גרושים אחרים?

ניק1zmani

New member
גרושים אחרים?

כנראה שגם אנחנו בדרך לשם
נשואים מספר שנים, 2 ילדים, דירה בבעלותנו, חסכונות שצברנו (אין חובות)
הילד השני ערער את הבית, והנושא של גרושים שב ועולה
בעלי רוצה להפריד כוחות אבל אחרת
בינתיים לא למכור את הבית, להמשיך לגור שנינו בו
אבל להפריד חשבונות (משכורת שלו אליו, משכורת שלי אלי)
את החסכונות שצברנו לחלק לשנינו
והוא יעביר סכום שנסכים עליו (סוג של מזונות) לטובת גידול הילדים
לכל זה יינתן תוקף של בית משפט
סוג של גרושי ביניים, מניחה שאם זה לא יעבוד אז בשלב הבא נפריד כוחות לגמרי.
נוטה להסכים אבל לא ברור לי איך תהיה ההתנהלות בפרקטיקה (אני האחראית העיקרית עד היום לכל ענייני הבית/תשלומים/ילדים וכו')

מעולה, סוג של "לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה"

תכניסו להסכם גם את ענין האחריות בבית ועל הילדים. מי עושה מה.
ולהפרדה הכלכלית יש שם משפטי: פירוק שותפות. תסכימו על זה בהסכם שיעבור דרך בית המשפט. בעיני זה מעולה. כך גם אם תחליטו על גירושין בסופו של דבר ה"מוקש" העיקרי יהיה כבר פתור.
&nbsp
בהצלחה

ניק1zmani

New member
תודה על התגובה

אז במצב כזה מספיק עו"ד לשנינו, (אם יש הסכמה בינינו)
סה"כ רוצה לקוות (למרות הסטטיסטיקה) שאם וכאשר נפרד זה יהיה בהסכמה ובטוב
רק העניין של הפרקטיקה לא ברור לי
אנחנו מפרידים רכוש (חוץ מהבית)- בסדר
הוא מעביר חצי מההוצאות על הילדים ואני חצי - בסדר
אבל אני האחראית העיקרית על הבית , צריך לתמחר גם את זה? או מספיק לעשות רשימת אחריות.

בדד1

New member
מעולה

הכל בתנאי שכל הזוגיות שהיתה לכם הסתכמה בניהול הבית
ואיפה זיונים עם בני זוג חדשים או סתם לשבת איתם על כוס קפה ועוגה במטבח
ובמצב הזה אין לאף אחד מכם סיכוי להמשיך הלאה מבחינה חברתית וזוגית
מאיפה נשאב רעיון העיועים הזה?

כשמתגרשים זה לא מגיע מתוך זה שטוב לכם ביחד אז רצוי להפריד כוחות באופן פיזי מוחלט (ואם תרצו גם להתגרש "כדת משה וישראל" הרי הגירושין לא תופסים במצב הזה ויכול להיות שזה יוסיף לכם תיסבוכת נוספת לחיים

ניק1zmani

New member
תודה על ההתעניינות

אולי האינטימיות גם נכנסת לפרקטיקה
, אבל שאלתי לגבי ההצעה שהועלתה, למרות שאפשר להוסיף את ההבט הזה לרשימה (ולא הבנתי למה גרושים בהמשך לא יהיו תקפים), האם אתה מתכוון שאם אנחו עודים הפרדה משפטית רק של רכוש, עדיין "אסור" לנו לצאת עם אנשים אחרים?

בדד1

New member
נהפוך הוא

צאו עם מי שתירצו - ואיפה תארחו אותם?!
מבחינה דתית (ומה לעשות בישראל מתגרשים מבחינה דתית) הגירושין לא תופסים אם אתם ממשיכים לגור תחת אותה קורת גג

אביב890

New member
נראה לי ששניכם במצב של

"רוצים אבל פוחדים" וכשאתם אומרים כן אתם לא בדיוק יודעים למה אתם מתכוונים.
זאת אומרת שאתם במצב של סוג של תיקו באיזה מאזן אימה (ולא חשוב כרגע ממה)
וכרגע זה נראה מדברייך שאתם במצב של רצון טוב או אם תרצי "שעת רצון" ו\או חלון הזדמנות של שניכם לפרק את השותפות הכלכלית שלכם בצורה הוגנת ומסודרת (חוץ מהדירה שהיא ממילא רשומה על שניכם בטאבו והיא תחולק עכשיו או בעתיד לפי הזכויות הרשומות במרשם המקרקעין).
ויותר מכך לארגן הסכם הוגן גם בנושא הילדים כולל מזונות.

לגבי הדירה, אפשר שתשארו לגור ביחד (אבל זה מאוד תלוי בכם) אבל לא נראה לי שזה יחזיק מעמד יותר מידי כי זה יכול להתגלגל רק לשני כיוונים, או שמהר מאוד אתם תחזרו להרגלים הישנים שלכם ואני מתכוון למיטה ואז מה ?! "רגושים" או לא גרושים ?!...
או שאם אחד מכם או שניכם תצאו לרעות בשדות זרים ומשם השמיים הם הגבול ואחרינו המבול...

אגב, יש "גרושים" פיקטיבים כאלה שבני זוג עושים אותם לצורכי מיסים וכדומה והם ממשיכים לגור ולחיות ביחד... אז....?!

בכל מקרה מאחל לכם הצלחה.

ניק1zmani

New member
תודה על התשובה

נתת לי כמה נקודות למחשבה
מניחה שהרצון להשאר באותו ביית נובע מכמה סיבות (הילדים/ להיות שם אבל לא לגמרי), אכן ימים יגידו לאן זה הולך (ויש ימים ויש ימים)

ג י ש ו ר

שלום לך,
אם את ההחלטה לפרק עשיתם ואתם שלמים עימה, ממליץ בחום לפנות להליך של גישור כדי לעבור על כל המרכיבים של פירוק החבילה לפרטי פרטים, ולהגיע להסכמות חכמות הנכונות לשניכם ולילדים.
חשוב מאד לעשות זאת באופן יסודי כי כל חייכם על השולחן, ילדיכם, העתיד הכלכלי שלכם וכל רכושכם.

בהצלחה רן ורדי, מגשר גירושין
לחיצת יד הבית לגישור גירושין

למעלה