גרוש מהמר

לילעדן

New member
גרוש מהמר

נודע לי לאחרונה, כי הגרוש שלי הפך להיות למהמר כבד (עבורי זה נקרא כבד), הוא יושב בכל מני בתי קפה (כוכים) שמשחקים בהם קלפים בסכומים שיכולים להגיע לאלפי ש"ח. הוא שולח כל מני טפסי לוטו, טוטו, ווינר למיניהם, לפי דעתי אפילו הימורים דרך המחשב והימורים בלתי חוקיים שעושים כל מני אנשים באופן פרטי. שאלתי היא: אני גרושה כשנה. את הדירה בא אני מתגוררת כיום רכשנו לפני כשנה וחצי. יש לציין כי רכישת הדירה נעשתה באמצעות הלוואה מבנק לאומי למשכנתאות, לא אני ולא בן זוגי הגענו עם הון התחלתי. כל עלות הדירה הינה המשכנתא שקיבלנו. מן הסתם הדירה משועבדת לבנק כמו בכל הליך של לקיחת משכנתא. הדירה עדיין רשומה על שמי ועל שם בעלי לשעבר. מאוד קשה לי להעבירה על שמי בלבד (אפילו שהגרוש שלי מעוניין בכך) מכיוון שאימו חתומה ערבות. ואילו לי אין ערבים שיכולים לכסות עלי. מדובר בדירה פשוטה ביותר בעלות של 105,000 $ (ד"א אני ובתי בת השמונה מתגוררות בדירה, האקס משלם מזונות כנדרש, 1500 ש"ח בלי עיכובים מיותרים ואני משלמת את המשכנתא 2,800 ש"ח בחודש). שאלתי היא, במקרה וכתוצאה מההימורים שלו, הוא מגיע להפסדים כלכליים קשים שבגינם הוצאות לפועל (אין לו רכוש נוסף אפילו לא רכב, הוא מתגורר אצל הוריו, כל הרכוש הבסיסי נותר בחזקתי). האם ישנה איזו שהיא פעולה שניתן להוציא נגדו (ובכך גם נגדי) באמצעות הפעלת סנקציות לגביית חובות באמצעות הדירה ???? למרות שכל כולה משועבדת לבנק??? מאוד מאוד חשובה לי תשובתכם, אני מוצאת עצמי חסרת אונים, אני לא בנוייה למלחמות.

Dardar63

New member
אם יש לך מסמך משפטי שמראה שהדירה

נשארת בבעלותך, מלבד האי נוחות שתכרך בהוכחה בכל פעם מחדש, לא תפסידי אותה. הסכם גירושים מאושר על ידי הרבנות או בית משפט חעינייני משפחה הוא הוכחה משפטית. אבל זה רק מדוגמא אחרת ששמעתי עליה.. אבל מין הסתם תקבלי תשובה מהיועצת המשפטית של הפורום. בהצלחה.

לילעדן

New member
קיים אישור בהסכם גירושים

בהסכם הגירושין שעשינו רשום כי אני ובתי נמשיך להתגורר בדירה ותוך כדי זה היא תפורסם למכירה וכי שאני בתור המתגוררת לא אמנע ממני בכל מני מניפולציות להימכר. האמת שעד היום לא פירסמתי אותה למכירה ואמרתי זאת לבעלי לשעבר, כי אחרי כל הגירושים והבלגאן אני צריכה להתייצב עם עצמי וקצת לנוח לפני שאני נכנסת לבלגאן פרק ב'. לא היו לא בעיות עם זה.

Dardar63

New member
אם כך, ולעניות דעתי..

והיא עניה, הדירה אינה מועברת אליך באופן רישמי. ולכן היא רכוש גם שלו ולכן הדאגה שלך אולי אמיתית. יום ראשון יפתח שרשור יעוץ של מומחים, תנסי לקבל דעה מקצועית יותר אז.. סופשבוע שקט ונעים.

לפי מה שאת מתארת

אז לגרוש שלך יש זכויות במחצית הדירה בה את מתגוררת, אשר על פי הסכם הגרושין צריכה להמכר לכל המרבה במחיר,אני מניחה כי לאחר המכירה, תוחזר ההלוואה שנלקחה מהבנק וביתרה (אם תישאר), אתם תתחלקו חצי בחצי. אם הגרוש שלך יוצר חובות (כמובן שמדובר על חובות שנוצרו לאחר פסק הדין), נראה כי הנושים שלו יוכלו לשים את ידם על הזכויות שלו בדירה ולא על הזכויות שלך.

