גרד בפנים

bloody shoes

New member
גרד בפנים

שלום, אני בת 22 ובשלושת החודשים האחרונים אני סובלת אודם וגרד חזק מאוד בפנים שמלווים בראשים לבנים. בהתייעצות עם רופאת עור (פעמיים) היא טענה שמדובר באקנה. הבעיה היא שגם כאשר סבלתי מאקנה זה מעולם לא אופיין בגרד ואדמומיות כל כך חזקים וגם לא בראשים לבנים (בדר"כ היה מדובר באקנה ציסטי ועמוק יותר). יש לציין שטופלתי סמוך לתקופה האחרונה בדיספטיל פורטה (3 חודשים) במטרה לטפל באקנה הציסטי שהופיע בעיקר בתקופת הוסת. יש לך השערה במה יכול להיות מדובר? מה יכול לטפל בזה או לפחות להרגיע את הגרד והאדמומיות? יש לציין שבפעם הראשונה הרופאה חשבה שאולי זו אלרגיה אך הכדורים שניתנו לי לא השפיעו.

bloody shoes

New member
אז זהו...

שחשדתי בכמה מוצרים שאולי יכלו לגרום לזה ובהדרגתיות הפסקתי להשתמש בהכל עד לפני כחודש וחצי. כרגע אני לא שמה כלום על הפנים כך שכנראה הגורם הוא לא חיצוני. אני די אובדת עצות בעניין הזה- התחושה כבר בלתי נסבלת, אבל כלפי חוץ הסימפטומים לא חריגים יותר מידי במיוחד מאחר שאני מטפלת בעור (קלנדולה, שמן אתרי) - אבל גם הטיפול הזה משפיע רק על חומרת האודם - ז"א זה פחות אדמומי אבל עדיין מאוד מגרד ועוקץ. האם דיספטיל פורטה יכול לגרום לתגובה מהסוג הזה? יכול להיות שזו איזו ריאקציה בין אקנתרים לדיספטיל?

תשובה

שוב ... קשה לי לנחש . לא נראה לי שזה קשור לשילוב. הגרד יכול להיות קשור בין השאר למגע עם משהו שעושה לך גירוי או לפעמים לתהליך הריפוי של הפצעים

למעלה