גרא, שאלה קטנה

dance of life

New member
גרא, שאלה קטנה

בפגישות עם פסיכולוג הוצעתי לעבור היפנוזה על מנת להזכר ב-2 מקרים מסויימים שהיו לי בעבר ואני לא זוכרת והם כיום בגדר תעלומה. באותו זמן בו הוצעתי, סרבתי להצעה מפחד שמא אגלה משהו שלא אוכל להתמודד איתו היום אני מעוניינת לעשות את זה אבל שאלתי היא האם קיימת דרך אחרת, מלבד היפנוזה, לגלות מה קרה ואיך..? להכנס לנבכי הזכרון שלי ולהוציא את זה החוצה? ניסיתי במדיטציות והרפיות וטיפולים בהילניג אבל זה לא הוביל לשומקום. ואם אין תחליף טוב יותר, האם כל פסיכולוג מוסמך לעשות היפנוזה? האם זה מומלץ או שיש לזה השלכות (מלבד העובדה שאולי לא אוהב את מה שאגלה)? אשמח לכמה שיותר מידע על הנושא, או קישור אם יש לך כזה תודה רבה!

גרא.

New member
dance of life,החלופה להיפנוזה,

היא טיפול בפסיכואנליזה (ראי מאמר מצורף).לגבי היפנוזה,כל פסיכולוג מומחה שעבר את הקורס הספציפי בטיפול בהיפנוזה, ויש לו תעודה המעידה על כך,רשאי לטפל בהיפנוזה.ההבדל בינה לבין פסיכואנליזה בשלושה משפטים, הוא כי באמצעות היפנוזה, המטפל עשוי להגיע לתכנים בתת מודע שלך,תוך מספר פגישות קצר מאד, בעוד הטיפול בפסיכואנליזה,ממושך, ועשוי להמשך מספר שנים.יש יתרונות רבים לטיפול בהיפנוזה, שלא אמנה אותם.שתי מגבלות עיקריות, אסור לטפל בהיפנוזה באדם פסיכוטי.והמגבלה השנייה היא יכולת מוגבלת, אם בכלל לסוגסטביליות. כלומר,מסתבר כי כ-10% מהאולוסייה, כלל לא ניתנים להיפנוט, 10% הםפ מדיום מצויין לכך, כלומר קל מאד להפנט אותם. ואילו שאר האוכלוסייה, נעה בין לבין,בגלל סיבות רבות,ומשונות.יש מאמר רציני בנושא בקובץ המאמרים בפתיח לפורום.

היפנוזה

כתובת האתר של האגודה הישראלית להיפנוזה www.hypno.co.il אפשר לכתוב עם שאלה ספציפית, ויש גם רשימת מטפלים בעלי רשיון להיפנוזה.

למעלה