לילעדן

New member
זכויות נושים על הדירה

ראשית, תודה על התגובה. אך איני מבינה איך ניתן לשים יד על חלקו בדירה אם הדירה כולה משועבדת לבנק בשל המשכנתא שנלקחה. אף אחד מאיתנו (אני והגרוש) לא תרמנו ולו שקל בודד אחד. רכישת הדירה נעשתה אך ורק וכסף שקיבלנו כהלוואת משכנתא מבנק לאומי למשכנתאות לפי 3.5 שנים. למשך 20-25 שנה. אי לכך אנו עדיין משלמים את הריביות. אין שום מצב שהדירה תימכר בסכום שעולה על ההלוואה שנלקחה (הכסף מהמכירה יוחזר כמובן לבנק) מאחר וערך הדירה אפילו ירד. אני אמורה להיות אסירת תודה אם אצליח למכור אותה בסכום שאוכל לחסל את החוב לבנק. אז על איזה חלק של כסף מדובר ???? כסף שממילא שייך לבנק ???? אני לא מבקשת תשובה מה יקרה בטווח הרחוק (של עוד 5-10 שנים) שאז תישאר לי (ולגרוש) איזו שהיא יתרה ממכירת הדירה. אלא על 1-2 הקרובות עד שאצליח למכור אותה. ועוד שאלה - האם ניתן להעביר את שמו על שם בתי בת השמונה וכביכול למנות אותו כאפוטרופוס, כך שבמידה ויהיו נושים, הוא (הגרוש) לא יהיה קשור לדירה באופן ישיר. אני מקווה שניסחתי את שאלתי בבירור. אין לי מושג במינוחים משפטניים, אף פעם לא נזקקתי להם. למה בדיוק בתשובתך התכוונת כשרשמת "הנושים יוכלו לשים את ידם על הזכויות שלו בדירה" : כרגע אין לו בדיוק זכויות (יתרה פיננסית) וגם לא לי. השאלה העיקרית היא: האם כרגע שהדירה אפשר לומר שייכת כל כולה לבנק, לא לי ולא לבעלי, ניתן להפעיל נושים על החלק של הגרוש, ואם כן, אז כיצד ? האם אין לבנק לאומי למשכנתאות עדיפות ראשונה על הדירה??

אם לאחר

מכירת הדירה והחזרת ההלוואה לא תישאר יתרה, אז ברור שלא ניתן יהיה ממה לקחת. הבנק שנתן את ההלוואה, הוא נושא מובטח ומכאן שהזכות הראשונה היא שלו, ואם לאחר מכירת הדירה עדיין לא תכוסה ההלוואה שנטלתם, אז יש מצב שתמשיכי לשלם את ההלוואה.

לילעדן

New member
מגורי הבעל לפי בית דין רבני

כשבני זוג מתגרשים ברבנות, אחד התנאים שהרבנים מציבים לפני הגירוש הסופי הוא כי הבעל לא יתגורר בדירה. שכשבני הזוג באים להתגרש סופית הבעל אמור כבר יום לפני ללון במקום אחר. התגרשתי לפני שנה וחצי. עד שהדירה תימכר היא רשומה על שם בעלי לשעבר ועל שמי. האם בית הדין מתיר לגרוש לבוא וללון בבית גם לאחר הגירושים. בעלי לשעבר מאיים עלי בקטנות, שהדירה רשומה עליו גם (כל מיני פרנציפים ומניפולציות שהוא מפעיל) והוא יכול לבוא מתי שהוא רוצה ולישון פה. השאלה היא: האם בית הדין הרבני מרשה ומתיר זאת. או שאם במידה וזה קורה, אני יכולה להתלונן עליו בפני בית הדין. למרות שהדירה רשומה עדיין על שמו גם כן, האם מבחינה דתית הדבר ניתן ????? כי אם זה עורך דין אזרחי, הוא יטען כי הבעל לשעבר כן יכול מבחינה חוקית לדור בבית מאחר והדירה שייכת גם לו והוא בעל זכויות. אבל מה קורה עם הסוגיה הדתית ????? אשמח לתשובה.

למעלה