מה לעשות אחרי גירושין
שלום רב,
הפניה שלך בהחלט שונה ומרעננת בפורום הזה, שעוסק בדרך כלל בנושאים שקשורים להליכי הגירושין עצמם.
אני בהחלט מבין את ההרגשה שלך. אני יכול לומר לך מניסיוני שאת לא לבד. רוב האנשים מרגישים מבולבלים אחרי הגירושין שלהם, בין אם הם צעירים וללא ילדים ועוד יותר מזה אם הם מבוגרים יותר עם ילדים.
הנה כמה "טיפים" שאני יכול לתרום לך מניסיוני כמי שעובד עם מתגרשים הרבה שנים, הן כעורך דין והן כיועץ משפחתי:
א. לאט לאט... רק הרגע התגרשת. תני לעצמך פסק זמן "לנחות" ולהבין איפה את חיה. התקופה הראשונה מבלבלת. לא צריך לפחד מהבלבול. בלבול בדרך כלל אומר שאנחנו לפני משהו חדש בחיים. תני לזה להיות. הכל בסדר.
ב. אל תשווי את עצמך לאחרים או לאחרות. כל אחד מאיתנו עובר את מסלול החיים המיוחד שלו שהוא צריך לעבור.
ג. לפני שאת "קופצת" לזוגיות הבאה, כדאי שתנסי לברר מה בדפוסי ההתנהגות או בדפוסי הזוגיות שלך תרם להתפרקות הזוגיות האחרונה. זה קריטי. הכי קל זה להאשים את הצד השני בגירושין. יותר קשה להסתכל לתוכך ביושר ולראות את החלק שלך בזה. אך מבלי שתעשי את זה, סביר להניח שבקשר הבא תשכפלי את אותם דפוסים ותיתקלי באותן בעיות.
ד. את מאוד צעירה. אנשים בגיל שלך עוד לא חושבים להתחתן בכלל, אז אולי קצת פרופורציות - זה לא סוף העולם להיות בת 26 ועדיין לא נשואה עם ילדים.
ה. אני מבין את תחושת הבדידות, אבל ההמלצה היא לא למהר ו- "לקפוץ" לקשר הבא ועוד עם לחץ על נישואין וילדים. קחי את הזמן, תעשי את חשבון הנפש שלך כפי שאמרתי, אולי תעזרי לצורך העניין בייעוץ כדי להבין מה בעצם קרה - מה משך אותך לאקס שלך, מה גרם לקרע ביניכם ודרך זה ללמוד מה נכון לך בזוגיות ולהיות ממוקדת ומדוייקת יותר לפעם הבאה.
ו. הזוגיות הבאה תגיע כשתהיי מוכנה לה ואחרי שתעשי את העבודה הפנימית שאת צריכה לעשות.
ז. תנהלי את המחשבות שלך. אם שמת לב, כתבת כמה דברים שאת חושבת שלא בהכרח קשורים למציאות: "זה לעולם לא יקרה", "כל הגברים הטובים כבר תפוסים", "לא קל להכיר בחור טוב לקשר רציני". כל אלו הן דעות שלא משרתות אותך. אין לך מושג מה יקרה ומה לא. יש המון גברים טובים פנויים ולמצוא אחד כזה גם יכול להיות קל. אלו בסך הכל מחשבות שליליות שגורמות לך להרגיש רע ולא משרתות אותך בשום צורה. בכל פעם שאת תופסת את עצמך בחשיבה השלילית הזאת, תגידי למיינד שלך לשתוק.
לסיכום, שום דבר טוב בעולם לא צומח מתוך לחץ. תרגעי, קחי את הזמן, תעשי את העבודה הפנימית שלך והכי חשוב - האמונה. זה נשמע שהלב שלך במקום הנכון. את צריכה את הזמן ולעשות את העבודה ההכרחית אחרי נישואין שהתפרקו, כדי לצאת לדרך חדשה.
זה היה על קצה המזלג. אם תרצי הכוונה או ייעוץ נוספים בעניין, את מוזמנת לפנות אלי במסר פרטי.