געפילטע פיש

דוריתקר

New member
געפילטע פיש

למי שמתמצא בהכנת הגעפילטע פיש- נהגתי לשים קמח מצה כעת אני לא יכולה. ניסיתי לשים קמח תפוא וזה לא יצא טוב. במה ניתן להשתמש כתחליף מתאים?

מה יש בלחמית שלא כשר?

אבוי לי, גם אני שומרת כשרות... את הגפילטע היא הכינה לי בראש השנה והמשיכה להכין לי כי אני אוהבת...

shavririt

New member
הלחמית לא מכילה כמובן גלוטן, אבל..

אבל מי ששומר, לא קונה מאכל שאינו כשר לפסח, במפורש. והלחמית של אוסם לא מיוצרת לפסח, ואינה כ. לפסח.

נצר1

New member
גלוטן הוא לא מה שאסור בפסח.......

ולכן, בפירוש, מוצר שאינו מכיל גלוטן הוא לא מיידית כשר לפסח!! (תחשבי על לחם נ"ג, את חושבת באמת שהוא כש"לפ?) אמנם כל שנה החברות מוצאות דרך להתחכם ולעשות דברים נוספים כש"לפ, ואנחנו מרוויחים מזה כי הם חייבים להשתמש בקמחים שונים, אבל זה לא קשור לגלוטן והוצאתו היא לא מה שמכשיר את האוכל.

אבל מה לא כשר בלחמית?

הרי חמץ זה קמח חיטה, אם אנחנו הולכים לפי הלכת ספרד, אז מה יש בלחמית שלא כשר לפסח אם היא מקמח אחר? לחם נ"ג יכול להיות כשר לפסח, אם הוא מקמח תפוחי אדמה וללא שמרים, לא?

מה שלא כשר לפסח בלחמית

זה שלא עשו אותה כשרה לפסח
אין משהו ברכיבים שעושה אותה לא כשרה לפסח, פשוט לא העבירו אותה את הביורוקרטיה של הכשל"פיות. כמו שיש מסעדות שהאוכל כשר לגמרי מבחינת רכיבים, אבל פתוחות בשבת ואין תעודת הכשר. מי שזה חשוב לו, לא יאכל שם, למרות שהאוכל אמור להיות כשר.

הבנתי...

אני לא עד כדי כך מקפידה, חשוב לי רק שזה לא יהיה חמץ מובהק, החותמת זה לא מה שחשוב לי... נראה לי שההוא למעלה עשה אותי צליאקית ורגישה ללקטוז כדי להקל עלי, ככה אני לא יכולה לאכול חמץ בפסח ולערבב בשר וחלב... וליום כיפור הוא מצא לי פיתרון מצויין בצורת מדכאי תיאבון במרשם רופא.

דוריתקר

New member
לחמית נ"ג

את בודאי מתכוונת שיש לטחון את הלחמית אז מה ההבדל בין פרורי לחם ללחמית. האם בגלל שפרורי הלחמית עדינים יותר? לא ניסיתי עדיין לטחון אותם.

צוויגי

New member
דגים ממולאים

אני מוסיפה ביצה קשה במקום קמח מצה וכל המסובים אוכלים ונהנים

limim

New member
מתכון: גפילטע פיש אפוי - white fish

לא ניסיתי, אבל שימו לב להערה בסוגריים.. מתכון: גפילטע פיש אפוי - white fish רכיבים: 500 גר' דג 3 ביצים 2 בצלים 2 כפיות מלח קורט פלפל 1 כוס סוכר 3/4 כוס קמח מצה (אפשר גם - 1/4 כוס קמח תפו"א + 3/4 כוס שקדים טחונים) אופן הכנה: מכניסים לבלנדר את הבצלים, הביצים, מלח, פלפל וסוכר ומפעילים עד שהכל נטחן. מוסיפים את הדג וטוחנים שוב ולבסוף מוסיפים את הקמח מצה. (ניתן להשתמש בסוכרזית נוזלי - יצא מעולה!). לוקחים ניר אפיה בגודל תבנית של תנור ומורחים את התערובת, כמעט על כולה. אם עושים שני צבעים, מורחים תערובת על תערובת. מגלגלים את הניר בזהירות ויוצרים רולדה (התערובת דביקה ולכן צריך להרים את הניר משני הצדדים ו"לעזור בסיבוב') משאירים עטוף בניר באפיה ואופים בתנור עד חצי שעה (יש להזהר שלא יישרף). כשהבחוץ (רואים דרך הנייר) זהוב יפה, יש להוציא ולקרר ואז לקלוף את הנייר ולשמור בקירור. הערות: בכל מקרה, אפשר לעשות מקרפיון, אפשר מנסיכת הנילוס, אפשר מסלומון, והכי יפה זה לשלב שני צבעים. מקור המתכון: niloush הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

למעלה