גרביים!!!!

גרביים!!!!

גרביים- מה מותר? בנות, מודיעין לבן/אפור/שחור? מה על א' מה על ב'?!? מישהו בבקשה אני ממש לא מצליחה למצוא על זה מידע ברור פה.... חולצות- מספיק רק בצבע לבן?!? תודה!

סעמעמק

New member
בעיקרון

את צריכה כמה לבנות ואיזה אחת או שתיים ירוקות ברוב הבסיסים את יכולה להיות על מדי ב' עם לבן מתחת, ורק במטווחים או שדאות את צריכה ירוק. בעניין הגרביים - ברוב המקומות אסור לבן לדעתי.

אני הכי אוהבת גרביים שחורות

אין הגבלה על א' ומה ב' תקני מה שנוח לך.. לגבי חולצות- חולצות יותר יפה לבן (במיוחד על א'), אבל על ב' סבבה גם ירוק

אפיפית88

New member
שאלה

כנראה שאני קצת קשת הבנה...- מותר לי להיות עם מדי ב' ומדי א' עם גרביים שחורות וגם עם לבנות? והאם יש שוני באם מדובר בחייל האוויר? כלומר- האם גם עם מדי ח"א מותר להיות עם גרביים שחורות/לבנות? תודה,

לבן וזית אפשר מתחת לא' וגם ב'

אבל יכולים להכריח אותך ללבוש זית במטווחים או בשטח אז כדאי שיהיה.

ש ו ר ט י

New member
תלוי בחיל

בחיל האוויר והים מותר רק לבן מתחת למדי א'. בחיל ירוק מותר את שניהם. על מדי ב' מותר את שניהם

luda88

New member
אז ככה:

גרביים: מותר לך לבן/שחור/אפור. זה לא משנה אם זה על א' או על ב'. לבן נחשב ליצוגי אז לטקסים את תידרשי לבוא עם גרביים לבנות. חולצות: בהחלט מספיק רק בצבע לבן כי רק לבן מותר על א'. זית מותר רק על ב' ואם לא תשרתי בבסיס סגור אז זה לא ממש פרקטי.

omeris

New member
דוקא זית מותר על הכל

מתחת לא': נהוג לשים חולצה לבנה - יותר יצוגי. מותר לשים גם זית מתחת לב': חולצה זית. בפעילות מבצעית מותר גם חולצה שחורה. גרביים: "חיילת תגרוב גרביים קצרים המנופקים על ידי צה"ל, גרבי ניילון בצבע העור או גרביים פרטיים, חלקים, בגוון אפור, שחור או לבן, ללא דוגמאות או קישוטים. חיילת הלובשת חצאית תגרוב גרביים לבנים קצרים או גרבי ניילון ארוכים בצבע הגוף. חיילת דתית רשאית לנוע בגרביים בצבע עור בכל עובי וסוג." מתוך אתר משטר ומשמעת של אמ"ש.

מוריקה

New member
מה המהמה ??? ואם אני חיל האויר?

יגידו לי לשים חולצה זית מתחת? כי לא קניתי....

תשובה ממי שנמצאת שם

גרביים: בטירונות הרשו לנו רק שחור\אפור על ב' ולבן\אפור על א'. אחר כך כבר מותר גם לבן על ב' ושחור על א' (בכל מקרה כל מפקד אומר משהו אחר, אבל הרס"ר אמר שאפשר את כל הצבעים על א' ו-ב'). חולצות: תקני שתיים בירוק זית, וכל השאר לבן. יש 2 ימי מטווחים (אצלי שניהם היו באותו שבוע), שבהם חייבים ירוק, ואם לא יהיה לך יגידו לך לקנות בסופ"ש. בעיקרון על מדי א' נהוג ללבוש רק לבן, ועל ב' אפשר לבן או ירוק.

טעות.

בס"ד 1. ראו את המאמר הרלוונטי. 2. רס"ר או לא, בכל מקרה אסור ללבוש גרביים בכל צבע, לפי הפקודה. מותר לכן לבן, שחור, אפור. אולי עוד, שוב, קיראו את המאמר. כי כשתלכו עם גרביים וורודים ותקבלו תלונה ממשטרה צבאית, הרס"ר לא יגבה אתכן, הוא ישפוט אתכן.

מממ... אני חושבת שלא הבנת

הרי כל אחד מהמפקדים אמר לה משהו אחר בנוגע לשלושת הצבעים - אחד אמר שמותר רק שחור ואפור על ב ואסור שחור על א ואחד אומר אחרת. היא התכוונה שהרס"ר אומר שמותר ללכת עם שלושת הצבעים על א ועל ב.

1. מה שחן אמרה

2. היא שאלה על מודיעין, אז דיברתי ספציפית על הבסיס שהיא כנראה תהיה בו, לפחות בקורס. בכל בסיס יש הגדרות אחרות לגבי הצבעים, וזה מה שקובע. כי בסופו של דבר אם מעירים לך על חוסר דיגום בתוך הבסיס אתה לא יכול לומר "אבל בבסיסים אחרים מותר גרביים לבנות על מדי ב'" (מה שלא הרשו לנו בטירונות, מניסיון).

למעלה