גרושים וילדים

קיפפוד

New member
גרושים וילדים

רציתי לבקש עזרה מבנות הפורום. יש לי חברה. לפני כשנה עזבה את בעלה ועם שני ילדים מתחת לגיל 7 עברה לגור עם אשה. לפני מספר ימים קיבלה תביעת גרושין מבעלה דרך הרבנות, בה הוא דורש גם משמורת מלאה על הילדים בטענה שהיא לסבית ושהילדים חשופים לתכנים לא מקובלים מה שפוגע בהם עד מאוד. האים קימת בכלל אפשרות שטענה כזאת תעבור והרבנות יקח לה את הילדים? האים מישהי פגשה מקרה דומה? איך מתמודדים עם דבר כזה?

אמא שלי עורכת דין

היא לא אוהבת את התחום הזה בכלל אבל כשחברה שלי העלתה בפניה שאלה דומה היא טענה שהטיעון הזה לא ייתקבל

קיפפוד

New member
אולי היא דיברה על בית הדין?

כי רבני חושב במושגים אחרים. או שזה לא משנה?

קיפפוד

New member
)))

גרו36

New member
לא מספיק...

לא מספיק שאת עוזרת לי, את עוד תומכת בי בחום כזה )
(אם להיות רצינית, אז באמת תודה, אני מאוד מעריכה את עזרתך וגם עזרת המשתתפות....)

פאמקי

New member
כן, מכירה. לבד

הטיעון לא יכול להתקבל, גם לא בבית הדין הרבני (ובכלל, לרוב רבנים "סלחניים" יותר כלפיי לסביות יחסית להומואים). מאחר ואת כאן, אכתוב ישירות אלייך- אך אם הוא יטען שאת לסבית, ולא כשירה לטפל בילדיך בגלל... (סיבה כזו או אחרת) יש מצב שזה יתקבל- אך לא בגלל הלסביות. נכון שבבית הדין הרבני עומדים יותר שיקולים מ"טובת הילדים" על הכף, ולכן עדיף היה להיתדיין בבית דין לענייני משפחה, אך, לעניות דעתי, אף פעם (נו טוב, לפחות לא בעשור האחרון) לא התקבל טיעון זה. וכן, זה רק ממקרים שאני מכירה. וכל מקרה לגופו. ורצוי שתקחי את עצותינו בערבון מוגבל והעצות כאן אינן מחליפות ייעוץ משפטי
בהצלחה וכבוד על האומץ.

גרו36

New member
פאמקי תודה

תודה על התשובה, מפורטת ודי אופטימית. כמובן שפניתי כבר לייעוץ אצל עורך דין של האגודה ובמקביל מחר הולכת לייעוץ בנעמ"ת. הבעיה שלי היא אי קבלה של המציאות כנראה. איני יכולה להבין איך בכלל רעיון כזה עלה בדעתו של עורך דינו של בעלי?..... למיטב ידיעתי, אם אני לא אלכוהוליסטית, נרקומנית או עם בעיות פסיכיאטריות, אז אין שום סיבה ושם אפשרות לקחת את הילדים. אבל אם עורך דינו אכן כתב את מה שכתב, אולי כן יש תקרית.. סיבה... מקרים כאלה?..... וזה מה שמעניין אותי, לשמוע מהאנשים על המקרים שקרו להם או שמעו עליהם. האם קיימת אפשרות כזאת בכלל? ברור שלו הייתי מגישה את התביעה בבית המשפט לענייני משפחה אז הכל היה נראה אחרת, אבל לא חשבתי לעשות זאת כי סיכמנו להכין הסכם וללכת איתו. אני קצת מבלבלת לא רק בגלל כל מה שקורה אלא גם בגלל אי הידיעה של המצב. מה קורה ברבנות? איך הם מסתכלים על הנושא החד מיני בכלל ולסבי בפרט? מה עלולים לעשות אם הסיבה היחידה היא שאני חיה עם אישה. יש לילדים כל מה שהם צריכים (בגבולות האפשרויות הפיננסיות שלנו). היחסים עם בת זוגתי מעולים. הילדים שמחים ומאושרים ומקבלים אותנו כמובן מעליו. ותודה על העידוד!...

פאמקי

New member
מניחה שאם את נעזרת בעורכי דין

הדברים יהיו הרבה יותר פשוטים, ועדיין...חשוב שלא תוותרי על זכותך לשמיעת דעות נוספות וללחוץ היכן שצריך, לשאול, להתעדכן... גם אם הם עורכי הדין (לא תמיד את התיק הכי חשוב להם וחשוב להיות ביקורתיים גם כלפיהם ולקחת אחריות על הדברים שנעשים). ובאשר לחוק- חוקים אינם שחור ולבן והאיש שחיית איתו תמיד יכול לשקר, למצוא פריצות, ולהמציא לך אחות שאין לך... באחריותך להוכיח אחרת. המקרים שאני שמעתי עם רבנים הם כאלה שהיו חיוביים. הם כאילו רואים בבגידה עם אשה "פחות בגידה", ולכן זה פחות חמור בעינהם. אך... אלו המקרים שאני שמעתי עליהם. וכטבען של הכללות, הן עלולות להתבדות. יש רבנים ויש רבנים, וייתכן ויעשו לך חיים קשים- תהיי חזקה, זה הכי חשוב. בהצלחה ותעדכני.

מציעה שתחפשי בפורומים משפטיים אודות הנושא

רק להקליד "לסבית בית דין רבני" או כל נגזרת אחרת. רצוי שתלמדי על הנושא. אם הוא לקח עו"ד, רצוי שגם את תקחי לדיון עו"ד ולא להסתפק רק ביעוץ. בהצלחה

למעלה