גרד בפי הטבעת

sharpantie

New member
גרד בפי הטבעת

אני סובל הרבה שנים מהתופעה והגרד מגיע לעיתים לעוצמה כזו שאני פוצע את העור ויש דם. רופאי עור טוענים שהתופעה כרונית ולא ממש ניתנת לריפוי. קבלתי בעבר דרמקומבין שעזר רק למספר שעות לאחר המריחה ואז הגרד חוזר. כרגע מטופל בטרידרם שנראית יותר יעילה אך לא לגמרי. מריחה פעם אחת מפסיקה את הגירוד לשבוע בערך. שאלתי האם יש מרפא לתופעה המעצבנת הזו שגורמת לפעמים לאי נעימות כשאני בחברת אנשים..... בנוסף האם שימוש בטרידרם לתקופה ממושכת הוא דבר בטוח או שיש להפסיק בשלב מסויים? ושאלה אחרונה, נאמר לי פעם שהתופעה נובעת במקרים מסוימים מסיבות נפשיות, האם אפשר לקבל הסבר על זה? לאיזה סיבות נפשיות הכוונה, מתח?? האם טיפול פסיכולוגי הוא הפתרון??? אודה על תשובתך וסליחה על האורך.

גרד בפי הטבעת

שלום רב. עיין שוב בתשובה שקיבלת לשאלה בעבר. http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=2181&MessageId=141365133 ובמידה ופנית לרופא העור והוא משוכנע שאין סיבה אורגנית לבעיה , אזי כן מומלץ שתבצע בירור פסיכיאטרי/פסיכולוגי - שכן שם לעיתים מצוי הפתרון. לגבי השימוש בTRIDERM - אם הוא מתבצע אחת לשבוע - זה לא נורא. שימוש ממושך ותכוף עלול לגרום לתופעות לוואי בעור ואינו מומלץ .

למעלה