גפן

גפן

שלום, מישהו יכול להגיד לי כמה זמן לוקח לגפן לצמוח? לגבי ההרכבה של הגפן, מה הכנה והאם אפשר לגדל מזרעים ומה שיוצא להרכיב? ועוד שאלה קצת דפוקה בנושא גפן, האם צמר גפן זה שקונים בסופר הוא הצמר הזה מהגפן (שמוציא עלים חדשים) תודה רבה,

תשובות

לגפן לוקח לצמוח כמה שעות אפשר לגדל גפן מיירוים אבל עדיף מזרעים, בעיקר את הזנים ללא גרעינים והשאלה האחרונה ממש אינה דפוקה. אכן הצר גפן שאתה קונה בסופר הוא הצמר הזה מהגפן. אבל בחנויות המכולת הוא מכותנה

shlumbergera

New member
מה שהוא אומר זה:אני נורא אוהב לעשות

צחוק מאנשים כי יש לי אופי דפוק ואישיות עקומה. אז אם מזדמן לי מישהו שאני יכול להתעלק עליו, לדרוך וגם קצת לקמט, אני עושה את זה בתענוג גדול. וחוצמלהיות רשע ומגעיל , אני הכי פיקח בעולם ואף אחד לא יכול עלי. |אצבע משולשת|

drorjs

New member
גפן וצמר גפן

גפן היא כמו כל עץ ולוקח לה כמה שנים עד שהיא נותנת פרי (3-5 שנים) אני הבנתי ממה שקראתי בפורום שגם אם תזרע ותצמח לך גפן (וזה בהחלט אפשרי) תצטרך להרכיב עליה ענף מגפן שכבר נותנת פירות. צמר גפן? מכינים אותו מכותנה (שמתי לך קישור שתוכל לקרוא קצת על כותנה) אבל לא הבנתי למה חשבת שיש קשר בין צמר גפן לגפן של היין והענבים?

איך כמה שעות???!!!

ועוד משהו, למה משתמשים במים מזוקקים? והאם אולי מישהו מכיר את האצה הכחולה ירוקה של חברת יובלים? האם האבקה שלה יכולה לשמש בתור ברזל?

drorjs

New member
בדקתי באתר של חברת יובלים ו...

חברת יובלים מוכרת את האצה הזו בצורה של כדורים (גלולות) א.אין בגלולות האלה הרבה ברזל.יש בהן קצת ברזל ועוד הרבה סוגים של מינרלים וויטמינים. ב.הן בטח ממש יקרות יחסית אז לא שווה לך לקנות אותן גם אם הן היו מלאות בהמון ברזל... יש פתרון יותר טוב לבעיות של חוסר ברזל.יש אבקות ודשנים עם כמות גבוהה של ברזל שנמכרים במשתלות. אני אישית סתם הייתי שם הרבה קומפוסט ליד הצמח. ברזל הוא חומר שהצמח צריך בכמויות מאוד קטנות וכמות נכבדה של קומפוסט אמורה להכיל מספיק ברזל.

זה בסדר כי...

אמא שלי קונה אותם ואני לוקח אז זה לא בעיה, דווקא אתמול שמתי כמה קפסולות והעץ נראה שהוא מתחיל לחזור להיות ירוק.

צפנתי

New member
לצמח אין יכולת לסנטז כלורופיל היום

מברזל ששמו לו אתמול. זה לוקח טיפה יותר זמן, ולכן אין קשר בין הדברים.

drorjs

New member
לא חושב שזה בזכות הקפסולות...

אם אתה רואה באמת שיפור זה כנראה כי העץ סבל מקור ולא מחוסר ברזל ועכשיו המזג אויר מתחמם והוא מתאושש.

למעלה