געגועים

געגועים

אני מתגעגעת ולא יודעת איך לעצור את זה. מתגעגעת למגע שלו למילים שלו לריח עברו שבעה חודשים ועוד קצת וזה לא מרפה כל כך רוצה להמשיך בחיים וכל כך בודדה לפעמים איך יכול להיות שהוא פשוט נעלם עצובה אבל בעצם אמורה להתרכז בלימודים לבחינה...

nypx

New member
ׁלאט לאט עם הזמן .........

מתרגלים לאי נוכחות וממשיכים הלאה למרות הזכרונות עם הזכרונות ולפעמים הם גם נעלמים לתקופה

המחשבות שלא נעלמות

איך אפשר להתרגל לריקנות הזו עוד יום, עוד שעה?! מתעוררת כמו עכשיו באמצע הלילה חושבת על האיש שהלך ואיש שאולי יבוא חברים אומרים לי שודאי לא אשאר לבד - הרי אני צעירה וכל חיי לפני אבל... כל התוכניות, כל החלומות, כל התקוות היו עם האיש שלי זה שאהב אותי בלי התניות - זה שאני אהבתי וזה מהות הגעגוע האמיתי להווה איתו ובעיקר לעתיד שכרגע נטרף ולא ידוע לא נראה לעין (האבסורד בכל העניין שלמראית עין אני ממש בסדר - אפילו מישהי אמרה לי שאני ממשיכה בחיים יותר מכולם...)

erika6

New member
תני לזמן לעשות את שלו

אני אלמנה 11 שנה ולא צעירה. אומרים שאנחנו נמצאים בעולם הזה כדי לזכור ולא לשכוח את היקיר לנו. יחד עם זאת צריך להמשיך את החיים. בכל דרך אפשרית. מאוד טבעי שאת מתעוררת בלילה וחושבת על העבר ועל ההווה. תני לזמן לעשות את שלו. אי אפשר להקדים את המחר לבוא. הכל יבוא בזמן המתאים. הוא היה חלק נכבד מחייך וטבעי הוא שאין את יכולה לשכוח את אהבתו אליך. מבחינת הזמן, עדיין לא עבר מספיק זמן שתצאי מאבלך. ובכלל זה מאוד אינווידואלי לא לכולם אותו זמן, אחד מתאושש מהר והשני לוקח לו זמן, אי אפשר למדוד את הזמן הזה, כמה ולמה. תהיי סבלנית עם עצמך ועם סביבתך. ושוב תני לזמן לעשות את שלו. בהצלחה

Star_Dust

New member
למראית עין רובנו בסדר....

אבל זה ממש לא אומר כלום. גם אני שמעתי בזמנו משפטים כאלה. חברה אחת אפילו הגדילה ואמרה לי משהו כמו: אני עוד לא קלטתי שהוא נהרג ואת כבר ממשיכה בחיים
נורא כעסתי עליה. אנשים רואים התנהגות סבירה כלפי חוץ ומסיקים שפשוט עברנו לסדר היום והמשכנו בחיים. לי היה נורא חשוב בהתחלה להקרין את החוזק הזה. לא, אל תיגעו בי ליד הקבר. לא, אני לא צריכה שום עזרה. חשבתי שאם אקרין חוזק כלפי חוץ אז לאט לאט זה יחלחל פנימה. נמאס לי גם לתמוך באנשים שפשוט מאבדים את הצפון כשהם נתקלים בכאב. אז פשוט המשכתי הלאה. והכאב הזה... נשאר תקוע לו בפנים. היום אני ארבע שנים אחרי. ארבע שנים! הזמן מתעתע בי. לפעמים נדמה לי שרק אתמול בעלי נהרג אבל בימים אחרים נראה לי שהכל היה חלום ובעצם הוא מעולם לא היה פה. תני לזמן לעשות את שלו. אל תחשבי יותר מדי על העתיד שיהיה. העבירי יום ועוד יום. ואז תקומי יום אחד ותגלי שהחור הזה עדיין קיים בלב אבל הוא כואב הרבה פחות. ארבע שנים אחרי, אני יכולה לספר לך שהגעגועים לבעלי עדיין איתי. אין יום בו אני לא חושבת עליו, תוהה איך היו נראים החיים אם הוא לא היה נהרג. אבל מצד שני, הזמן עשה בי משהו מופלא. יש בי צורך עז לחיות, לאהוב שוב, להקים שוב משפחה. הכאב עדיין קיים אבל בצורה שונה, בצורה שמשאירה מקום גם לדברים אחרים, לרגשות אחרים, לאהבה.

הרצון העז הזה לחיות

חזק יותר מכל מסתבר. אבל האובדן הגדול החסר הנורא נמצא אתנו כל הזמן. אומרים הזמן יעשה את שלו. אומרים אותו אנשים שכנראה לא עברו ולא חוו אובדן כזה או אחר. זה בסדר גם אנחנו שהיינו במקום שלהם אמרנו אותו הדבר. אבל היום מהמקום שאני נמצאת בו 8 חדשים אחרי שאיבדתי את שאהבה נפשי בעלי ואבי ילדיי נפש טהורה ונפלאה לא נראה לי שהזמן "מרפא" בשלב הזה הגעגועים הם איומים כל פינה בבית צועקת את חסרונו. אני והילדים צריכים אותו ברגע כזה או אחר לעצה לשאלה וקשה לנו לקבל את ה"אין" הנורא הזה. אבל נכון שעם הזמן עיבוד האבל מופנם והכרה שמי שהלך לא יחזור יותר לעולם מקבלת משמעות אמיתית וכואבת. תהליך האבל עובר שלבים שונים וכנראה שאין קיצורי דרך ההבדל היחיד הוא בזמן שעובר משלב לשלב שהוא מאד אינדיבידואלי ושונה אצל כל אדם. החלטתי שאני לא נלחמת עם עצמי בעניין הזה. לא נותנת לעצמי לשקוע חלילה אבל גם עוד לא ממש חוזרת לחיים. לא יוצאת לא מבלה לא יכולה. אבל כן ממשיכה לתת לילדי ולנכדי את ההרגשה הטובה של הבית שהם הכירו כל הזמן ארוחות חג ושבת אירוח של הנכדים בחופשה מארחת הרבה חברים (שהם נחמה גדולה בפני עצמה) אבל כשהולכת לישון זו השעה שלי עם הזכרונות הגעגועים הכאבים הבדידות הגדולה והבכי שלא נגמר. מאגר הדמעות הזה שלא רוצה להגמר וגם בי קיים הפחד הזה שאשכח את מראהו, את קולו. שאלתי את בני יום אחד האם הוא היה בכלל? היה כזה איש? איזה פחד מפזרת את תמונותיו בכל פינות הבית, בעבודה, ברכב רואה המון קלטות וידאו מימים יפים יותר רק כדי לשמוע שוב את קולו מהדהד בבית. ועם זאת אני רוצה רוצה מאד אפילו להמשיך בחיי אולי אפילו אוכל לפתוח שוב את לבי לבן זוג אחר (דבר שכרגע נראה בלתי אפשרי לחלוטין). אבל גם מודעת לכך שרק מוכנות נפשית שתגיע לאחר עיבוד נכון והפנמה של האובדן תביא אותי למצב שאוכל להמשיך בחיי, ולא רגע אחד קודם.

למעלה