געגועים

Netel

New member
געגועים

סבא וסבתא הכירו בהונגריה שאחרי המלחמה. ניצולי השואה האיומה שאיבדו את רוב משפחתם החליטו להקים משפחה חדשה. בינהם יושבת אמא שלי-בתם הבכורה. לפי התסרוקת ניתן לנחש את התקופה. כזו מצחיקה הכרבולת הזו. התמונה המקורית היתה פיצפונת ומהוה.(5ס"מ *7ס"מ). הגדלתי,חידדתי,ציירתי,הדבקתי,צבעתי--המון עבודה כדי להגיע לתמונה הזו. אמא היתה בהלם. ונחשו ממה עשוי הרקע עם הלבבות/עלים.

עב

New member
יפה מאוד Netel

בתור פריקית של תמונות ישנות אני אוהבת את התמונה של ההורים המגוננים על האוצר שלהם. יש לי חברה שהחייתה לי כמה תמונות בעזרת הגרפיקה הממוחשבת. האם הדבקת את התמונה המקורית? אני מקווה שלא, כי עד כמה שידוע לי הדבק יכול להרוס את התמונות.

עב

New member
נצל"ש - סיפור על תצלום

בת דודה של אבי השאילה לי תצלום למחקר המשפחתי. החברה שלי עבדה עליו כדי לחדד ולהחיות את הצבעים שדהו. בני שהוא צלם מקצועי בחן את התמונה והודיע לי שהצלם היה קצר רוח ונגע בצילום לפני שהוא התייבש, ולכן טביעות אצבעותיו נותרו על הנייר (בחור חד עין). הראתי את התצלום לאבא. הוא לא התעניין כל כך בדמויות שהיו מוכרות לו, כי זה לא אתגר בשבילו, אלא בכיתוב מאחור. מישהו הפך את התמונה לגלויה ושלח אותה לסבא רבא. כתוב שם "אני שולח לך את התמונה שרודי עשה". רודי הוא סבא שלי וטביעות אצבעותיו עדיין שם, 61 שנים אחרי שנספה בשואה. ככה קיבלתי ד"ש מן העבר וזה בערך מה שנותר מסבא שלי. אני מצרפת את התמונה אם כי באיכות ובגודל הזה קשה להבחין בטביעות.

עב

New member
צד שמאל למטה

דווקא רואים היטב! מצד שמאל למטה!

orlu

New member
NETEL זה מקסים גם אני עשיתי משהו

דומה. אגב אני בונה עלייך שלקראת המיפגש אם תסכימי ויהייה לך זמן . תוכלי להכין לנו שלטים קטנים כדי שנוכל ליכתוב את שם המאכל וכמובן מי אחראי ליצירה? תודה

Netel

New member
גם אצלי

אם תגדילי את התמונה תראי למעלה מצד שמאל משהו בכחול-זה התאריך שרשום מהצד השני של התמונה המקורית והקדשה.

Netel

New member
זו לא התמונה המקורית

התמונה המקורית היא בגודל 5ס"מ על 7 ס"מ וזו גודל A4 (דף פוליו) וההעתקה נעשתה על בד. והאם יש לך ניחוש מה זה מסביב?

טומי*

New member
ניחוש פרוע אפשר? ../images/Emo6.gif

מסביב לתמונה נראה שזה מגבת נייר של המטבח

עב

New member
חשבתי על מפיות נייר

כמו המפיות שאספתי בילדותי

Netel

New member
אז ככה

זה בד תחרה בדוגמאת עלים שממנו היתה תפורה שמלת החתונה של אמא שלי (הילדה הקטנה שבתמונה) עם הרבה שכבות של ג'סו וצבע כמובן

Netel

New member
../images/Emo8.gifולא נקפח את הצד הפולני

הלא הוא אבא שלי פה באחת התמונות האחרונות מפולין לפני העליה לארץ-הוא על אופניים וסבתא ז"ל צועדת לידו. כל הבניינים מסביב זה כבר המשך ציור.

עב

New member
שאלה על הציור

קודם כל - לא הייתי מנחשת שמדובר בבד תחרה (אמא שלי לא הייתה מרשה...) שאלה בקשר לציור: האם זהו פרי הדמיון? או שחזור של צילום? או של הרחוב כפי שסיפרו לך שהוא נראה?

DGL242

New member
התמונות מאוד מרגשות קיבלתי לפני

כ-3 חודשים תמונה שהורידה ממני ים של דמעות בת דודתי השיגה בהונגריה תמונה מהחתונה הראשונה של אמא שלי לא ידעתי מה לעשות עם עצמי אפילו עכשיו כשאני כותבת על זה זולגות לי הדמעות.

ברק 188

New member
מאוד אוהב תמונות ישנות

אפשר לדלות מהן הרבה דברים מענינים מזמן העבר כגון מכניות ברקע,תסרקות, סגנון בניה ועוד...ועוד אבל יותר מכול כשאני מסתכל על האנשים ההם אני חושב מה ברגע הצילום היה במחשבות שלהם, למה?... לא יודע להסביר.

Netel

New member
בצילום המקורי יש מעט מאוד מהמבנים

והוא בשחור לבן אחרי תוכנית שהיתה בטלויזיה על פולין הבנתי מה הצבעים שאמורים להיות וכך המשכתי את הבתים כשמגדילים את התמונה רואים את קו הגבול בין הציור לצילום.

grafo

New member
יופי של עבודה.....

את התמונה הדבקת והשלמת בציור מסביב?

עבודה יפה מה להגיד את מאוד

כישרונת ואם הרבה טעם שזה דבר מולד יום טוב ויצירתי

למעלה