מסיים", כך אמר לי זה לקח לטיפש ארבעים וחמש מכות עד שסוף-סוף כשלתי. כך נפטרתי מזמן, אך ראשי הנאמן לא מצא לנכון לעזבני; הוא ניצב בגאון; זהו סוף הפזמון; כעת מחא כף – אל תפגע בי. (תרגום מאת חוה לוסטיג ויונתן אבידן – כל הזכויות שמורות © 2004-2005)

LiRs Lullaby

New member
תמיד חשבתי שזה קשור איכשהו

לברון המגואל.... כי יש לו דם על הבגדים... אולי הוא היה בעלה של הגברת עם השיניים?

אולי../images/Emo6.gif../images/Emo210.gif

למרות שאני לא מבינה כל כך מה הקשר.. אבל גם אם יש קשר, זה לא שזה כל כך חשוב

נראה לי שזה דם רגיל../images/Emo210.gif

הוא פשוט נראה כסוף מפני שהברון המגואל רוח.

City Of Angel

New member
ואני תמיד חשבתי שניק יהודי

כי הוא מת ב-1492, שנה שאם הקשבתם טוב בשיעורי הסטוריה, הוציאו להורג הרבה יהודים... ומי אמר שרוחות רודפות את המסלולים שגופם התהלך בהם בחיים??

למעלה