ג'ק דניאלס - ללא גלוטן או מכיל גלוטן ?

d a p h n a

New member
על פי האתר של ג'ק דניאלס

Jack Daniel's Black Label Tennessee Whiskey has no carbohydrates (sugar or starch), gluten, fats, or cholesterol, as these are removed in the distilling process. One fluid ounce of Jack Daniel's contains approximately 65 calories. או במילים אחרות, הוא לא מכיל גלוטן בגלל שתהליך הזיקוק של הוויסקי מוציא את הגלוטן מתוך המוצר (וזאת למרות שכמובן שמאחר וזה וויסקי הוא מיוצר מדגנים שיש בהם במקור גלוטן).

d a p h n a

New member
לא לפי האריזות שלהם

השם הרשמי של המוצר כפי שהוא מופיע עליו הוא Jack Daniels Tennessee Sour Mash Whiskey. אבל בכל מקרה, זה לא ממש משנה. בורבון הוא סוג של וויסקי שמיוצר בתקנות מסויימות על פי כללים מסויימים באזורים ספציפיים של ארה"ב.

d a p h n a

New member
בעקרון, כן, מותר.

תהליך הזיקוק מוציא את הגלוטן מהמשקה, כך שהוא אמור להיות בטוח לחולי צליאק. יחד עם זאת, כבר שמעתי על חולי צליאק שחשו שהיתה להם תגובה גם למשקאות כאלה שלא אמורים להכיל כלל גלוטן. לשיקול דעתך.

latebloomer66

New member
../images/Emo17.gif

1.האם אפשר לדעת באילו תגובות מדובר? 2.האם התגובות מופיעות מהר יותר בגלל שמדובר באלכוהול ? 3.איך יכול להיות שאותם אנשים הגיבו למרות שזה נטול גלוטן ?

d a p h n a

New member
תשובות

1. תגובות רגילות של צליאק - שלשולים וכד'. 2. אין לי מושג. 3. אין לי תשובה אמיתית. יכול להיות שהתגובות היו פסיכוסומטיות כי הם ידעו שהם צרכו משהו ממקור חיטה למרות שאין בו גלוטן. יכול להיות שיחד עם הג'ק דניאלס הם צרכו משהו אחר שבטעות היה בו גלוטן. יכול להיות שבנוסף לצליאק יש להם גם רגישות לחיטה או שעורה שלא קשורה לגלוטן אלא למשהו אחר וזה כן נמצא במוצר. בעקרון, האתר של ג'ק דניאלס מאוד חד משמעי. הם כותבים "אין בג'ק דניאלס גלוטן". לאור הנטייה של אמריקאים לתבוע חברות, אני משערת שהם לא היו כותבים זאת באתר שלהם אם הם לא היו עושים בדיקות מעבדה שמאשרות שבמוצר אין כלל גלוטן.

למעלה