גרא שלום

צדקה

New member
גרא שלום

בפורום אנשים ואניטרנט יש הודעה-ותגובות מעניינות לגבי הסיבה האמיתית שבהם אנשים גולשים באינטרנט. מעניין אותי לקרוא את דעתך על כך.. א.-האם יש דבר כזה בכלל מכור לאינטרנט?ואם כן-האם זה מופיע בDSM? ב. האם באמת--רוב האנשים שגולשים--והכוונה שלי בצאטים,פורמים וכו'-זה כי הם חשים בדידות,מטרתם ליצור קשר וכו'-או אולי סתם להעביר את הזמן-כמו שמעברים בקריאת ספר-טלוויזיה וכו'? מקווה שתעני בהקדם-תודה.

אני מניח

שהשאלה הזו הייתה אמורה להיות מופנית לפורום אחר, אבל אשמח לקרוא את התגובה אם תגיע כזאת

e-magine

New member
האמת היא שרציתי להגיב

אבל היות ולא קוראים לי גרא, החלטתי לשמור על זכות השתיקה בינתיים

צדקה

New member
גרא היא...

פסיכולוגית שמנהלת את הפורום ייעוץ פסיכולוגי. השאלה אמורה להיות מופנת אליה...טעיתי
בכל אופן--אשמח לשמוע גם את דעתכם..אך לצערי יוצא למילואים מחר לתקופה לא קצרה..כך שאולי אעלה זאת שוב כשאחזור. ביי

סרפד

New member
אז אני מפנה את השאלה אליך

טוב, אני לא אחזור על השאלות שענית עליהן ענה וחזור עשרות פעמים בעבר. רק מסקרן אותי אם התמכרות לאינטרנט כבר נכנסה ל- DSM, אם ידוע לך.

e-magine

New member
היא לא נכנסה

היא מוכרת בעיקר על סמך העבודות של ד"ר אייוון גולדברג וד"ר קימברלי שאוו. אך היא לא מופיעה ב"שןלחן ערוך".

סרפד

New member
לא כל הפרעה פסיכיאטרית

היא הפרעה פסיכיאטרית. המהדורה האחרונה שראיתי (מזמן) של ה- DSM כללה התמכרויות שונות - לסמים, אלכוהול, ניקוטין/עישון (לא זוכרת מה היה המוקד - החומר או הפעילות). אני לא זוכרת אם היו בה גם התמכרויות שלא כוללות substance, כמו וורקוהוליזם והתמכרות למין. בכל אופן, אני מוכנה להמר (על סכום נמוך, אמנם) שזה רק עניין של זמן עד שתתעורר מחלוקת סביב מקומה של ההתמכרות לרשת בהקשר הזה.

למעלה