גרושה, למה בעצם לא?

גרושה, למה בעצם לא?

היום הייתה לי שיחה נוקבת עם חבר בן גילי בענייני שידוכים והמסתעף, בין היתר עלה הנושא של `התפשרות` על שמיעת הצעות של בחורות גרושות, חברי טען בתוקף שאין כל סיכוי שהוא בכלל ישמע כאלה הצעות, אך הוא לא ידע להסביר את עצמו. אני לעומתו טענתי, שלדעתי אין כל פסול בכזאת בחורה, הרי אני כבר בגיל שלא מתייחסים לסטיגמות ומה יגידו, אז מה בעצם הבעיה? אם אתה שומע שהבחורה מצוינת והסיבה שהביאה לפירוד החבילה זה הבחור כל אחד מסיבותיו הוא, אז מה הבעיה? אני אפילו נפגשתי כמה פעמים עם בחורות שכאלה ומאד נהנתי, הם יותר חכמות, המבט שלהם על החיים הרבה יותר נבון ונכון, מי לא רוצה לקבל בחורה עם נסיון כבר בחיי הנישואין, נסיון בתקשורת זוגית?! (כמובן בקשר טהור על פי כל כללי ההלכה)

דרוmי

New member
קוראים לזה

מיטה חולה.אם אתה מוכן לקחת סיכון מסוים ולהכנס למיטה חולה...

לא התכוונתי

שפשוט תלך על זה בעיניים עצומות, כמובן שצריך לברר יותר, לבדוק יותר לעומק, לעשות יותר פגישות, ולדבר הרבה יותר בהרחבה ובצורה פתוחה יותר. אחרי שאתה מכיר אותה לאורך ולרוחב זה כבר יותר בטיחותי משידוך רגיל!

אני לא מסכימה איתך!!!

גרושה או גרוש זה לא מיטה חולה. אתה אדם מיושן עם סטיגמות מזעזעות. עוד תראה שהחיים יכולים להפתיע, ואף אחד לא מבטיח לך לא להכיר על בשרך כמה זה רע להיות סטיגמתי.

דרוmי

New member
אני לא אדם ישן

ולא מיושן.ולא מעושן...בואי נשאל אותך שאלה פשוטה.עזבי אתזה שאת גרושה.ואני מבין את קו המחשבה שלך.את בתור רווקה.היית יוצאת עם בחור גרוש?ואני מדבר כשאת בת 20.ולא אחת בת 30.תעני בכנות.אני מבטיח לך שלא.

בגיל 18 - כנראה שלא הייתי מעיזה

ובוודאי שההורים לא היו נותנים, כי אחרי הכל - עדיין גרוש/ה זה סטיגמה ובד"כ בגיל הזה עוד אין "מצוקה" עד כדי כך שהורים יחתנו את הילד שלהם עם סוג ב'. אבל, מכאן ועד להגדיר גרוש/ה כ"מיטה חולה" יש עוד מרחק רב. וזה מה שהרגיז אותי מאד!

hatam

New member
ללא התחשבות בדעת ההורים

האם היית מוכנה בתור רווקה להיפגש עם גרוש. ותחשבי על זה טוב טוב לפני שתעני. זה ממש לא קשור לסטיגמה, גם אם אף אחד לא יידע שהבחור גרוש - יש כאן עדיין שוני ודבר מאיים ומפחיד ובצדק! 1) סיבת הגירושים - זה משהו שאף פעם אי אפשר לדעת בדיוק. הרבה פעמים הסיבה שהתגרשו יכולה לגרום לגירושים שניים, למשל אם זאת בעייה במידות או באישיות של אחד מבני הזוג. נכון, אותו גרוש עם בעייה היה פעם רווק ונשוי, ואף אחד לא ידע על הבעייה, אבל ברגע שיודעים מראש - למה להכניס את עצמנו לעסק כ"כ מסובך? 2) למה שאני לא אהיה הראשונה שלו? למה שאני אהיה נתונה להשוואות - אף בתת המודע?

kiss 18

New member
דרומי, הכל טוב ויפה, אבל מסכים עם זה שהגזמת

עם הביטוי מיטה חולה? תענה בכנות, אני בטוחה שאיפשהו אתה מבין שקצת נסחפת...

kiss 18

New member
וסהלן..

אפילו לא קצת??? אחרי הכל מיטה חולה???????? טוב, העיקר שתיהייה בריא! הכי חשוב!

דרוmי

New member
מה שהתכוונתי לומר

שגרוש/ה.זה לא כמו רווק/ה.תיקראו לזה איך שאתם רוצים.מיטה חולה.או סוג ב.אותה גברת בשינוי הדרת.וכל מי שמבלבל תמח שזה רק סטיגמה...נו..אז נראה אותו מתחתן עמ גרוש או גרושה כברירה ראשונה.אם זה רק סטיגמה.אז למה אף אחד לא מוכן לשמע על גרוש/ה.??זה יותר מסתם סטיגמה

קליט

New member
אמר לי מישהוא פקח שמתמצא בתחום

שלרוב מתי שמתגרשים הבעל אשם ! כי ממנו מצפים שיעשה יותר ! שיוותר! שיתגמש! : לא בדיוק הבנתי את דבריו. יש כאן מישהוא שמבין ומאשר זאת ?

לי הוא נשמע אדיוט.

לא נכון לקבוע על מי מוטלת האחריות, כיון שבכל מריבה - יש שניים. נכון ששידוכים זה לא בידיים שלנו אבל יש לא מעט זוגות שיכלו להציל את הנישואין שלהם... בקיצור, האחריות על הזוגיות אמורה להיות שווה, כך גם בפירוקה.

אתה בדחן????

כל גרושה הייתה פעם רווקה, לא?! מתי לדעתך, היא נהייתה חולה? אהההה? חשבת על זה? אם כך ובהתאם ל"השקפתך" גרושה נורמלית דווקא פחות "חולה" מרווקה שאנו לא יודעים מה יהיה בסופה.....

תראה....

לפי דעתי להתחתן עם גרוש/ה זה סוג של התפשרות.. כל אחד וסדר העדיפויות שלו במה הוא מוכן להתפשר... לא כולם מוכנים להתפשר על הנקודה הזאת.... אותי בכלופן גרוש מרתיע.. למה?! אני ממש לא יודעת.... מה עוד שאף אחד לא יודע מה היה בין הזוג חוץ מהזוג עצמו וברור שכל צד יצדיק את הצד שלו... ובירורים?! חחח.. אתם יודעים טוב מאוד מה מוסרים.. מה שנישאר זה רק להתפלל שיבוא האחד הנכון בזמן הנכון... בהצלחה לכו-ו-ו-ו-ו-ולם..

היייי העם איתך!! גרוש זה לא מחלה../images/Emo46.gif

גרוש/ה זה בסך הכל אחד שהתחתן ולא הצליח לו. אני לא שוללת בחור גרוש למרות זה הרבה יותר מסובך..אבל יש להם גם ניסיון.. בכל אופן צריך לברר הרבה יותר לאולי בסופו של דבר לגלות שהם אנשים בידיוק כמוני וכמוך שבאשמתם או לא באשמתם הם עברו עוד שלב בחיי נישואים ולא צלח בידם.. בקיצקוץ,, לא לשלול ישר אבל לברר פעם ופעמיים ושלוש... הם עדיים רק בני אדם וכמו כולנו גם הם טועים..

למעלה