ג'ף בק

Yudokolis

New member
ג'ף בק

לא שמעתי את השם הזה מעולם עד לפני כמה ימים. מוטב מאוחר מאשר לעולם לא, אני מניח. ולמקרה שיש עוד אנשים שלא שמעו את השם, להלן המלצה: אני מקשיב כרגע לאלבום שלו Blow by Blow מ-1975, וזה יופי של דבר. אלבום אינסטרומנטלי מלא Fאנק מתקדם ופיוז'ן קל, עמוס בסינקופות, מקושט בפנדר רודס וקלאבינט, כשמעליהם מרחפת הגיטרה של ג'ף בק. ולתדהמתי, את האלבום הפיק לא אחר מאשר ג'ורג' מרטין, המפיק האגדי של הביטלס, שתמיד שאלתי את עצמי איך יתכן שהוא לא נגע בפרוג מאיזשהו כיוון. אז הנה - נגע. ולא סתם נגע: השיר השני באלבום הוא גרסת כיסוי אינסטרומנטלית לשיר She's A Woman של הביטלס, שמשלבת Fאנק עם רגאיי... הרצועה הכי פחות פרוגית באלבום, אבל אחת המהנות ביותר. הקטע שכרגע הכי תפס אותי נקרא Scatterbrain - קטע פסיכי ואנרגטי ב-9/8, עם תיפוף יוצא מגדר הרגיל שלא היה מבייש את פיל קולינס ותזמור נפלא של מרטין. מישהו כאן מכיר את האלבום של בק Wired שיצא שנה אחר כך עם הרכב דומה? NP: Jeff Beck - Blow by Blow

Gil Keltch

New member
כן

זה באותו ראש פחות או יותר, הוא גם שיתף פעולה עם יאן האמר ממהווישנו אורקסטרה במספר אלבומים

היי

ג'ף בק נחשב לאחד מגיבורי הגיטרות האנגלים, למרות שהוא גם מעין אנדרדוג כזה. הוא היה ביארד בירדס עם אריק קלפטון וג'ימי פייג', למשל. לאחרונה, להבנתי, הוא הוציא אלבום אלקטרוני למדי. זה משהו שגיטריסטים עושים עכשיו, כמו שיתוף הפעולה בין גארי מור ופאט בוי סלים, הוא האלבום engines of creation של ג'ו סטריאני. אגב גארי מור, גם לו יש כמה קטעים משנות השבעים שממש הזכירו לי את Yes, מעין פיוז'ן מטורף שכזה. וסתם הערת אגב, נראה שבאלבום החדש של רדיוהד ישנו שיר ששמו scatterbrain. מעניין עם זה קשור לג'ף הותיק.

יצא לי לשמוע חלק מהדיסק

ויש שם שיר שמזכיר לי קצת את ג'יימס בראון... פאנקי שכזה.

pasteran

New member
בק

Blow by Blow ו Wired הם שתים מאלבומי הפיוז'ן הטובים ביותר ששעמתי. את wired דווקא שמעתי ראשון (בז'אנר בכלל, עוד לפני ששמעתי ג'אז רגיל) וישר אהבתי - הוא טעון אנרגיה כמו תקליט רוק, גם בקטעים היותר שקטים. כל הנגנים ברמה גבוהה מאוד ומצליחים להשמע ביחד כמו בג'אם מולחן. מרטין לא מפיק אותו ולכן אין תוספות-תזמור אבל עדיין הסאונד מצויין. לפי מה שקראתי רק בצמד הזה נוגע מר בק בפיוז'ן וחבל למקלפלין הייתה תחרות.

dagropp

New member
blow by blow אכן אחלה אלבום

לא ידעתי שיש שם קאבר לביטלס... wired הוא גם אחלה וממשיך את אותו הקו הסגנוני.

RamiSun

New member
אשתמש באשכול להמלצה

דיסק האולפן , (אם אני לא טועה האחרון) של רוג'ר ווטרס, עם ג'ף בק, בגיטרה , דיסק מאוד מומלץ למי שאוהב את המוזיקה האמוציונאלית מלנכולית של אקס פינק פלוייד הזה..... ויתרה מזאת בדיסק הזה הוא החליט לא לנגן באס בעצמו והוא מארח בסיסטים אחרים דוגמת: John Patitucci, ג'יימס ג'ונסון, ג'ון פיירס ו- Randy Jackson כך שאין תרוצים.

למעלה