געגוע ומודעות

געגוע ומודעות

שלום לכם. חדש בפורום אבל נכון למודעות כבר זמן רב. כמעט כל בוקר עושה קונדליני וכן מתנסה במדיטציות. היום נפרדתי מחבר בעבודה, שחיבבתי. המחשבות עליו נמשכו למשך כמה שעות לאחר-מכן. איך ניתן לשחרר מחשבות מאדם שנקשרים אליו? מחבבים, אוהבים? ולחזור לשגרה. שגרה זו תגיע כעבור יומיים ולפעמים כעבור פרק זמן ארוך יותר. אבל האם ניתן לחזור להווה מיד? פשוט קצת כבד לי בלב.. שבוע טוב

hilabarak

New member
שלום לך אוהב טבע, מאוד מובן

הרצון שלך להימנע מכאב. הדאלי למה אמר שהאמת היחידה שהוא מכיר היא שכל בני האדם רוצים להיות מאושרים ולהימנע מסבל. ככה שאתה בחברה טובה של 6.5 מיליארד איש. אבל הבודהיזם מלמד אותנו שתחושות אלו הן חלק מהחוויה האנושית. אתה אדם חושב חווה ומרגיש, עלייך לקבל את העובדה שעזיבת חבר (או בן זוג) גורמת ל"תקופת אבל" קצרה או ארוכה, תלוי כמובן בקירבה. ככל שתתנגד פחות ל"אבל" ותקבל אותו כחלק מהחיים אז הוא יחלוף מהר יותר. אם אתה רואה שהוא איננו חולף אחרי פרק זמן הגיוני אז צריך לנתח ולבדוק מה קרה. בקיצור הפתרון לבעיית הרגשות שגורמיל לסבל, איננו הימנעות מהם, אלא ההבנה שהם חלק מהחיים - חוסר התנגדות להם.

לעשות לחיי אומר

להתרכז בעיסוקים שלי, במה שאני בונה והוא מלווה אותי ביצירה ביום יום. בענין..באהבה. כן- כרנאה זה פיתרון טוב ואלו החיים, עד שיעבור הכאב. היום כבר הכל נראה טוב יותר. לא בשמים, אבל תחושת הכאב מפנה את מקומה לענין אחר לתחושה של השלמה. חג שמח!!!

למעלה