גרא שלום,

Sharon_1

New member
גרא שלום,

אני לא יודעת אם אתה זוכר, אבל לפני כשבועיים כתבתי לך על בחור שניסה להתאבד ושאלתי איך אפשר לעזור לו, אתה ענית שאין איך לעזור ושהוא צריך להגיע להכרה שהוא רוצה טיפול. בינתיים הוא "על" תרופות נגד דיכאון, שאני יודעת שלא משפיעות במיידי. לפני 3 ימים הוא ניסה להתאבד שוב. אני כבר לא יודעת אם זו קריאה לעזרה או באמת ניסיון למות. הפסיכולוג בבי"ח עדיין אומר שהוא צריך טיפול ואי אפשר לעשות כלום אם הוא לא רוצה. האם באמת לא ניתן לעשות כלום? פשוט לשבת ולחכות שמשהו יקרה, חס וחלילה? הועלתה הצעה שהוריו יהיו איתו 24 שעות ביממה, אבל זה לא ממש ריאלי. מה בכל זאת ניתן לעשות? תודה רבה!

marcelo majlin

New member
לשרון

לפי מטב ידיעתי יש אפשרות להוציא צו מפסיכיאטר מחוזי להוראת בדיקה לא אשפוז שהיא יותר מורכבת, את אומרת פסיכולוג בבית חולים איזה בית חולים פסיכיאטרי? כדי לשאול על הוראה בדיקה ומשם למצוא איזה פריצה להוראת אשפוז אם מצבו חמור כל כך. אפשר להתיעץ עם פסיכיאטר מחוזי בירושלים נמצא בבית חולים כפר שאול, בתל אביב לא יודע בהצלחה

גרא.

New member
לדברייך,הבחור אכן מסוכן לעצמו,ועלול

להתאבד.לא ברור איזה טיפול הוא קיבל מהפסיכולוג בבית החולים,ולמה אותו פסיכולוג "הרים ידיים"..וודאי שבמקרה כזה,אסור לשבת ולחכות שמשהוא יקרה, גם ההצעה שהוריו יהיו איתו 24 שעות ביממה,אינה מעשית.הם לא מסוגלים למנוע ממנו לעשות כרצונו,קל וחומר שהפקוח ההדוק שלהם,עלול דווקא להחריף את מצבו מבחינה רגשית.לכן מה שנותר לעשות הוא לפנות לפסיכיאטר המחוזי,בבקשה דחופה לאשפוז בבי"ח לחולי נפש,לבדיקה,ולטיפול,אפילו כפוי אם יהיה צורך בכך.

למעלה