ג'קו שמקיא

עידית ר

New member
ג'קו שמקיא

יש לי תוכי מסוג ג'קו היום החלה להקיא לפני מספר שבועות גם היתה התופעה הזאת אני לא יודעת מה לעשות למי לפנות? מודאגת

jako1234

New member
תשובה.

תראי יש לי גם ג'אקו (אפריקן גרי) וגם לי קרה מספר פעמים שהוא הקיא. אצלי לפחות זה קורה אחרי שהוא לא ראה אותי מספר ימים התחלתי לחפש מדוע זה קורה שאחרי זמן רב שאני לא בבית (אני מדבר על ימים) הוא מנענע את הראש מלעה מטה פותח את הפה ומקיא. חקרתי את הדבר. זה קורה מתוך אהבה בדרך כלל שהוא רוצה להאכיל את בת זוגתו הוא מקיא וכך נותן לה לאכול. תופעה זו נורמאלית לחלוטין. והתיעצות עם ויטרינר העלתה כי הג'אקו אוהב אותי ואחרי שאני מגיע אלחרי מספרימים הוא רוצה להראותליאת אהבתו ומקיא כדי "להאכיל אותי" תראי תופעה של הקאה נורמלית לחלוטין, בקרב בעלי כנף. אך אם את רואה שהדבר חוזר על עצמו אחת ל....והוא מתנהגרגיל. אז זהתקין אם הדבר קורה אחת לתקופה קצרה. ואת חוששת במקצת. עצתי תפני לויטרינר. חשוב לציין כי לא כל ויטרינר הוא מתאים לתוכים. אני בכל זאת ממליץ לך לפנות לויטרינרית מעולה ד"ר שלומית לוי. טל 09-7748753 בברכת בריאות לג'אקו- ישי

עידית ר

New member
באמת מקווה שזה כלום

הוצאתי אותה למרפסת שתהיה באויר הפתוח ולפתע החלה להקיא ומהרגע שהכנסתי אותה לבית היא יושבת לידי ומחכה שאני ילטף אותה לבינתיים ההקאות פסקו מעניין מה שהויטרינרית אמרה לך פעם ראשונה אני שומעת את זה הג'קו שלי רואה אותי כל יום תודה על הטלפון אני אשתמש בו במקרה הצורך

jako1234

New member
תראי

אולי זאת התרגשות של משהו.. אבלבכל מקרה אם זהמקרה חד פעמי אז זה לא עניין. אבלבכל זאת תעקבי אחרי זה. אני כל דבר מוזר בתוכי שלי אני עוקב. אני רואה משהו שלא נראה לי אני עוקב יחד עם כל בני משפחתי. במקרה שיש משהו שכבר לא נראה. אני ממליץ על פניה לויטרינר.

עידית ר

New member
בטוח שאני יעקב

אני תמיד עוקבת לראות אם יש שינויים הרי הם אלופים להסתיר שמשהו לא בסדר הויטרינר האחרון אמר לי שהם לפעמים מעלים את האוכל שנתקע להם ואין מה להתרגש אבל אתה יודע כמה זה מדאיג לראות פתאום משהו שונה לבינתיים היא מתפנקת דבוקה אלי מתוקה

jako1234

New member
לעקוב זה חשוב..

לא רק אצל ג'אקוים אצל כל החיות שלנו אם כבר הזכרת. אז זה נכון שהם מסתירים שיש להםבעיות כגון מחלות פציעות וכדומה..(לא עלינו..) למה הם עושים את זה? תשובה..מפני שהם חיים איתנו הם לא יודעים שאנחנו בעלים שלהם הם רואים אותנו כחלק מה"להקה" שלהם שאנחנו יחד באותה להקה בדיוק כמו בטבע. וכאשר יש פצוע מבין להקה אז זה מושך אל הלקה טורפים. דבר המסכן את ביטחון הלהקה. לכן הם מנסים להסתיר כמה שאפשר את התדרדרות במצב הבריאות שלהם אני שמעתי על ציפור שהייתה חולה במחלה והבעלים לא הרגישו כלום רק לאחר המוות התברר להם שהגורם הייה מחלה. לכן חברי הפורום , תעקבו טוב טוב על מצב התוכים שלכם. תמיד אם הם מסתירים משהו. יהיה אפשר לראות. מי שחי עם התוכי שלו יודע איך הוא מתנהג והכל. לכןאם יש חשש הקל בתיותר חשוב לעקוב ובמקרה הצורה להתיעץ עם וטרינר.

למעלה