געגועי לטולקין

ארו

New member
געגועי לטולקין

לו היה חי , על מה הייתם רוצים שיכתוב את ספרו הבא ?

Envinyatar

New member
דעתי האישית ../images/Emo119.gif

אני הייתי רוצה שישכתב חלק מהסיל´ לסיפור הדומה ועומד בסטנדרטים של שה"ט. למשל: את סיפור ברן ולותיין, או טוב אף יותר מכך - את סיפור טואור ומפלת גונדולין.

Hermione HP

New member
הממ........./images/Emo20.gif

לאו דווקא לכתוב ספר חדש לגמרי... יש ספר שלם "סיפורים שלא נשלמו" שהייתי רוצה שישלים אותם... אני בטוחה שזה היה יוצא יפה....

barrow wight

New member
על העידן השני

בארץ התיכונה, בני נומינור השחורים, השתעבדות התשעה לשירות סאורון, ולגלוש קצת לעידן השלישי, על נפילת ארנור, ועל אנגמאר.

Sern

New member
אני איתך

אכן תקופה יפה שאנחנו לא יודעים עליה מספיק. בנוסף, היתי רוצה לדעת יותר על מה קרה בארץ התיכונה באותה תקופה (חוץ מזה שבני נומנור היו שטים לשם כדי לסכור עם תושביה). תחילת העידן השלישי גם מעניינת, אבל אנחנו יודעים עליה הרבה יותר משאנחנו יודעים על העידן השני. ארם.

Real Dream

New member
אמאן?

עד כמה שידוע לי הם אמורים להישאר שם ולחיות באושר עד סוף העולם\חייהם. מה כבר אפשר לספר על חייהם באמאן?

Envinyatar

New member
דייר ישן-נושן חוזר?

נזכר ששכח שם כמה רהיטי-גינה? וכמה עכבישונים/יצורי מחמד אחרים כרוכים אחריו?

Ergil

New member
אני הייתי רוצה

שיכתוב את ספרו על מה ואיך שהוא מוצא לנכון, במקום לתת למעריצים לעצב אותו.

Sern

New member
טום בומבדיל

אני ללא ספק לא רוצה לדעת דברים שהפרופסור לא כתב עליהם... כמו העידן הרביעי (מלבד הקטעים האפילוגים כמובן) או פרודו באמאן. מה שאני מספיק רוצה לדעת כדי לשבור ´חוק´ זה, זה מיהו בדיוק טום בומבדיל. מכל האניגמות בעולמו של טולקין, זהותו של טום היא זו שמטריפה אותי הכי הרבה, וגורמת לי להישאר ער בלילות.
ארם.

על זה יש ספר

שנקרא "סיפורו של טום בומבדיל" שאפילו תורגם לעברית, זה ספר שירים נחמד מאוד שדי שופך קצת אור על האפלה

Sern

New member
אהה... לא נכון.

צר לי לסטור אותך בצורה כל-כך בוטה... אבל אני מסתכל על הספר כרגע, ולאחר קריאתו מספר רב של פעמים (ספר מאוד חביב ומשעשע ללא ספק) וריפרוף קצר עכשיו, הוא לא אומר כלום על מיהו בעצם חברינו טום. (למרות שהוא אכן אומר שטום אוהב להשתעשע עם טרולים ולשוט בנהר). מה שאני התכוונתי, זה מיהו בעצם בומבדיל? הוא לא יכול להיות מאיא (ככה זה בעברית?) והוא חייב להיות ואלא כלשהו (או משהו מוזר שאנחנו לא מבינים). שאלה זו נשאלה פעמים רבות מאוד, ואין לה ממש תשובה. טולקין אמר שהיא אניגמה בכוונה באחד ממכתביו, ולקח את האינפורמציה לקבר. או שאולי סיפר אותה לאחד מבניו לפני שמת. "קריסטופר... דבר אחד לפני שהלילה יסגר עלי... טום בומבדיל הוא..."
ארם.

Real Dream

New member
חייב להיות ולא???!

איך הוא יכול להיות ולא אם הוא מאיא? איך הוא יכול להיות מאיא אם הוא ולא? הוא בהחלט לא חייב להיות ולא. אני מניחה שהתכוונת ל"חייב להיות אינו"

פרמיר

New member
קודם כל,

לקחת את "סיפורים שלא נשלמו" ולהפוך אותם ל"סיפורים שנשלמו" (ס"ן במקום סל"ן...) להרחיב כמה סיפורים מהסילמריליון. לא כולם, זה לא נחוץ, אבל את טואור בגונדולין, ברן ולותיין, אאול וארד´ל, אלווינג ואארנדיל... לכתוב איזה סיפור מהעידן הרביעי ואולי עוד משהו ברמה של שרה"ט מסקנה: להעלות את טולקין באוב ומיד!

Sern

New member
נו באמת...

קווניה זה לא היה קווניה אם לא היית מדבר ואז פתאום עוצר ומנסה מהר למצוא תחליף למילה לא קיימת... או לתהות אם בעצם היית צריך לשים את ה - na אחרי הפועל, או אם היית צריך להפוך את שם העצם לרבים בעזרת li- במקום בצורה הרגילה.
ארם.

למעלה